Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Τον προηγούμενο μήνα, Ιούλιο 2017, η WT εξέδωσε νότα για το σύστημα GMS και τις  κάρτες GAL / GOL. 

(πηγή: tkdgr.eu) Στην δεύτερη παράγραφο διαβάζουμε:

«Το GMS είναι υπεύθυνο για την παροχή της τελευταίας τεχνολογίας στη διαχείριση των μελών και τη δημιουργία μιας πλήρους βάσης δεδομένων όλων των ατόμων που εμπλέκονται στην τέχνη του taekwondo, έτσι θα μπορούν όλες οι Εθνικές Ενώσεις Μέλη (“MNAs”) του WT να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τις συμμετοχές, τα γεγονότα και τα τουρνουά της αντίστοιχης χώρας.»

Από την οδηγία αυτή γίνεται κατανοητό ότι, με την συμμετοχή  στο GMS και την έκδοση καρτών GAL / GOL, παρέχεται στις Ομοσπονδίες και το σύστημα GMS  τελευταίας τεχνολογίας (simplycompete), για την διαχείριση των εθνικών τους πρωταθλημάτων. Εάν η μετάφραση της οδηγίας και η επεξήγηση είναι ορθή, τότε δεν γίνεται κατανοητό το γεγονός, η ΕΛΟΤ να επιλέγει την καταχώρηση (εγγραφή – δήλωση) συμμετοχής των αθλητών στο προσεχές πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων στην ιστοσελίδα tpss (Εδώ η προκήρυξη).

Μετά την ανωτέρω διαπίστωση τίθεται το ερώτημα: οι διάφορες οδηγίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που εκδόθηκαν κατά καιρούς για το σύστημα GMS και τις  κάρτες GAL / GOL  έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα για τα μέλη  (“MNAs”) ή η εφαρμογή τους επαφίεται στην καλή τους θέληση;

Παρακάτω σε μετάφραση* η οδηγία:

 World Taekwondo GMS Data and Privacy Policies

Data and Privacy Policies Version 2.1  –  July 2017

Εισαγωγή

Σύμφωνα με τις οδηγίες του World Taekwondo (“WT”), η παγκόσμια συμμετοχή στο Σύστημα (“GMS”) στοχεύει στην ενοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας αυτών που ενασχολούνται με το άθλημα και των οπαδών (φιλάθλων) του αθλήματος, δίνοντας έμφαση στις αξίες της ένταξης, της αριστείας, της παγκόσμιας ιθαγένειας και της καλής θέλησης.

Το GMS είναι υπεύθυνο για την παροχή της τελευταίας τεχνολογίας στη διαχείριση των μελών και τη δημιουργία μιας πλήρους βάσης δεδομένων όλων των ατόμων που εμπλέκονται στην τέχνη του taekwondo, έτσι θα μπορούν όλες οι Εθνικές Ενώσεις Μέλη (“MNAs”) του WT να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τις συμμετοχές, τα γεγονότα και τα τουρνουά της αντίστοιχης χώρας.

Συλλογή δεδομένων

Όλες οι προσωπικές αναγνωρίσιμες πληροφορίες που συλλέγονται στη βάση δεδομένων του GMS θα είναι εμπιστευτικές , δεν θα μοιραστούν με κανέναν εκτός από την προσδιορισμένη  MNA του κάθε ατόμου και δεν θα χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς….( αναλύεται η πολιτική διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων)

Πρόσβαση στις υπηρεσίες WT GMS

Κατά την εφαρμογή ή την εγγραφή για κάθε υπηρεσία που παρέχεται μέσω του GMS, όπως η λήψη άδειας GAL / GOL ή τη συμμετοχή σε μια εκδήλωση, το σύστημα GMS θα ζητήσει διάφορες πληροφορίες απευθείας από το άτομο ή από τη MNA, για λογαριασμό του ατόμου.

Στο GMS  θα φυλάσσουν στο αρχείο κάθε μέλους το όνομα, την ημερομηνία γέννησής τους, το φύλο, τα στοιχεία επικοινωνίας, τη χρέωση και πληροφορίες αποστολής, καθώς και αντίγραφα των πιστοποιητικών ταεκβοντό (βαθμός , kukkiwon , πιστοποιητικό διαιτητή  ή προπονητή).

Το GMS θα διαγράψει αντίγραφα οποιουδήποτε  εκδοθέντος  δημοσίου εγγράφου (εθνικά δελτία ταυτότητας ή / και διαβατήρια) αφού έχουν επαληθευτεί από το ΣΕΜ σύστημα αναγνώρισης και εθνικότητας.

Ακύρωση και κατάργηση των πληροφοριών που συλλέγονται.

Εάν ένα άτομο αποφασίσει να ακυρώσει ή να ανακαλέσει την ιδιότητα του μέλους, μπορεί να επικοινωνήσει με τοGMS στο gmssupport@wtf.org  οι πληροφορίες τους θα αφαιρεθούν από το Σύστημα GMS και θα πρέπει να τα επαναφέρουν αν επιθυμούν να επαναφέρουν την ιδιότητα του μέλους.

Το πρωτότυπο κείμενο της οδηγίας:

http://www.worldtaekwondo.org/wp-content/uploads/2017/07/World-Taekwondo-GMS-Data-and-Privacy-Policies-2.1-July-2017.pdf


 

Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


 

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter