Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι αθλητές και οι αθλήτριες για το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό «παραλίας».

Η πρωτότυπη διοργάνωση θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουλίου στο Μπαλί της Ινδονησίας. Δηλαδή το Σαββατοκύριακο 23 με 24 Ιουλίου.

«Το 1ο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό παραλίας, προσφέρει στους αθλητές μια νέα εμπειρία, με νέες στολές και μια νέα εμφάνιση απ΄ όπου και περιμένουμε νέα αστέρια να προκύψουν», δήλωσε σχετικά με το πρωτάθλημα, ο πρόεδρος της WTF, Chungwon Choue.

«Η διοργάνωση θα αποτελέσει τη “βιτρίνα» για το άθλημά μας στην πορεία προς την έναρξη των Αγώνων Παραλίας San Diego in 2017», πρόσθεσε.

Οι τρεις αθλήτριες του βίντεο που θα δείτε εκτελούν υπέροχα το όγδοο πούμσε (Taegeuk Pal Jang) πάνω στην… άμμο της παραλίας!

 

Οι αγώνες

Οι αγώνες «ANOC World Beach Games» θα γίνουν για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2017 στις παραλίες του San Diego της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Θα διαρκέσουν 10 ημέρες με περισσότερους από 5000 αθλητές να λαμβάνουν μέρος.

Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός με στόχο να «εμπνεύσει τη νεολαία» μέσω των θαλάσσιων σπορ και να προσφέρει διασκέδαση.

Τον Οκτώβριο του 2015, η Ένωση των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC) διάλεξαν ομόφωνα το San Diego ως την πόλη που θα φιλοξενήσει πρώτη την καινοτόμο αυτή αθλητική διοργάνωση.

Πώς θα «παιχτεί» το Ταεκβοντό στην παραλία

Όπως αναφέρει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό, το 1ο πρωτάθλημα παραλίας στο Μπαλί θα περιλαμβάνει την «καλλιτεχνική πλευρά» του αθλήματος.

Συγκεκριμένα οι αθλητές θα διαγωνιστούν στα Πούμσε, στα σπασίματα και όχι στο γνωστό sparring.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες του πρωταθλήματος θα είναι οι εξής: Πιστοποιημένα Πούμσε της WTF, free style Πούμσε, τεχνικές σπασίματος, ; free style δυναμικές κλωτσιές και επίδειξης ομάδων.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Και όμως ισχύει! Τον Ιούνιο το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό «παραλίας» – Τί είναι, ποιοι συμμετέχουν


 

Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


 

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter