Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Μια ημέρα πριν πετάξει για την Τουρκία για να διεκδικήσει την ολυμπιακή του πρόκριση στο Ρίο, ο Κωνσταντίνος Γκόλτσιος δηλώνει πανέτοιμος τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Μιλώντας στο TkdMag.gr, ο πανευρωπαϊκός πρωταθλητής ξεδιπλώνει την πορεία του, αναφέρεται στην επιλογή του να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό και μας μεταφέρει την ανυπομονησία του να παίξει για την πρόκριση.

Συνέντευξη στο Νίκο Σπυρόπουλο


Ο Κωνσταντίνος ασχολείται από μικρή ηλικία με το Ταεκβοντό. Στα έξι του χρόνια ξεκίνησε τις προπονήσεις στον Α.Ο Ταεκβοντό Τυρνάβου, σύλλογο στον οποίο είναι μέχρι σήμερα αθλητής και οφείλει πολλά. Δάσκαλός του, ο Χρήστος Ντιντός ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια, όπως και η προπονήτριά του, Σωτηρία Μπάρδα.

Καταρχάς Κωνσταντίνε να σου ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή τύχη στην προσπάθειά σου.

Ευχαριστώ πολύ.

Θέλω να ξεκινήσουμε κάπως ανάποδα τη συνέντευξη.

Δηλαδή;

Θα ήθελα να μου πεις τί σημαίνει το Ταεκβοντό για σένα.

Ασχολούμαι περισσότερα από είκοσι χρόνια με το Ταεκβοντό. Είναι όλη μου η ζωή. Νομίζω πως είναι αυτό που έχω μάθει να κάνω καλύτερα και πλέον είμαι στη φάση που το απολαμβάνω, όπως τότε που το είχα πρωτοξεκινήσει.

Η σχέση με το Δάσκαλό σου;

Υπάρχει μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με τον επί 23 χρόνια Δάσκαλό μου, τον Χρήστο Ντιντό. Υπάρχει αλληλοσεβασμός και εκτιμούμε ο ένας τον άλλον. Καλή σχέση υπάρχει και με την επίσης προπονήτριά μου και διεθνή διαιτητή Ταεκβοντό, Σωτηρία Μπάρδα.

konstantinos gkoltsios tkdmag (2)

Ο Κωνσταντίνος Γκόλτσιος με τους προπονητές του στον Α.Ο Ταεκβοντό Τυρνάβου, Χρήστο Ντιντό και Σωτηρία Μπάρδα

Στην πολυετή πορεία σου στον πρωταθλητισμό, σίγουρα θα έχεις στερηθεί ορισμένα πράγματα. Ποια είναι αυτά;

Ένας αθλητής που επιλέγει να ακολουθήσει τον πρωταθλητισμό – κακά τα ψέματα – δεν είναι σαν τους άλλους αθλητές ή γενικά άλλους ανθρώπους της ηλικίας του. Δεν μπορεί να βγαίνει και να διασκεδάζει για παράδειγμα όπως θα το έκανε και τόσο συχνά που θα το έκανε κάποιος άλλος. Κάποια πράγματα πρέπει να τα στερηθείς. Παρέες, βόλτες, σχέσεις κτλπ. Νομίζω όμως, πως απ΄ όλο αυτό βγαίνει κάτι θετικό. Κρατάω μόνο τα θετικά.

Μετανιώνεις που διάλεξες αυτό το δρόμο;

Στο τέλος, παρά τις όποιες δυσκολίες που περνάς, γιατί περνάς από πολύ δύσκολες καταστάσεις από τον πρωταθλητισμό. Έχεις τραυματισμούς, έχει στέρηση σε κάποια πράγματα κτλπ, διαμορφώνεις έναν πολύ δυνατό και ακέραιο χαρακτήρα που δύσκολα τον βρίσκεις, εαν δεν έχεις ζήσεις κάποια πράγματα μέσα από τον πρωταθλητισμό. Ειδικά στις μέρες μας, χρειάζεται να έχεις εμπειρία, να έχεις ζήσει και να έχεις περάσει από δύσκολες καταστάσεις για να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις.

Εσένα σε βοήθησε δηλαδή;

Ναι. Το ότι κατάφερα μετά από πολλούς κόπους, θυσίες, αδικίες και τραυματισμούς να καταφέρω να ξανασηκωθώ νομίζω πως έχει προσθέσει στο χαρακτήρα μου θετικά χαρακτηριστικά.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Είχες όνειρο να αγωνιστείς σε μια Ολυμπιάδα;

Νομίζω ότι αυτό ήρθε σταδιακά και σιγά – σιγά, κατακτώντας τα μετάλλια. Αγωνίζομαι από το 2003 στην εθνική ομάδα. Έχω παίξει σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Παίζοντας σε όλα τα επίπεδα αυτά, θεωρώ πλέον πως όνειρο κάθε αθλητή είναι να παίξει σε μια Ολυμπιάδα. Αυτό προσπαθώ και εγώ τώρα.

Η μεγαλύτερή σου διάκριση;

Το 2008 στη Ρώμη. Κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Ανδρών στα -84 κιλά.

konstantinos gkoltsios tkdmag (16)

Το επίπεδο που αγωνίζεσαι είναι πολύ υψηλό. Σε τρομάζει καθόλου;

Θεωρώ πως τώρα πλέον όχι. Έχω αγωνιστεί σε αρκετά πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου. Γνωρίζω ότι οι αθλητές είναι υψηλού επιπέδου αλλά πιστεύω πως έχω όλη την εμπειρία, όλες τις δυνατότητες και μαζί με το Δάσκαλό μου, που τώρα κάνουμε τις τελευταίες κινήσεις μας, είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε ένα τόσο δύσκολο τουρνουά. Νομίζω ότι ο φόβος δεν υπάρχει για μένα πλέον. Μπαίνω μέσα στον αγώνα και απλά κάνω τη δουλειά μου.

Μέσα στον αγώνα όπως είπες κάνεις τη δουλειά σου. Θα ήθελα να μάθω, αφού τελειώσεις έναν αγώνα, είτε χάσεις είτε κερδίσεις, τι σου μένει. Τι αποκομίζεις ως αθλητής;

Κοίταξε. Ο κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Πρέπει ουσιαστικά να κρατάς τα καλά σημεία και να διορθώνεις ό,τι δεν πήγε καλά. Νομίζω ότι το μόνο που με απασχολεί πλέον είναι το να βγω από τον αγώνα και να μην τα έχω δώσει όλα. Αυτό είναι που φέρνει πικρία σε κάθε αθλητή. Εάν μπεις σ΄ έναν αγώνα και τα δώσεις όλα, τότε όταν τελειώσει, μόνο θετικά στοιχεία θα έχεις αποκομίσει.  Αυτά όλα είναι μαθήματα τα οποία με έφτασαν ως εδώ.

konstantinos gkoltsios tkdmag (5)

Την Πέμπτη φεύγετε για Τουρκία. Είσαι έτοιμος σωματικά και ψυχολογικά;

Όπως συνηθίζω να λέω. (Γέλια). Γεννήθηκα έτοιμος. (Γέλια). Είμαι πολύ καλά. Μαζί με τον προπονητή μου και την προπονήτριά μου που έχουμε οργανώσει όλο το πλάνο της προετοιμασίας μου, είμαι έτοιμος να παλέψω για την πρόκριση.

Καλή επιτυχία Κωνσταντίνε. Εύχομαι να τα καταφέρεις.

Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο.

konstantinos gkoltsios tkdmag (14)

konstantinos gkoltsios tkdmag (13)

konstantinos gkoltsios tkdmag (11)

konstantinos gkoltsios tkdmag (7)


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter