Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Με πενταμελή αποστολή θα λάβει μέρος στους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (Deaflympics) στη Σαμψούντα της Τουρκίας η εθνική μας ομάδα Ταεκβοντό. Τέσσερις αθλητές θα συμμετέχουν στους αγώνες kyorugi ενώ ένας στα Πούμσε. Ο λόγος για τους Παύλο Λιότσο, Χάρη Κουτσουβέλη, Γιώργο Χαμπάκη, Μαρία Φουλεδάκη και τον παγκόσμιο πρωταθλητή στα Πούμσε, Σταύρο Ρενιέρη.


Του Νίκου Σπυρόπουλου

Με τα ελληνικά χρώματα θα αγωνιστούν συνολικά 56 αθλητές και αθλήτριες στα εξής αθλήματα: Μπάσκετ Ανδρών και Γυναικών , Κολύμβηση, Στίβος, Σκοποβολή, Μπόουλινγκ, Πάλη, Καράτε, ταεκβοντό, Τζούντο, Ποδηλασία, Μπιτς Βόλεϊ και Τένις. Συνολικά στους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (Deaflympics) λαμβάνουν μέρος 3000 αθλητές από 97 χώρες, κάτι το οποίο καθιστά τη διοργάνωση τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής.

Η ελληνική αποστολή πετά για τη Σαμψούντα της Τουρκίας την ερχόμενη Τετάρτη και με αφορμή τη σημαντική αυτή στιγμή, ο ομοσπονδιακός Προπονητής, Ξενοφών Σταύρακας μίλησε στο TkdMag.gr. Ο προπονητής του Α.Σ Δύναμη Πατρών ασχολείται, όπως δήλωσε ο ίδιος, αρκετά χρόνια με την προετοιμασία αθλητών και αθλητριών που συμμετέχουν σε παγκόσμια πρωταθλήματα και ολυμπιακούς αγώνες Κωφών. Ξεκίνησε με αφορμή μιας δικής του αθλήτριας, της Βάσως Ζαμπάντη, η οποία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2009 αναδείχτηκε ασημένια ολυμπιονίκης.

«Όλα ξεκίνησαν τότε μπορώ να πω. Μέχρι και σήμερα τα παιδιά έρχονται εδώ και κάνουν την προετοιμασία τους και εγώ κάθομαι ως προπονητής τους στους αγώνες. Φέτος στην Τουρκία είναι η τρίτη φορά που θα λάβω μέρος ως ομοσπονδιακός προπονητής σε Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών με τη σύμφωνη γνώμη φυσικά της ΕΟΑΚ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταύρακας.

Όπως μας ενημέρωσε, η προετοιμασία των τεσσάρων αθλητών του αγωνιστικού (σ.σ ο Σταύρος Ρενιέρης αγωνίζεται στα Πούμσε) έκαναν την τελική τους προετοιμασία στην Πάτρα. «Τα παιδιά βρίσκονται εδώ κάτι περισσότερο από έναν μήνα για την προετοιμασία τους. Έγινε μια σκληρή και σωστή προετοιμασία δεδομένων των αναλογιών. Δηλαδή του χρόνου που είχαμε μπροστά μας να δουλέψουμε. Θα ήταν καλύτερο να είχαμε ένα εξάμηνο μπροστά μας αλλά δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων των αθλητών αλλά φυσικά και του οικονομικού κόστους με το οποίο βαρύνονται οι αθλητές, πιστεύω ότι έγινε σωστή δουλειά».

«Να πω επίσης πως ο Γιώργος Σταύρακας, βοηθός μου, βοήθησε τα μέγιστα στην προετοιμασία. Ως επί των πλείστων εκείνος ανέλαβε το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής», πρόσθεσε ο Ξενοφών Σταύρακας.

Ερωτηθείς από το TkdMag.gr, αν πιστεύει πως υπάρχουν προοπτικές για ελληνικό μετάλλιο είπε: «Είναι δύσκολοι αγώνες με υψηλό επίπεδο. Τα παιδιά όλα διαθέτουν ταλέντο και πείσμα. Έχουμε αθλητές που μπορούν να διεκδικήσουν μετάλλιο. Η προετοιμασία που έγινε ήταν ικανοποιητική για το χρόνο που μας δόθηκε όπως είπα πιο πριν και πάμε με καλές βάσεις στην Τουρκία».

«Κάποιοι αθλητές, όπως ο Παύλος ο Λιότσος και ο Χάρης Κουτσουβέλης έχουν περισσότερη εμπειρία καθώς αγωνίστηκαν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών το 2013 ενώ οι υπόλοιποι δυο, ο Χαμπάκης και η Φελουδάκη παίζουν πρώτη φορά με το μέλλον να είναι όλο μπροστά τους», πρόσθεσε.

Ο κ. Σταύρακας αναφέρθηκε και στο θέμα που έθιξε ο Σταύρος Ρενιέρης στη συνέντευξή του στο TkdMag.gr για τη μη βοήθεια από πλευράς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει μια εμφανής συνεργασία της ΕΛΟΤ με τους κωφούς αθλητές. Να υπάρξει μια κίνηση στήριξης των παιδιών που παλεύουν τις περισσότερες φορές μόνα τους.

«Αυτά τα παιδιά τα έχω αγαπήσει. Θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση και έχουν πολλά να προσφέρουν στο ταεκβοντό. Παίρνω και ο ίδιος ικανοποίηση όταν γίνεται σωστή δουλειά για αυτό που αγαπούν και τα ίδια», κατέληξε ο ομοσπονδιακός προπονητής της ομάδας ταεκβοντό κωφών.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


 

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter