Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Στο Καλεντάρι της ΕΛΟΤ για το 2017 συμπεριλαμβάνεται η διεξαγωγή Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πούμσε. Εάν όντως τελικά διεξαχθεί το πρωτάθλημα, τότε μιλάμε για το πρώτο Πανελλήνιο Τεχνικό Πρωτάθλημα που θα γίνει μετά από μια δεκαετία! Αυτό και εάν είναι είδηση.

Του Νίκου Σπυρόπουλου

Μεγαλύτερη όμως είδηση είναι πως η ΕΛΟΤ, τουλάχιστον στο Καλεντάρι που έδωσε στη δημοσιότητα, έχει προγραμματίσει τη διοργάνωση για μετά τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Ρόδο.

Το ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό συμπεριέλαβε στο καλεντάρι της Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πούμσε είναι ένα άκρως θετικό βήμα. Πιστεύω πως και μέσα από το TkdMag.gr, βάλαμε και εμείς ένα λιθαράκι για αυτήν την εξέλιξη.

Το τραγικό λάθος(;) όμως της ΕΛΟΤ είναι πως το έχει προγραμματίσει για τον Νοέμβριο, έξι μήνες μετά τη διεξαγωγή στη χώρα μας του 13ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αλλά και του 1ου Πρωταθλήματος Πούμσε Παραλίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό!

Από αυτό προκύπτει μια εύλογη απορία. Ποιοί, ποιές και με ποιά κριτήρια θα στελεχώσουν την Εθνική μας Ομάδα, αφού δεν θα γίνει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα; Η ΕΛΟΤ θα επιλέξει η ίδια τους αθλητές; Όπως πληροφορείται το TkdMag.gr, σε σχετική απορία που εκφράστηκε, κοντινοί κύκλοι στην ΕΛΟΤ ανέφεραν πως θα υπάρξει επιλογή των αθλητών από την Ομοσπονδία.

Μα πώς ακριβώς θα γίνει αυτή η επιλογή από μια Ομοσπονδία που έχει να διοργανώσει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πούμσε εδώ και δέκα χρόνια; Πώς ακριβώς είναι σε θέση να διαλέξει αθλητές; Με βάση ποιων κριτηρίων; Των επιτυχιών τους; Την «αγάπη» τους για τα Πούμσε; Θα επιλέξει αθλητές που έχουν κατέβει από μόνοι τους σε διάφορα ευρωπαϊκά Open τα τελευταία χρόνια; Θα βάλει μέσα σ΄ένα τσουβάλι χαρτάκια με ονόματα και θα τους «κληρώσει»; Θα επιλέξει αθλητές σωματείων φίλα προσκείμενων στην ίδια;

Αυτά είναι εύλογα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσει η ΕΛΟΤ και όχι να κρύβεται πίσω από ένα Καλεντάρι. Αλήθεια πόσο αξιοκρατική μπορεί να είναι η επιλογή στελέχωσης της Εθνικής Ομάδας Πούμσε εάν δεν γίνει πρώτα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για να «μετρηθούν» οι αθλητές;

Πώς ακριβώς θα ετοιμαστεί και θα προπονηθεί η Εθνική μας Ομάδα; Ποιος θα είναι ο Ομοσπονδιακός Προπονητής; Με τι κριτήρια θα επιλεγεί;

Εάν η ΕΛΟΤ δεν αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πούμσε τότε θα μιλάμε για φιάσκο. Μια «κακιά» στιγμή για το Ελληνικό Ταεκβοντό και μια άκρως λανθασμένη προσπάθεια για να αναγεννηθεί από τις στάχτες του το αγωνιστικό Πούμσε στη χώρα μας. Με αυτόν τον τρόπο το πιθανότερο σενάριο είναι να επαναληφθεί ό,τι και στο παρελθόν. Να φεύγουν σιγά σιγά σύλλογοι και αθλητές από τα Πούμσε αφού θα αισθάνονται αδικημένοι. Αποτέλεσμα; Το αγωνιστικό Πούμσε πριν καλά καλά καθιερωθεί στα ελληνικά γήπεδα θα «σβήσει».

Η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος προκειμένου να στελεχωθεί η εθνική ομάδα από τους αθλητές που θα διακριθούν είναι ο πλέον δίκαιος και ορθός τρόπος. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί κατάφωρη αδικία προς αθλητές, προπονητές και συλλόγους. Περιμένουμε από την Ομοσπονδία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter