Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Αυτοί είναι οι MVP αθλητές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έριξε αυλαία την Κυριακή που μας πέρασε. Διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελβετία και συγκεκριμένα στην πόλη Μοντρέ.

Συνολικά 387 αθλητές έλαβαν μέρος στη διοργάνωση και για αρκετούς από αυτούς αποτέλεσε ένα πολύ δυνατό τεστ πριν την ολυμπιάδα του Ρίο.

Εκτός των μεταλλίων που έλαβαν, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό απένειμε σε αθλητές, διαιτητές και ομάδες τιμητικές διακρίσεις.

Μια από αυτές ήταν και ο τίτλος του πολυτιμότερου αθλητή και αθλήτριας.

Αυτοί λοιπόν είναι οι MVP αθλητές:

Από πλευράς γυναικών, MVP/Best Player ανακηρύχθηκε η Αγγλίδα Jade Jones.

Η Jade κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των – 57 κιλών. Η βρετανή αθλήτρια, για όσους δεν το γνωρίζουν είναι η χρυσή ολυμπιονίκης της κατηγορίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Φέτος, διεκδικεί με αξιώσεις το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

jade jones taekwondo gold european

Η “χρυσή” Jade Jones – Photo credits: Denis Sekretev (WTF) / Daniel Mitchell

Από πλευρά Ανδρών, MVP/Best Player ανακηρύχθηκε ο βέλγος αθλητής, Jaouad Achab. Ο Jaouad κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των – 63 κιλών. Ο βέλγος αθλητής είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην ίδια κατηγορία και το 2014 ενώ το 2015 στέφθηκε και Παγκόσμιος Πρωταθλητής της κατηγορίας.

Διεκδικεί με αξιώσεις και ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο στην ολυμπιακή κατηγορία των – 68 κιλών. Βέβαια, στην εν λόγω κατηγορία μετρά μόνο μια διάκριση σύμφωνα με το site www.taekwondodata.com. Αυτή είναι στο Grand Prix του Μεξικό το 2015, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

europaiko protahtlima tkd elvetia nikites -63 kila

Photo credits: Denis Sekretev (WTF) / Daniel Mitchell


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter