Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Επτά μήνες μόλις μας χωρίζουν από την ολυμπιάδα του Ρίο. Οι 31 θερινοί ολυμπιακοί αγώνες θα διεξαχθούν στη Βραζιλία και θα είναι η πέμπτη φορά που το άθλημα του Taekwondo συμμετέχει.

Δυστυχώς, το ελληνικό Ταεκβοντό δεν θα εκπροσωπηθεί στο σημαντικότερο γεγονός του αθλητισμού, μιας και κανένας από τους έλληνες αθλητές που διεκδίκησαν την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο.

Η ελληνική αποστολή αποτελούταν από τους: Ιωάννα Κουτσού, Ανδριάνα Ασπρογέρακα, Κωνσταντίνο Γκόλτσιο και Γιώργο Σιμιτσή.

kanones paixnidiou rio 2016 tkdmag

Η σελίδα του αθλήματος

Στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο κάθε άθλημα έχει τη δική του διαδικτυακή «γωνίτσα».

Έτσι λοιπόν και το Ταεκβοντό, διαθέτει τη δική του σελίδα, στην οποία σύντομα δίνεται μία σύντομη περιγραφή του αθλήματος και των σπουδαιότερων στιγμών του.

Τα key Facts (σημεία κλειδιά) σύμφωνα με τη σελίδα είναι τα εξής:

Στόχος του παιχνιδιού: Οι μαχητές παίρνουν πόντους χτυπώντας είτε με τα πόδια είτε με τα χέρια το θώρακα και το κεφάλι του αντιπάλου τους. Ο μαχητής με τους περισσότερους πόντους κερδίζει τον αγώνα

Γιατί να το παρακολουθήσω;

«Ο συνδυασμός ακρίβειας, δύναμης και ελέγχου σ΄ έναν αγώνα ταεκβοντό μαζί με τη χάρη και τις κινήσεις των πολεμικών τεχνών, συνθέτουν έναν εντυπωσιακό θέαμα».

Επισκεφτείτε τη σελίδα κάνοντας κλικ ΕΔΩ


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


 

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter