Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Το site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό είναι απαράδεκτο με αποδείξεις και παραδείγματα. Άλλωστε δεν θα το είχαμε χαρακτηρίσει έτσι εάν όντως δεν ίσχυε. Όποιος λοιπόν ισχυρίζεται το αντίθετο, τότε μάλλον δεν θα έχει επισκεφτεί ποτέ site άλλων ομοσπονδιών ή απλώς έχει συνηθίσει την εικόνα.

Του Νίκου Σπυρόπουλου

Μετά την κριτική που ασκήσαμε, ακολουθεί ανάλυση και παρουσίαση των προτάσεών μας για ένα site λειτουργικό, έγκυρο, άμεσο και φιλικό σε προπονητές, αθλητές, γονείς και όποιον άλλο τον επισκεφτεί.

Αρχική σελίδα

elot-site-sc-2016-4

Το πρώτο πράγμα που βλέπουμε σε ένα site είναι η αρχική του σελίδα. Μόνο με μια ματιά μπορεί κάποιος να διακρίνει, ακόμα και εάν δεν έχει «έμπειρο» μάτι, πως πρόκειται για μια αρκετά παλιά ιστοσελίδα. Μάλιστα, ο «έμπειρος» αντιλαμβάνεται αμέσως πως όποιος τη συντηρεί δεν γνωρίζει τίποτα άλλο πέρα από το να βάζει copy paste ανακοινώσεις και να ανεβάζει PDF.

Η αρχική σελίδα διαθέτει κεντρικό μενού (σ.σ θα το σχολιάσουμε μετά), αριστερή και δεξιά στήλη με διάφορες παραπομπές (σ.σ και αυτές θα τις αναλύσουμε παρακάτω), και σαφώς μια κεντρική στήλη, όπου αναρτώνται όλες οι ανακοινώσεις, τα δελτία τύπου, οι προκηρύξεις, το καλεντάρι και γενικά ό,τι δραστηριότητα της ΕΛΟΤ.

Βλέπουμε πως ανακοίνωση με ανακοίνωση συναντάμε διαφορετική γραμματοσειρά, διαφορετικό χρώμα, σε κάποιες υπάρχει φωτογραφία σε κάποιες άλλες όχι. Αυτό είναι δείγμα πως ό,τι ανακοίνωση ανεβαίνει, γίνεται ξεκάθαρα με copy paste του κειμένου που έχει γραφτεί σε word ή έχει σταλεί έτοιμο ίσως με κάποιο e-mail.

Στο κάτω μέρος της σελίδας, βλέπουμε την επιλογή: Περισσότερα Άρθρα…, και από κάτω ονόματα ανακοινώσεων της ΕΛΟΤ με ενεργό λινκ (παραπέμπουν δηλαδή αν κάνεις κλικ στην αντίστοιχη ανακοίνωση).

Λίγο πιο κάτω, υπάρχει μια μπάρα με 10 σελίδες. Εδώ μπορούμε να κάνουμε περιήγηση στις ανακοινώσεις χρονολογικά. Βέβαια οι σελίδες σταματούν στο νούμερο 10. Αν θες να ψάξεις για παλαιότερες ανακοινώσεις, πρέπει να πας στο αρχείο ανακοινώσεων (δεξιά μπάρα).

Εκεί μπορείς να κάνεις και αναζήτηση για παλαιότερες του 2015 αναρτήσεις. Η πιο παλιά που υπάρχει είναι από το 2012. Πιο πριν τίποτα. Απλώς μια μάταια αναζήτηση για ανακοινώσεις, προκηρύξεις κτλπ.

elot-site-sc-2016-1

Μπάρα Κεντρικού Μενού

Πρώτη κατηγορία στο μενού η «Ιστορική Αναδρομή». Όπως θα δείτε εάν κάνετε κλικ ΕΔΩ, υπάρχει η ιστορία του Ταεκβοντό. Μέσα σε αρκετά λίγες λέξεις συμπεριλαμβάνεται η γέννηση του ταεκβοντό, η πορεία του στη σύγχρονη εποχή (μάλλον έχει μείνει στο 2004), και το Ταεκβοντό στην Ελλάδα. Ειδικά εδώ υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις, αφού ναι μεν υπάρχει αναφορά στα ολυμπιακά μετάλλια αλλά όχι στους Ολυμπιονίκες μας! Οι Μιχάλης Μουρούτσος, Έλλη Μυστακίδου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης αλλά και Μόρφω Δροσίδου σίγουρα θα έπρεπε κάπου να «χωρέσουν» στην ιστορία του ελληνικού ταεκβοντό! Τώρα, απλώς παίζουν σε ένα άσχημο και μικρό slider στην κεντρική σελίδα.

slider-elot

Επίσης η πρόταση: «Το Taekwondo είναι το μοναδικό άθλημα στην Ελλάδα το οποίο κατακτά ανελλιπώς Ολυμπιακά μετάλλια σε όλους τους Ολυμπιακούς αγώνες από την πρώτη κιόλας συμμετοχή!» δεν ισχύει πλέον αφού η Ελλάδα δεν κατέκτησε κάποιο μετάλλιο στους ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και του Ρίο το 2016.

Μάλλον θα πρέπει να γράφτηκε το κείμενο το 2008. Πρότασή μας να γίνει δουλειά και να γραφτεί ένα αξιόλογο κείμενο με φωτογραφικό υλικό το οποίο θα δείχνει την ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα. Να αναδεικνύει τους δασκάλους που το έφεραν. Τους αθλητές, εκτός των ολυμπιονικών που άφησαν το στίγμα τους κ.α.

Μετά την «Ιστορική Αναδρομή», συναντάμε την «Ομοσπονδία». Εδώ υπάρχει drop-down menu με τις εξής επιλογές: «Χαιρετισμός Προέδρου», «Διοικητικό Συμβούλιο», «Ενώσεις», «Τοπικές Επιτροπές», «Σωματεία».

elot-site-sc-2016-3

«Χαιρετισμός Προέδρου»: Πρέπει να είναι ο ίδιος εδώ και κάμποσα χρόνια. Ο σκοπός της σελίδας, όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος, δεν ισχύει. «Άμεση ενημέρωση», όπως χαρακτηριστικά γράφει, δεν υπάρχει. Για παράδειγμα, πριν λίγες ημέρες, το πρόγραμμα αγώνων και ζύγισης των προκρίσεων της ΕΤΑΝΕ για το πανελλήνιο και διασυλλογικό πρωτάθλημα αναρτήθηκε μια μέρα μετά στην ιστοσελίδα της ΕΛΟΤ ενώ την προηγούμενη, ο κ. Θωμαΐδης πόσταρε φωτογραφία με το πρόγραμμα στη σελίδα του στο Facebook. Κάπως έτσι ενημερώθηκαν οι περισσότεροι. Μέσω facebook και όχι μέσω ιστοσελίδας! Δεν είναι απαραίτητα «κακό» ή «μεμπτό», απλά πιο πολλοί σύλλογοι έχουν πρόσβαση στο site της ΕΛΟΤ παρά στο λογαριασμό στο Facebook του προέδρου της.

«Διοικητικό Συμβούλιο»: Χρήσιμη κατηγορία αλλά είναι να γελά κάποιος αφού αναρτημένο είναι παλαιότερο Δ.Σ της ΕΛΟΤ και όχι αυτό που ψηφίστηκε στις αρχαιρεσίες της 3ης Σεπτεμβρίου του 2016. Πάλι καλά, όπως γράψαμε, που στη θέση του Προέδρου, του Γεν. Γραμματέα του Ταμία και των Β’ και Γ’ Αντιπροέδρου εκλέχτηκαν τα ίδια άτομα και ίσως πάρει κάποιος μια εικόνα για το Δ.Σ της Ομοσπονδίας.

«Ενώσεις»: Εδώ γίνεται αναφορά στις ΕΤΑΝΕ και ΕΤΑΒΕ. Υπάρχουν απαραίτητες πληροφορίες. Δεν είμαστε σίγουροι όμως αν ο αριθμός των σωματείων ισχύει.

«Τοπικές Επιτροπές»: Το απόλυτο κενό. Τι είναι τελικά οι Τοπικές Επιτροπές; Ποιοι τις αποτελούν;

«Σωματεία»: Ακόμη ένα απόλυτο κενό και πολύ σημαντικό κενό, καθώς έχει να κάνει με την προβολή των Σωματείων και των Συλλόγων που καλλιεργούν το άθλημα και θα έπρεπε με κάθε τρόπο να προβάλλονται από την Ομοσπονδία τους. Δεν ξέρουμε επομένως ποια σωματεία παραμένουν ενεργά, πόσα είναι στον αριθμό ή ό,τι άλλο σχετίζεται με αυτά.

 

Προκηρύξεις Αγώνων

Κάνοντας κλικ κανείς στην κατηγορία αυτή, βλέπει μόνο μια προκήρυξη και αυτή, από το 2013! Έχουμε 2016 και αισίως φτάνουμε στο 2017. Επίσης, το ορθογραφικό που βγάζει μάτι ας το αφήσουμε ασχολίαστο. Ίσως όποιος το έκανε δεν γύρισε να το ελέγξει ξανά.

Για να βρεις επομένως τις προκηρύξεις πρέπει να ψάξεις πίσω στις ανακοινώσεις μια προς μια, αφού δεν υπάρχει και σχετικό κουμπί «Αναζήτησης».

elot-site-sc-2016-9

Σεμινάρια

Ίδια μοίρα με τις «Προκηρύξεις Αγώνων». Αναρτημένο είναι ένα σεμινάριο τεχνικών πρωταθλημάτων από το 2011! Μόλις 5 χρόνια πριν!

Καλεντάρι

Η κατηγορία αυτή λειτουργεί. Υπάρχει καλεντάρι 2015 και 2016. Παλαιότερων ετών όμως όχι.

Επικοινωνία

Σχεδόν όλα καλά. Δεν υπάρχει όμως το e-mail της ΕΛΟΤ. Βέβαια με ένα τηλέφωνο το βρίσκεις. Αλλά πρέπει να υπάρχει σε εμφανές σημείο στην «επικοινωνία» το e-mail.

elot-site-sc-2016-11

Αριστερή στήλη

Τελευταία Νέα

Εδώ ανεβαίνουν αυτόματα τα «τελευταία νέα», δηλαδή οι ανακοινώσεις, ό,τι και εάν είναι αυτές (προκηρύξεις, δελτία τύπου κτλπ..) της ΕΛΟΤ.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Έγγραφα συμμετοχών ανά ηλικιακή κατηγορία. Υπάρχει και αίτηση για Πούμσε. Απολύτως απαραίτητα έγγραφα. Σαφώς και πρέπει να υπάρχουν σε εμφανές σημείο στην αρχική σελίδα.

Πάγια Έντυπα – Αιτήσεις

Απαραίτητα όλα τα έγγραφα που υπάρχουν. Ίσως να πρέπει να συμπεριληφθούν δυο τρία ακόμα έγγραφα απαραίτητα για έναν σύλλογο. Θα πρέπει να προστεθούν και απαραίτητα έγγραφα για Διαιτητές.

Επισκέπτες Online

Αναφέρονται οι επισκέπτες που είναι συνδεδεμένοι. Πιθανώς να μην λειτουργεί, αλλά και να λειτουργεί δεν χρησιμεύει πουθενά.

Στατιστικά Επισκέψεων

Για εμάς προσωπικά δεν χρησιμεύει κάπου. Η ΕΛΟΤ μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για να «μετρά» την απήχηση του site.

Δεξιά στήλη

Αποτελέσματα Αγώνων

Όπως φαίνεται και από τον τίτλο, εδώ έχουμε τα αποτέλεσμα των αγώνων από το 2009 και μετά. Υπάρχουν τα αποτέλεσματα Πανελληνίων Διοργανώσεων Αντρών-Γυναικώ, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων. Δεν υπάρχουν αποτελέσματα από Πανελλήνια Κύπελλα, από διασυλλογικά πανελλήνιας συμμετοχής, πρωταθλήματα ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.

Οι νικητές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων 2016 δεν έχουν αναρτηθεί. Δεν βλέπουμε τους νικητές του 1ου Κυπέλλου Ακρόπολης. Δεν βλέπουμε τους νικητές του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος.

Πρότασή μας, να αφιερώσει το χρόνο που πρέπει η ΕΛΟΤ και να φτιάξει μια κατηγορία με τα αποτελέσματα όλων των Πρωταθλημάτων ανά έτος, είτε πανελλήνια, είτε διασυλλογικά, είτε κύπελλα και άλλα.

Κανονισμοί Ταεκβοντό

Επικαιροποιημένοι κανονισμοί μεταφρασμένοι στα Ελληνικά. Σαφώς πρέπει να υπάρχουν σε εμφανές σημείο στην αρχική σελίδα της ΕΛΟΤ.

Σημαντικά Γεγονότα

Εδώ υπάρχει ο «Απολογισμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών στην Κορέα το 2011! Ας μείνει σαν κατηγορία «Σημαντικά Γεγονότα» αλλά ας επικαιροποιηθεί. Πήραμε πόσα μετάλλια στο U21 στη Ρωσία το καλοκαίρι. Ίσως να γίνει “σημαντικά γεγονότα της χρονιάς”; Κάτι θα σκεφτεί το Δ.Σ.

Αρχείο Ανακοινώσεων

Ένα υποτυπώδες αρχείο ανακοινώσεων. Εάν κάνεις κλικ σε έναν μήνα σε οδηγεί σε μια σελίδα γεμάτη από τις ανακοινώσεις του μήνα. Πάει μέχρι τον Απρίλιο του 2015. Για να ψάξεις παλαιότερες πρέπει να μπεις σε έναν μήνα και να ψάξεις με το φίλτρο πάνω πάνω τη χρονιά και το μήνα που θες.

Πρέπει να διατηρηθεί το αρχείο ανακοινώσεων. Να φτιαχτεί ανά έτος όμως. Το τρέχον έτος να υπάρχει σε μήνες. Και φυσικά να προστεθούν, όσο το δυνατόν αυτό είναι εφικτό, και πριν το 2012 ανακοινώσεις.

Σύνδεσμοι

Εδώ έχουμε χρήσιμα Links. Της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δεν λειτουργεί, καθώς η ΓΓΑ έχει αλλάξει διεύθυνση. Διαύγεια/ΕΛΟΤ: Δεν υπάρχει καν link. ΕΤΑΝΕ, ΕΤΑΒΕ, ΔΟΕ, Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, World Anti-Doping Agency: Τα links δουλεύουν μια χαρά.

To link της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής δεν λειτουργεί, καθώς και αυτή έχει αλλάξει domain.

Οι σύνδεσμοι προς WTF και ETU λειτουργούν. Εδώ θα πρέπει να προστεθούν τα εξής (πέρα από την αντικατάσταση όσων δεν λειτουργών):

Βαλκανική Ένωση Ταεκβοντό (Η Ελλάδα, τουλάχιστον από ό,τι γράφεται στην ιστοσελίδα, είναι μέλος).

Ευρωπαϊκή Ένωση ParaTkd

TPSS

Hangastar

Taekwondo Humanitarian Federation: Αλήθεια τι γίνεται με αυτό το πρόγραμμα; ETU και ΕΛΟΤ συμμετέχουν αλλά δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια δράση.

Μεσογειακή Ένωση Ταεκβοντό(;) Δεν βρήκαμε να υπάρχει site, αλλά όπως βλέπουμε, ο Γεν. Γραμ. της ΕΛΟΤ, κ. Μιχάλης Φυσεντζίδης είναι γενικός γραμματέας της  (μέχρι και τον Ιανουάριο του 2016 εμφανίζεται ως Γεν. Γραμμ. Της MTU).

elot-site-sc-2016-7

Λάθος η σύνθεση του Δ.Σ της ΕΛΟΤ – Δείτε το από τις αρχαιρεσίες της 3ης Σεπτεμβρίου εκλεγμένο Δ.Σ ΕΔΩ

Σημαντικές Προσθήκες

Καταστατικό ΕΛΟΤ. Δεν υπάρχει πουθενά. Σαφώς και πρέπει να αναρτηθεί.

Διαύγεια ΕΛΟΤ: Το link πρέπει οπωσδήποτε να αποκατασταθεί.

Προϋπολογισμοί –Απολογισμοί: Είτε για οικονομικό, διοικητικό, αγωνιστικό κ.α, δεν βλέπουμε πουθενά αναρτημένα τέτοια στοιχεία. Σαφώς και πρέπει να υπάρχουν σε κάποιο σημείο το site.

Γενικές συνελεύσεις: Δεν υπάρχει πουθενά ενημέρωση για τις Γενικές Συνελεύσεις είτε έκτακτες είτε τακτικές. Ούτε καν οι προσκλήσεις στα μέλη για Γεν. Συνέλευση.

Αποφάσεις Γεν. Συνελεύσεων – Διοικητικών Συμβουλίων: Δεν θα πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς αποφασίζεται;

Σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου: Εκτός των καταλόγων των σωματείων της δύναμης της ΕΛΟΤ (που δεν υπάρχουν και θα πρέπει να δημιουργηθούν) θα πρέπει κάπου να είναι αναρτημένος ο πίνακας των σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου.

Social Media: Η ΕΛΟΤ έχει σελίδα στο Facebook. Θα πρέπει να υπάρχει σχετική ενημέρωση για αυτήν στο Site.

Φωτογραφίες – Βίντεο: Θα μπορούσε να υπάρχουν διάφορες φωτογραφίες και βίντεο από διοργανώσεις. Να ανεβαίνουν πιθανώς πρώτα στο κανάλι στο youtube της ΕΛΟΤ και μετά να ενσωματώνονται στο site. Ούτως η άλλως, η ΕΛΟΤ ανεβάζει φωτογραφίες στο Facebook.

Αυτές πάνω κάτω είναι οι προτάσεις του TkdMag.gr στην ΕΛΟΤ για το πώς πρέπει να «στήσει» επιτέλους μια αξιόλογη ηλεκτρονική ιστοσελίδα. Σαφώς και περιμένουμε τα δικά σας σχόλια για τυχόν παραλήψεις μας ή για ό,τι άλλο επιθυμείτε να εμφανίζεται και να έχετε πρόσβαση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter