Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Λόγω του διατάγματος του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την απαγόρευση εισόδου στη χώρα πολιτών μουσουλμανικών χωρών, ο Ισλανδός πρωταθλητής του Ταεκβοντό, γεννημένος στο Ιράν, Meisam Rafiei δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στο US Open!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ξένων ΜΜΕ, ο 31χρονος αθλητής έφτασε κανονικά στο αεροδρόμιο μαζί με τα άλλα μέλη της αποστολής της χώρας. Μάλιστα, ήταν ενήμερος για το διάταγμα του αμερικανού προέδρου και όπως είπε ήταν αγχωμένος!

“Γνώριζα για το διάταγμα και ήμουν αγχωμένος”, είπε χαρακτηριστικά σε ισλανδικό μέσο ενημέρωσης.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Ιταλία είχε προειδοποιήσει την Ισλανδική Ομοσπονδία Ταεκβοντό πριν μεταβεί στο αεροδρόμιο η αποστολή, πως ο Rafiei θα μπορούσε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ αλλά όταν έφτανε θα του απαγορευόταν η είσοδος στη χώρα ή θα συλλαμβάνονταν. Έτσι, προτάθηκε να μην μπει καν στον κόπο και να πάει στο αεροδρόμιο.

Απογοητευμένος για την εξέλιξη αυτή καθώς είχε προετοιμαστεί αρκετά για να λάβει μέρος στο εν λόγω πρωτάθλημα, αποφάσισε να πάει μέχρι το αεροδρόμιο και ό,τι έβγαινε.

“Όλοι οι φίλοι μου θα πήγαιναν στο αεροδρόμιο. Ήμουν πολύ στενοχωρημένος. Έτσι, αποφάσισα να πάω και εγώ”, δήλωσε ο ισλανδός πρωταθλητής.

Όταν έφτασε λοιπόν στο αεροδρόμιο, οι υπεύθυνοι, βλέποντας πως έχει ισλανδικό διαβατήριο του επέτρεψαν κανονικά να ανέβει στο αεροπλάνο και να ταξιδέψει. Όλοι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ήταν ικανοποιημένοι με την εξέλιξη.

“Ήμουν τόσο χαρούμενος. Ξαφνικά, όταν επιβιβάστηκα και κάθισα, ένας μέλος του πληρώματος ζήτησε να δει το διαβατήριό μου. Κάπως έτσι μου είπαν ότι δεν μπορούσα να ταξιδέψω και με συνόδεψαν εκτός αεροπλάνου”, τόνισε ο αθλητής.

Όπως γράφει ο διεθνής Τύπος, στο μεσοδιάστημα, δηλαδή από τη στιγμή που του δόθηκε το ΟΚ να ταξιδέψει μέχρι τη στιγμή που κάθισε στη θέση του, οι αμερικανές Αρχές είχαν επικοινωνήσει με τις αρχές του αεροδρομίου. Τους ενημέρωσαν πως δεν είχαν άδεια να πάρουν το συγκεκριμένο επιβάτη στις ΗΠΑ.

“Ένιωσα πολύ άσχημα που με έδιωξαν από το αεροπλάνο μπροστά σε όλους τους επιβάτες σαν να είχα κάνει κάτι κακό. Το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να αγωνιστώ στο πρωτάθλημα”, δήλωσε με έντονη στενοχώρια ο 31χρονος.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+