Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το Αντιφασιστικό Τουρνουά Μαχητικών Αθλημάτων στη Θεσσαλονίκη στις 9, 10 και 11 Ιουνίου.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Στις 9 Ιουνίου θα βρεθούμε με τους συντρόφους/ισσες που έρχονται από όλη την Ευρώπη για να φάμε συντροφικά στην αυλή του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Σχολείο, να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στον αντιφασισμό και στις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν στην κάθε χώρα.

Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου θα είμαστε στο Κατσάνειο γήπεδο όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες.

Το Αντιφασιστικό Τουρνουά Μαχητικών Αθλημάτων δεν προωθεί τον ανταγωνισμό και τη θεοποίηση του/ης νικητή/τριας καθώς και την απαξίωση του/της ηττημένου/ης. Για εμάς όλοι/ες όσοι/ες αγωνίζονται εντός (και εκτός) του ρινγκ είναι άξιοι/ες σεβασμού. Το τουρνουά είναι για εμάς μια γιορτή στην οποία χαιρόμαστε τα αθλήματα που αγαπούμε μακριά από ρατσισμό, σεξισμό και μισαλλοδοξία».

Tέλος, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Σε μια εποχή που σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο παρατηρούνται τάσεις αναγέννησης του φασισμού, δε θα μπορούσαμε να μη βάλουμε από μεριάς μας και φέτος το λιθαράκι μας στον πόλεμο εναντίον του.

Τα μαχητικά αθλήματα στην Ελλάδα έχουν συσχετιστεί πολλές φορές με εθνικιστικές, φασιστικές και σεξιστικές συμπεριφορές-και όχι άδικα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και να μην προστατεύσουμε και αυτήν την πτυχή του αθλητισμού και της ζωής, τα μαχητικά αθλήματα, από την απειλή του φασισμού.

Το Αντιφασιστικό Τουρνουά Μαχητικών Αθλημάτων θα είναι και φέτος μια γιορτή του αντιφασισμού και των αθλημάτων που αγαπάμε».


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+