Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Οι νέοι αποτελούν, δυστυχώς, την πληθυσμιακή ομάδα η οποία καπνίζει περισσότερο. Έρευνες έχουν πιστοποιήσει ότι πολλοί νέοι ξεκινάνε το κάπνισμα ακόμα και από τα 11 τους!

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Οι αιτίες; Πολλές! Ο αναβρασμός και η ορμή της εφηβείας που ωθεί πολλά παιδιά να θέλουν να μιμηθούν τους συνομηλίκους τους , η άγνοια κινδύνου για το πόσο βλαβερό είναι το τσιγάρο στην ανθρώπινη υγεία και η επιρροή των μέσων μαζικής ενημέρωσης που ταυτίζουν τη γυναίκα ή τον άνδρα που καπνίζει με σεξουαλικό σύμβολο είναι λίγες από τις πολλές.

Το κάπνισμα αποτελεί την πρώτη αιτία καρκίνου του πνεύμονα, του λάρυγγα, της χοληδόχου κύστης, του οισοφάγου αλλά και όλων των καρδιαγγειακών παθήσεων. Αποτελεί, αναμφίβολα, τη χειρότερη συνήθεια που μπορεί να υιοθετήσει ένας άνθρωπος.

Δυστυχώς, δεν είναι μόνο το κάπνισμα ξεκινούν οι νέοι από νωρίς στη σύγχρονη εποχή. Η μη ενασχόληση με μία αθλητική δραστηριότητα, η προσκόλληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μία διατροφή η οποία δεν είναι πάντα ενδεδειγμένη, αποτελούν θέματα που στο μέλλον μπορεί να επιφέρουν και βλάβες στην υγεία.

Η ενασχόληση με ένα άθλημα ή πιο συγκεκριμένα με μία πολεμική τέχνη, μπορεί να βοηθήσει τον νέο άνθρωπο να παραμείνει ανεπηρέαστος  από τις βλαβερές συνήθειες, όπως το κάπνισμα ή το αλκοόλ σε μικρή ηλικία. Μέσω του αθλητισμού, ο νέος άνθρωπος μαθαίνει να γίνεται εγκρατής και να φροντίζει το σώμα και το πνεύμα του, φέρνοντάς τα και τα δύο σε μία ισορροπία. Διδασκόμαστε ότι δε χρειάζεται να γινόμαστε φερέφωνα όλων των άσχημων συνηθειών των άλλων για να είμαστε αποδεκτοί, διότι πραγματικά δυνατός είναι αυτός που μπορεί να αντισταθεί και όχι να επηρεαστεί τόσο εύκολα.

Η κοινωνία, οι γονείς, το σχολείο οφείλουν να δώσουν στα παιδιά ερεθίσματα ώστε να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να εκτιμήσουν το ανεκτίμητο δώρο της ζωής και της υγείας.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


 

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter