Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Πίεση, άγχος, ιδρώτας, χαμόγελο και ικανοποίηση. Αυτές είναι οι πέντε λέξεις που θα χρησιμοποιούσα για να περιγράψω τις εξετάσεις προαγωγής εγχρώμων ζωνών της Αυτοάμυνας Περιστερίου.

Το TkdMag.gr έδωσε το «παρών» στις πρώτες εξετάσεις της σχολικής χρονιάς του συλλόγου και σας παρουσιάζει με τη δική του οπτική και μέσα από το φακό του, τα όσα έγιναν.

Κείμενο, Φωτογραφίες: Νίκος Σπυρόπουλος


Σάββατο 19 Δεκεμβρίου. Τα πάντα είναι έτοιμα στο σύλλογο για τις εξετάσεις. Τα παιδιά είναι προετοιμασμένα αλλά δεν λείπει και το άγχος. Ιδίως για τις άσπρες ζώνες που για πρώτη φορά καλούνται να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στην όλη διαδικασία.

Ο Δάσκαλος και η Δασκάλα του Α.Σ Αυτοάμυνα Περιστερίου, Παναγιώτης Μοτσάκος και Μαρία Λιάτου με υποδέχονται με χαμόγελο. Στη συνέχεια χαιρετούν τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους των αθλητών που ήρθαν για να τους καμαρώσουν.

«Έχουμε τη μεγάλη χαρά για ακόμα μια φορά να φιλοξενούμε στο σύλλογό μας έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους έλληνες Δασκάλους στο Taekwondo, τον master Παναγιώτη Ιωαννίδη, 8 Dan» σημειώνει η κα Λιάτου συστήνοντας το πρώτο μέλος της κριτικής επιτροπής. «Μαζί μας, έχουμε τη χαρά να βρίσκεται και ο Δάσκαλος του Α.Σ Κορινθίας (Dragon Team), Παναγιώτης Μαγαλιός, 6 Dan», προσθέτει.

exetaseis-as-autoamuna-peristeriou13

Από αριστερά: Παναγιώτης Μοτσάκος 6 Dan, Παναγιώτης Μαγαλιός 6 Dan, Παναγιώτης Ιωαννίδης 8 Dan

Ο Δάσκαλος του συλλόγου, Παναγιώτης Μοτσάκος παίρνει το λόγο και με τη σειρά του υποδέχεται γονείς, συγγενείς, φίλους και αθλητές. «Χαλαρώνει» τα παιδιά και τα συμβουλεύει να βάλουν τα δυνατά τους.

exetaseis-as-autoamuna-peristeriou11

Υπό το “άγρυπνο” βλέμμα του Δασκάλου

Η διαδικασία έχει ξεκινήσει. Ο φακός μας αποτυπώνει τις προσπάθειες των μικρών αθλητών και μελλοντικών πρωταθλητών.

Όλοι τους είναι καλά διαβασμένοι στην ύλη τους, η οποία αποτελείται από το πούμσε τους, ασκήσεις αυτοάμυνας, λακτίσματα, ορολογία και φυσικά το θεαματικό σπάσιμο σανίδας.

Το άγχος των παιδιών όσο περνάει η ώρα αποβάλλεται, με αποτελέσματα να νιώθουν τα ίδια περισσότερο αυτοπεποίθηση και να εκτελούν τις ασκήσεις ακόμα πιο δυναμικά. Οι προπονητές του συλλόγου βοηθούν στο να βγάλουν τα παιδιά ακόμα περισσότερη ένταση στις τεχνικές τους.

exetaseis-as-autoamuna-peristeriou

exetaseis-as-autoamuna-peristeriou4

exetaseis-as-autoamuna-peristeriou7

exetaseis-as-autoamuna-peristeriou12

Μικροί και μεγάλοι αθλητές περνούν επιτυχώς τις δοκιμασίες της κριτικής επιτροπής. Η ώρα για τις απονομές των ζωνών και τα χαμόγελα έφτασε.

Τα λόγια των Δασκάλων στο τέλος κάθε επιτυχημένων εξετάσεων είναι αυτά που πρέπει κάθε αθλητής αλλά και γονιός να ακούει προσεκτικά.

«Η πίεση που συνοδεύει τις εξετάσεις είναι ένα σπουδαίο μάθημα και μια πολύτιμη εμπειρία για κάθε αθλητή. Μέσα από κάθε δοκιμασία πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι. Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε μάθημα, σε κάθε διαγώνισμα πάντα πρέπει να κρατάμε κάτι. Πάντα πρέπει να βελτιωνόμαστε. Δεν πρέπει να βρίσκουμε δικαιολογίες για να μην κάνουμε κάτι. Πάντα πρέπει να προσπαθούμε, βάζοντας τα δυνατά μας», τόνισε ο Δάσκαλος της Αυτοάμυνας Περιστερίου, Παναγιώτης Μοτσάκος.

«Παντού πρέπει να ακούω καλά σχόλια για εσάς. Όπου και να βρίσκεστε, θέλω να είστε παράδειγμα», συνέχισε εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τον πρώτο και βασικό στόχο της σχολής στα 20 χρόνια λειτουργίας της. Ποιος είναι αυτός; Οι αθλητές και οι αθλήτριές της, να γίνονται παραδείγματα υγιών και χαρούμενων ανθρώπων. Όπως έχει δηλώσει άλλωστε πολλές φορές ο κ. Μοτσάκος, εκείνο που μετράει πρωτίστως δεν είναι κάποιος να μάθει καλό ταεκβοντό, αλλά να πάρει αυτές τις παραστάσεις και τις συνήθειες που θα πλάσουν μια ανεξάρτητη και ξεχωριστή προσωπικότητα. «Μια προσωπικότητα δυνατή, σωστή και ηθική».


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Σημαντικά όμως ήταν τα λόγια που απεύθυνε στους αθλητές του συλλόγου ο Δάσκαλος Παναγιώτης Ιωαννίδης. «Τα παιδιά παίρνουν μαθήματα ζωής. Δεν μαθαίνουν μόνο Τάεκβοντό. Εδώ διδάσκονται πως θα συμπεριφέρονται αύριο, μεθαύριο στη ζωή τους. Θα πρέπει να παροτρύνουμε τα παιδιά μας να σηκώνονται από τους καναπέδες. Από την τηλεόραση και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ο αθλητισμός και η γυμναστική πρέπει να μπει στην καθημερινότητά τους. Επίσης, πρέπει να μάθετε να μην χρησιμοποιείτε το “δεν” στον αθλητισμό. “Δεν μπορώ. Δεν γίνεται αυτό κτλπ.”. Όλα γίνονται και όλα μπορείτε να τα καταφέρετε, αρκεί να προσπαθήσετε. Να ιδρώσετε και να παλέψετε».

«Η προσπάθεια που κάνατε σήμερα ήταν πάρα πολύ καλή και σας συγχαίρω. Σας εύχομαι καλές γιορτές», κατέληξε.

exetaseis-as-autoamuna-peristeriou21

 

exetaseis-as-autoamuna-peristeriou19

exetaseis-as-autoamuna-peristeriou17

Ο Δάσκαλος ζωγραφίζει το σημείο της σανίδας που πρέπει να χτυπήσει ο αθλητής

exetaseis-as-autoamuna-peristeriou20

Πους απς μαζί με τον Δάσκαλο

Με τη σειρά του, ο Δάσκαλος Παναγιώτης Μαγαλιός συνεχάρη όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για τις προσπάθειές τους, ενώ τόνισε: «Μεταξύ άλλων η επιτυχία ενός συλλόγου αντικατοπτρίζεται στη “συνέχειά” του. Να μπορεί να έχει μικρούς αθλητές που θα μεγαλώσουν, θα γίνουν μπαμπάδες και μαμάδες και μετά το άθλημα θα ακολουθήσουν τα παιδιά τους. Αυτή λοιπόν η “συνέχεια” υπάρχει στην Αυτοάμυνα Περιστερίου και αξίζουν συγχαρητήρια στους Δασκάλους. Τη βλέπουμε σήμερα εδώ και όλοι μαζί χαιρόμαστε για αυτήν».

«Τα σωστά σχολεία του Taekwondo, γιατί για σχολεία μιλάμε, είναι το δεύτερο σπίτι των παιδιών. Εδώ μέσα μεγαλώνουν και πλάθουν βήμα – βήμα ένα δυνατό και γεμάτο αυτοπεποίθηση κομμάτι του χαρακτήρα τους. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους», κατέληξε ο κ. Μαγαλιός.

Δείτε μερικά ακόμη φωτογραφικά στιγμιότυπα των εξετάσεων μέσα πάντα από το φακό του TkdMag.gr.

exetaseis-as-autoamuna-peristeriou18

Το “ξεσκόνισμα” της επιτροπής στους αθλητές

exetaseis-as-autoamuna-peristeriou16

exetaseis-as-autoamuna-peristeriou14

exetaseis-as-autoamuna-peristeriou10

exetaseis-as-autoamuna-peristeriou3

exetaseis-as-autoamuna-peristeriou2

exetaseis-as-autoamuna-peristeriou5

exetaseis-as-autoamuna-peristeriou1

exetaseis-as-autoamuna-peristeriou22

Απονομή Dan

exetaseis-as-autoamuna-peristeriou15

Απονομή Dan


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter