Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Έχουμε μία και μονάκριβη ζωή η οποία και είναι στο χέρι μας να γεμίσουμε με ευτυχία.

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Η ευτυχία είναι γνωστό ότι είναι μία προσωπική μας υπόθεση και μπορούμε να την κατακτήσουμε με απλά πράγματα. Είναι σίγουρα ανέφικτο να αποφύγουμε στεναχώριες και απογοητεύσεις, αλλά υιοθετώντας απλές συνήθειες  μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο όμορφη αλλά και ευεργετήσουμε την υγεία μας. Ποιες όμως είναι αυτές;

Το διάβασμα καλών βιβλίων: Τα βιβλία διευρύνουν τους ορίζοντές μας , είναι ένας πολύτιμος θησαυρός γνώσεων που μας ταξιδεύουν , καλλιεργούν το λεξιλόγιο και την αντίληψή μας. Δυστυχώς, το εκπαιδευτικό μας σύστημα με τη στείρα αποστήθιση και την ανούσια ‘’παπαγαλία’’ που προάγει, απομακρύνει και δημιουργεί μία αρνητική εικόνα για το διάβασμα στα παιδιά. Όμως, αυτό είναι λάθος. Και είναι μεγάλη αδικία να στερήσει κάποιος από τον εαυτό του τη μαγεία και τη χαρά του να διαβάζεις ένα βιβλίο και να μυρίζεις το άρωμα του φρεσκοτυπωμένου χαρτιού. Αξίζει!

Η άθληση: Ο αθλητισμός ευεργετεί το σώμα και το πνεύμα μας, προάγει την κοινωνικότητα και την ευγενή άμιλλα και στην υιοθέτηση μίας πιο υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Ακόμα και αν κάποιος δε συμμετέχει σε ένα σύλλογο ή σε ένα οργανωμένο άθλημα , η καθιέρωση μισής ώρα περπατήματος είναι ωφέλιμη και απαραίτητα.

Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με μέτρο: Κοιτάζεις κάθε τρεις και λίγο το κινητό σου; Δεν υπάρχει μέρα που να μη συνδεθείς στο Face book/Twitter; Λάθος! Σίγουρα η ζωή και η επικοινωνία με τους ανθρώπους της ζωής μας γίνεται, ευκολότερη, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να μη ‘’χαθείς’’ μέσα σε αυτή την υπερβολική χρήση.

Η απομάκρυνση των τοξικών ανθρώπων: Είναι σοφή η φράση που κάποτε είχα διαβάσει ‘’οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν, απλά αυτοκτονούν’’. Όταν κάποιος επιτρέπει στο δηλητήριο τοξικών ανθρώπων να τον βλάπτει και να τον επηρεάζει, τότε ασυναίσθητα και ο ίδιος γεμίζει αρνητικότητα και εμφανίζει ακόμα και επιθετικότητα χωρίς λόγο. Πρέπει να απομακρύνεις κάθε άνθρωπο που δε σε σέβεται και σε επηρεάζει αρνητικά από τη ζωή σου.

Ο επαρκής ύπνος: Ο ύπνος δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μία ανάγκη απαραίτητα για τη ζωή μας που συντελεί στην επεξεργασία όλων των πληροφοριών που δεχόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας , αλλά και στην απομάκρυνση των ανούσιων και περιττών. Ο καλός ύπνος προστατεύει την υγεία από πολλές και βλαβερές ασθένειες, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης ακόμα και μερικές μορφές καρκίνου. Ταυτόχρονα ενισχύει τη μνήμη, το ανοσοποιητικό, τη σωματική αντοχή.

Όχι στο κάπνισμα! Δε χρειάζεται να καπνίζεις, δεν ωφελεί πουθενά. Όχι μόνο δεν σε απαλλάσσει από το άγχος , αλλά σου προσθέτει και επιπλέον αφού ο μανιώδης καπνιστής δεν μπορεί χωρίς αυτό και όταν το στερηθεί έστω και για λίγο, δεν αντέχει.

Μη στεναχωριέσαι για όλα: Δεν μπορείς να τα ελέγχεις όλα, λάθη και παραλείψεις θα υπάρχουν. Είναι σημαντικό να μάθεις να μη στεναχωριέσαι για μικροπράγματα. Μία ερώτηση που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του είναι αν αυτό για το οποίο στεναχωριέται κάποιος θα έχει κάποια σημασία μετά από πέντε ή δέκα χρόνια. Αν η απάντηση θα είναι αρνητική, τότε δεν έχει καμία σημασία να στεναχωριέσαι τόσο πολύ και να δηλητηριάζεις το τώρα σου.

Μπορείς να κάνεις λοιπόν το ταξίδι της ζωής σου πιο όμορφο! Ξεκίνησε από σήμερα!


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter