Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Λίγα εικοσιτετράωρα απομένουν για τις πιο σημαντικές εκλογές των τελευταίων είκοσι ετών στην Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό.

Το TkdMag.gr, παρουσιάζει εν συντομία και ανά ενότητα τις μεταρρυθμίσεις που έχει ενσωματώσει στο πρόγραμμά της η Ενωτική Κίνηση Αναγέννησης Ταεκβοντό, με υποψήφιο πρόεδρο τον Μιχάλη Μουρούτσο.

Το σχέδιο του χρυσού ολυμπιονίκη χωρίζεται σε τρεις κύριες ενότητες. Η πλέον σημαντική λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφώσει ο κορονοϊός και η πανδημία είναι το οικονομικό κομμάτι.

Οικονομική μεταρρύθμιση

Το ζήτημα της οικονομικής μεταρρύθμισης ήταν κάτι που έπρεπε οπωσδήποτε να τεθεί επί τάπητος, καθώς ακόμη και πριν την πανδημία της Covid-19 το άθλημα του ταεκβοντό είχε φτάσει στο σημείο να κοστίζει… ο κούκος αηδόνι σε προπονητές, γονείς και αθλητές. Αποτέλεσμα; Να χάνονται ταλέντα, να μειώνεται η δύναμη από τα μικρότερα σωματεία και να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός και σωματεία τριών και βάλε ταχυτήτων.

Όπως θα διαβάσετε και εσείς, οι βασικές θέσεις που έχει ενσωματώσει ο Μιχάλης Μουρούτσος στο πρόγραμμα που παρουσιάζει τον τελευταίο μήνα σε προπονητές και σωματεία βασίζεται στην ελάφρυνση του υπέρογκου κόστους που είχε σταδιακά θεσπιστεί.

Ιδού τα 7 βασικά σημεία των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Ενωτικής Κίνησης Αναγέννησης Ταεκβοντό:

1. Κατάργηση παράβολου αξίας πενήντα ευρώ (50 €) που αφορά την αίτηση για μετάβαση σωματείου στο εξωτερικό.

2. Κατάργηση παράβολου αξίας δέκα ευρώ (10 € ) που αφορά την αίτηση αποστολής δικαιολογητικών στην ΓΓΑ, σχετικά με την εγγραφή αθλητών-τριών με εξαιρετικές διακρίσεις στον Ειδικό Πίνακα της ΓΓΑ.

3. Σημαντική μείωση κόστους έκδοσης των καρτών GAL.

4. Σημαντική μείωση κόστους στα παράβολα αγώνων.

5. Η ετήσια συνδρομή των σωματείων ορίζεται στα εκατό ευρώ (100 €).

6. Τα κόστος των πτυχίων ΚΟΥΠ ορίζεται σε ένα ευρώ (1 €) ανά πτυχίο.

7. Το παράβολο εγγραφής νέων σωματείων μειώνεται από τα δύο χιλιάδες πεντακόσια ευρώ (2500 €) στα πεντακόσια ευρώ (500 €).
Καθορίζεται μηδενικό παράβολο επανεγγραφής για σωματεία που έχουν διαγραφεί, εφόσον πληρούν τα κριτήρια και επιθυμούν την επανεγγραφή τους .

 

Τεχνικές μεταρρυθμίσεις

Στο Τεχνικό κομμάτι τώρα, οι αλλαγές που προτείνει ο Μιχάλης Μουρούτσος περιστρέφονται γύρω από τις Εθνικές Ομάδες και υπόσχονται διαφάνεια. Επιτέλους γίνεται ρητή αναφορά για τη συγκρότηση Εθνικών Ομάδων και για Τεχνικά Πρωταθλήματα (Πούμσε) ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η ρηξικέλευθη πρόταση για αναδιάρθρωση του τρόπου εξετάσεων DAN μέσω των σωματείων.

Διαβάστε αναλυτικά τα 6 σημεία:

1. Θέσπιση Νέων αξιοκρατικών κριτηρίων συγκρότησης Εθνικών Ομάδων με απόλυτη διαφάνεια.

2. Εκπόνηση ετήσιου προγράμματος προετοιμασίας για όλες τις Εθνικές Ομάδες.

3. Συγκρότηση Εθνικής Ομάδας Παίδων / Κορασίδων για συμμετοχή σε Διεθνή Πρωταθλήματα.

4. Συγκρότηση Εθνικών Ομάδων Τεχνικών Πρωταθλημάτων για συμμετοχή σε Διεθνή Πρωταθλήματα.

5. Δύναται στους αθλητές των Εθνικών Ομάδων της ΕΛΟΤ κατά την διάρκεια της αγωνιστικής τους προσπάθειας στα επίσημα Διεθνή Πρωταθλήματα να επικουρούνται από τον σωματειακό προπονητή εφόσον το επιθυμούν, με έξοδα του σωματείου τους. Σε κάθε περίπτωση οι αποστολές όλων των Εθνικών Ομάδων θα έχουν τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές τους οι οποίοι θα είναι στην διάθεση των αθλητών-τριών.

6. Ριζική αναδιάρθρωση του τρόπου εξετάσεων DAN μέσω των ενεργών σωματείων τα οποία και θα τις διενεργούν.

 

Διοικητικές μεταρρυθμίσεις

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι και οι προτάσεις που εμπεριέχει το πρόγραμμα της Ενωτικής Κίνησης Αναγέννησης Ταεκβοντό ως προς το κομμάτι των διοικητικών μεταρρυθμίσεων. Εκεί, ξεχωρίζουν η διαφάνεια, καθώς προβλέπεται ότι «αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και του Δ.Σ. της ΕΛΟΤ θα κοινοποιούνται στα σωματεία και θα αναρτώνται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Το συγκεκριμένο ουδέποτε τηρήθηκε από τη διοίκηση της τελευταίας εικοσαετίας. Μόνο βασικά έγγραφα και κατόπιν τεράστιας καθυστέρησης αναρτώνονταν στη Διαύγεια και μάλιστα δεν υπήρχε πουθενά σχετικός σύνδεσμος παραπομπής στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΟΤ, ώστε να έχει άμεση και εύκολη πρόσβαση το κάθε σωματείο.

Αναλυτικά οι 5 βασικοί πυλώνες:

1. Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και του Δ.Σ. της ΕΛΟΤ θα κοινοποιούνται στα σωματεία και θα αναρτώνται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

2. Δυνατότητα παρακολούθησης των Δ.Σ. της ΕΛΟΤ διαδικτυακά.

3. Εκσυγχρονισμός κανονισμού λειτουργίας της ΕΛΟΤ, με συμμετοχή όλων των ενεργών σωματείων. Ανοιχτή διαβούλευση για τις προτάσεις των ενεργών σωματείων.

4. Δημιουργία σχεδίου καταστατικού των σωματείων, με έξοδα της ΕΛΟΤ, για εναρμόνιση με τον νέο αθλητικό νόμο μέχρι 30/06/2021 και ηλεκτρονική αποστολή του έγκαιρα σε όλα τα ενεργά σωματεία.

5. Σύσταση τριμελούς οργάνου με επικεφαλής έναν Αντιπρόεδρο, ένα Μέλος του ΔΣ και τον υπεύθυνο διαιτησίας για τα θέματα που απασχολούν το σώμα των διαιτητών (επιμόρφωση – αμοιβές κλπ) .


 Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter