Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Στο 2ο Προπονητικό Σεμινάριο Αγωνιστικού Τεχνικού Τάεκβοντό που διοργανώνει ο ΣΠΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστεί το καινούργιο βιβλίο του Κωνσταντίνου Μπέη, Taekwondo Ολυμπιακό Άθλημα. Το  βιβλίο του Δρ. Κωνσταντίνου Μπέη για το ολυμπιακό άθλημα του Taekwondo κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης από τον εκδοτικό οίκο ΣΑΛΤΟ. Σε συνολικά 464 σελίδες με 270 εικόνες, 43 πίνακες και 42 ρητά – αποφθέγματα το βιβλίο εμβαθύνει στην εξέλιξη του Taekwondo ως Ολυμπιακό άθλημα.

Αποκαλύπτει τις αθέατες πλευρές του αγώνα, υποστηρίζει θεωρητικά την καθημερινή προπόνηση και περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όλες τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται (Κινησιολογία, Λακτίσματα, Γροθιά), καθώς και τους συνδυασμούς τους.

Το πλέον πρωτοποριακό στο βιβλίο είναι πως συνοδεύεται από αντίστοιχο οπτικοακουστικό υλικό online (www.kostasbeis-tkd.gr) κάτι το οποίο το καθιστά άκρως διαδραστικό.

Στο βιβλίο, δίδεται έμφαση στην ταξινόμηση των λακτισμάτων και της κινησιολογίας και στην κατάταξη των τεχνικών σε ομοειδείς κατηγορίες, για να γίνει ευκολότερα, ορθότερα και ταχύτερα η εκμάθηση και η χρήση τους.

Book-TKDPeriexomena

Σε κάθε κίνηση περιγράφονται λεπτομερώς η τεχνική εκτέλεσης και η τακτική με την οποία χρησιμοποιείται στον αγώνα, λαμβάνοντας υπόψιν και άλλες παραμέτρους, όπως την ευλυγισία, τις κακώσεις, την ανάλυση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων κάθε κίνησης, τα συχνά λάθη στα οποία υποπίπτουν οι ασκούμενοι και οι αρνητικές επιπτώσεις των λαθών.

Το βιβλίο στις 464 σελίδες του επιμερίζεται σε 24 Κεφάλαια.

selida-vivlio-taekwondo-olympiako-athlima

Το Θεωρητικό μέρος περιλαμβάνει:

  • Ανάλυση του αγωνιστικού tkd

  • Λειτουργία του εγκεφάλου στον αγώνα

  • Κακώσεις (αίτια, πρόληψη, πρόκληση, αντιμετώπιση)

  • Βελτίωση της απόδοσης, Διδακτική & Μεθοδολογία

  • Τεχνικά στοιχεία στην εκτέλεση των λακτισμάτων

  • Εξέλιξη του αγώνα και της προπόνησης λόγω της ηλεκτρονικής βαθμολόγησης.

Στο Α΄ Πρακτικό μέρος αναλύεται η Κινησιολογία: Στάσεις αγώνος, Βηματισμοί (επίθεσης & αντεπίθεσης) και αλλαγές, Προσποιήσεις, Πλάγια κίνηση, Κλεισίματα.

Στο Β΄ Πρακτικό μέρος αναλύονται όλα τα Λακτίσματα: Mirro chagi, Yop chagi, Bituro chagi, Paltung chagi, Dollyo chagi, Naerio chagi, An chagi, Bakat chagi, Dwit chagi, Huryeo chagi, Bandal Dollyo chagi, Διπλές τεχνικές λακτισμάτων, Τριπλές τεχνικές λακτισμάτων και η Γροθιά.

Το βιβλίο εμπλουτίζεται με 270 εικόνες, 43 πίνακες και 42 ρητά και αποφθέγματα, τα οποία κατά κανόνα συνδέονται με το κείμενο. Σκοπός των ρητών είναι να έρθει ο αναγνώστης σε επαφή με την υψηλού επιπέδου διανόηση σοφών ανθρώπων, ώστε μέσω της σοφίας τους να υπάρξει ένα θετικό ερέθισμα στην εσωτερική καλλιέργεια του αναγνώστη, να δοθεί ένα σκίρτημα στην σκέψη για να γίνει καλύτερη, πιο φωτισμένη, πιο ποιοτική.

Όλες οι τεχνικές παρουσιάζονται στο διαδίκτυο με ρεαλιστικό τρόπο σε βίντεο, με την ίδια ακριβώς σειρά και αρίθμηση όπως περιγράφονται στο βιβλίο. Η πρόσβαση στα βίντεο επιτυγχάνεται μόνο με τους αποκλειστικούς ΚΩΔΙΚΟΥΣ που υπάρχουν σε κάθε βιβλίο και επιτρέπουν την ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ στην διεύθυνση: www.kostasbeis-tkd.gr


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter