Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Κείμενο με το οποίο σχολιάζει Δελτίο Τύπου της ΕΛΟΤ για «τα νιάτα» και τη «σκυτάλη ανάπτυξης» του αθλήματος, ανήρτησε το Tkd Greece Group.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρας διεξαγωγής των αγώνων προκρίσεων της Νοτίου Ελλάδος για το Διασυλλογικό και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων.

Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το σχόλιο από το tkdgr.eu.


Δελτίο Τύπου ΕΛΟΤ – Αθήνα 13/10/2016

«Τα νιάτα έχουν παραλάβει εδώ και πολύ καιρό τη σκυτάλη ανάπτυξης του αθλήματος του Ταεκβοντό και οι αριθμοί επιβεβαιώνουν συνεχώς και με απόλυτη συνέπεια την κοινή πλέον απ’ όλους αυτή διαπίστωση. 

Στο πρωτάθλημα πρόκρισης Νοτίου Ελλάδας για το Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων, που διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό Στάδιο Άνω Λιοσίων, συνολικά θα λάβουν μέρος 714 νεαροί αθλητές και αθλήτριες.

Οι 189 έχουν γεννηθεί το 2005, δηλαδή είναι ηλικίας 11 χρονών και οι 525 τα έτη 2002-2003-2004, δηλαδή διανύουν τις ηλικίες 12-13-14 χρονών.

Στο αντίστοιχο πρωτάθλημα πρόκρισης της Βορείου Ελλάδας που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, μετείχαν 450 νεαροί αθλητές και αθλήτριες. Ένα πανελλαδικό σύνολο που αναμφισβήτητα συνθέτει το θαυμάσιο μέλλον του αθλήματος.

Είναι ολοφάνερο ότι τα σωματεία και οι προπονητές του Ταεκβοντό εργάζονται αποδοτικά και σε βάθος σε όλο το ηλικιακό φάσμα, με αποτέλεσμα η αύξηση του αριθμού των αθλητών να προχωράει με γρήγορους ρυθμούς σε ετήσια μάλιστα βάση.»  Πηγή: ΕΛΟΤ

 

Δελτίο Τύπου Greece Group – Ελλάδα 15/10/2016

Η Σκυτάλη Ανάπτυξης

Συμφωνούμε απολύτως με την τελευταία παράγραφο του Δ.Τ. της ΕΛΟΤ, ότι σωματεία και προπονητές εργάζονται αποδοτικά για την ανάπτυξη του Ελληνικού Ταεκβοντό.

Θα συμφωνούσαμε και με την πρώτη παράγραφο περί «σκυτάλης» και «ανάπτυξης» εάν μεταξύ των δύο υπήρχε και η λέξη «οικονομικής».

Θα πρέπει λοιπόν να δούμε την ολοφάνερη δεύτερη όψη του ιδίου νομίσματος. Από την ανωτέρω διαδικασία της πρόκρισης που περιγράφει ο συντάκτης του Δελτίου Τύπου, μπήκαν στον λογαριασμό της ΕΛΟΤ 81.480,00 ευρώ από παράβολα συμμετοχής και κάρτες διαπίστευσης των νεαρών αθλητών. Για να είμαστε όμως δίκαιοι θα πρέπει να αφαιρέσουμε τα έξοδα των 2 προκρίσεων καθώς και του Πανελληνίου όπου δεν θα υπάρχει παράβολο συμμετοχής για τους αθλητές. Σε κάθε περίπτωση όμως μένει ένα αξιοσέβαστο χρηματικό ποσό στο ταμείο της Ομοσπονδίας.

Δεν πιστεύουμε να υπάρχει σε άλλο άθλημα τόσο υψηλό παράβολο συμμετοχής σε επίσημο πανελλήνιο πρωτάθλημα, 50 ευρώ για κάθε αθλητή και επιπλέον κάρτα διαπίστευσης 20 ευρώ για κάθε αθλητή.

Δεν πιστεύουμε εντός της Χώρας να υπάρχει άλλο άθλημα που να ζητά κάρτα διαπίστευσης αθλητή για συμμετοχή του σε εθνικό πρωτάθλημα. Εδώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας το δεδομένο ότι όλοι ανεξαιρέτως οι αθλητές είναι ήδη καταχωρημένοι στην οικία Ομοσπονδία με την διαδικασία έκδοσης των αθλητικών δελτίων υγείας, όπως ορίζει και

Αθλητική Νομοθεσία. Έτσι δεν γίνεται κατανοητό όταν στην προκήρυξη της ΕΛΟΤ, για τη συμμετοχή ενός Αθλητή στους αγώνες, ζητείται η κάρτα και το Δελτίο, δύο διαδικασίες πιστοποίησης για μια ιδιότητα, αυτή του «Αθλητή».

Η σκυτάλη διάκρισης

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τον προηγούμενο μήνα, δεν συγκροτήθηκε από την ΕΛΟΤ εθνική ομάδα Παίδων Κορασίδων για συμμετοχή στο 7th European Cadet Championships 2016 που έγινε από 08 έως 11 Σεπτεμβρίου στο Βουκουρέστι.

Δεν απολογήθηκε κανείς, γιατί αδικήθηκε κατάφωρα η κατηγορία με το μεγαλύτερο δυναμικό αθλητών και με την μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη σε όλο Ελληνικό Ταεκβοντό. Δεν δόθηκε μια απάντηση από τους παράγοντες του Αθλήματος γιατί από αυτούς τους νεαρούς αθλητές αφαιρέθηκε η «σκυτάλη διάκρισης» λίγο πριν τον τερματισμό.

Σήμερα ξεκινάει μια νέα «σκυταλοδρομία» για τους νεαρούς αθλητές, που έχει ως αφετηρία τις προκρίσεις για το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων. Σε μια εποχή με πολλές δυσκολίες για όλους μας, βλέπουμε να γεμίζουν τα στάδια με νεαρούς αθλητές. Όποιος αγαπάει πραγματικά το Άθλημα θα πρέπει να χαίρεται με αυτή τη μεγάλη συμμετοχή και θα πρέπει να αισιοδοξεί για το μέλλον του Ελληνικού Τσεκβοντό.

Η κριτική μας ξεκινάει και τελειώνει στο ότι πρέπει να δοθούν οι ευκαιρίες διάκρισης σε μια κατηγορία αθλητών που στα λόγια χαρακτηρίζεται ως το μέλλον του Αθλήματος, αλλά στην πράξη αδικείται διαχρονικά με αποκλεισμό από διεθνείς διοργανώσεις.

– Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις επιβραβεύσεις της πολιτείας που θα είχαν Έλληνες αθλητές σε περίπτωση διάκρισης στο 7th European Cadet Championships 2016:

pinakas-moria-tkd-tkd-greece-gropa


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter