Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Μια πολύ καλή εμφάνιση που είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου είχε η Μαρία Μωυσίδου στο Διεθνές Τουρνουά G1 που διεξήχθη στην Πολωνία από το Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου.


Στον Νίκο Σπυρόπουλο

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του μεταλλίου της στην κατηγορία των -73κιλών και κάτι λιγότερο από δυο μήνες μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων U21 στο Γκρόζνι της Ρωσίας, η Μαρία Μωυσίδου μιλά για τις επιτυχίες της, το ταεκβοντό και τα όνειρά της.

Μαρία. Καταρχάς συγχαρητήρια για το χάλκινο μετάλλιο.

Ευχαριστώ πολύ. Να’ σαι καλά.

Για κάνε μου ένα σχόλιο για τους αγώνες στην Πολωνία. Πως σου φάνηκαν; Είσαι ικανοποιημένη;

Ήταν αρκετά καλό πρωτάθλημα. Είμαι σχετικά ικανοποιημένη μπορώ να πω από τον εαυτό μου και την επίδοσή μου. Τώρα κοιτάζω μπροστά για την επόμενη διοργάνωση.

Θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιον;

Ναι. Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς το δάσκαλό μου, στο Α.Σ Hwarang, τον Ιωακείμ Πεχλιβάνη για τη στήριξη σε όλη την πορεία μου ως αθλήτρια και γενικά για όλα όσα έχω μάθει. Την οικογένειά μου καθώς όλους όσοι με στηρίζουν.

maria-moisidou-interview-4

Η Μαρία Μωυσίδου με τον προπονητή της στον Α.Σ Hwarang, κ. Ιωακείμ Πεχλιβάνη

Για πες μου τώρα λίγα λόγια για το σημαντικό χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21.

Σαν πρωτάθλημα θεωρώ ότι ήταν αρκετά καλό. Υπήρχαν άξιοι αθλητές. Μπορώ να πω όμως ότι σε προσωπικό επίπεδο δεν είμαι τόσο ευχαριστημένη γιατί περίμενα κάτι περισσότερο από εμένα. Κάτι καλύτερο. Πίστευα το παραπάνω αλλά τελικά δεν ήρθε.

Το χάλκινο μετάλλιο είναι μια μεγάλη διάκριση όμως όπως και να έχει.

Ναι. Γενικά ήταν καλή διοργάνωση αν αναλογιστεί κανείς και τη δύσκολη περιοχή που γινόταν το πρωτάθλημα δεδομένης και της επικινδυνότητας που είχε την περίοδο εκείνη στην περιοχή. Περάσαμε πολύ καλά σαν ομάδα, σαν εθνική. Με τα παιδιά περάσαμε εξαιρετικά.

Τι σου έμεινε περισσότερο;

Μπορώ να πω οι αγώνες στο τερέν και φυσικά η απονομή. Στον τελευταίο αγώνα νομίζω έχασα προς στιγμή τον εαυτό μου και δεν μπόρεσα να αποδώσω όσο ήθελα. Βέβαια, όλα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Υπάρχει το άγχος.

Να υποθέσω αναφέρεσαι στο παραγωγικό, όπως λέμε, άγχος.

Ναι. Είναι το άγχος που έχεις κάθε φορά. Απλά, κάποιες φορές δεν μπορείς να το ελέγξεις τόσο. Δεν σε βοηθά τόσο όσο θέλεις.

maria-moisidou-interview-1

Κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων U21

Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τον πρωταθλητισμό;

Κοίταξε. Από μικρή μου άρεσαν τα δυναμικά σπορ. Έκανα ποδόσφαιρο, μπάσκετ. Κάπου στην τετάρτη Δημοτικού σταμάτησα το ποδόσφαιρο και στην πέμπτη Δημοτικού, αν δεν κάνω λάθος, ξεκίνησα το ταεκβοντό. Ήμουν καλή και άρχισε να μου αρέσει και πολύ. Ο δασκαλός μου μού είπε να προσπαθήσω κάτι το οποίο και έκανα.

Στην αρχή δεν υπήρχαν τόσο δυσκολίες. Όσο μεγαλώνεις όμως και ανεβαίνεις επίπεδο, εκεί έρχεται το ζόρι.

Δηλαδή;

Όλα γίνονται πιο επιβλητικά θα έλεγα. Πολλές προπονήσεις, πιο εντατικές, πιο σκληρές. Ζορίστηκα λίγο. Στο τέλος όμως δεν έχουν τόσο σημασία οι θυσίες. Όταν ανεβαίνεις στο βάθρο τα ξεχνάς όλα.

Επειδή μου είπες πριν λίγο πως ο δάσκαλός σου σε έφερε στο δρόμο του πρωταθλητισμού, θα ήθελα να μου πεις ποια είναι η σχέση σας.

Διατηρούμε μια πάρα πολύ καλή σχέση. Από πάντα βασικά είχαμε. Ειδικά τώρα που είμαι και μεγαλύτερη διατηρούμε ακόμα καλύτερη. Είναι πάντα δίπλα μου. Τον ακούω. Ακολουθώ κατά γράμμα τις συμβουλές του γιατί πολύ απλά θέλει το καλό μου. Θεωρώ έχουμε επιλέξει μαζί έναν κοινό δρόμο.

maria-moisidou-interview-5

Οι αθλητές και ο προπονητής του Α.Σ Ταεκβοντό Χουαρανγκ στο Διεθνές Τουρνουά G1 στην Πολωνία

Οι στόχοι σου από εδώ και πέρα;

Ο καιρός θα δείξει τι θα κάνω. Σίγουρα στοχεύω στο επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα άμεσα. Από εκεί και πέρα, προχωράς βήμα βήμα. Τουρνουά με τουρνουά. Κάνεις από μια μικρή στάση και προχωράς.

Σε ευχαριστώ πολύ για τη συζήτηση Μαρία. Εύχομαι πάντα επιτυχίες.

Εγώ σε ευχαριστώ. Επίσης.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter