Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Για την τεράστια επιτυχία του να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (Deaflympics) στη Σαμψούντα της Τουρκίας μίλησε στο TkdMag.gr ο Παύλος Λιότσος. Ο 21χρονος αθλητής του Ταεκβοντό δεν έφτασε τυχαία στην κατάκτηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου. Έχει αναδειχτεί μεταξύ άλλων παγκόσμιος πρωταθλητής και χάλκινος πανευρωπαϊκός. 

Το ταεκβοντό για τον ίδιο, όπως μας είπε, είναι το παν. «Είναι το άθλημα που αγαπώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τη συνέντευξη


Στον Νίκο Σπυρόπουλο

Καλησπέρα Παύλο. Καταρχάς συγχαρητήρια για την τρομερή επιτυχία σου στα Deaflympics στη Σαμψούντα της Τουρκίας. Κατέκτησες το χάλκινο μετάλλιο και έκανες όλο το ελληνικό ταεκβοντό περήφανο. Πρέπει να πετάς στα σύννεφα ε;

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ πολύ. Αλίμονο αν δεν πετούσα στα σύννεφα μετά από αυτή την επιτυχία.

Πώς ένιωσες όταν εξασφάλισες το χάλκινο μετάλλιο;

Εκείνη την στιγμή δεν το πιστεύεις. Λες δεν μπορεί κάποιος μου κάνει πλάκα. Όταν το συνειδητοποίησα ήμουν πολύ ευτυχισμένος. Ένιωσα μία μεγάλη ικανοποίηση.

Ποια τα συναισθήματά σου όταν ανέβηκες στο τρίτο σκαλί του βάθρου στη μεγαλύτερη διοργάνωση, αυτή των ολυμπιακών αγώνων;

Χαρά και δέος. Χαρά γιατί πιστεύω ότι εκτός από εμένα έκανα χαρούμενος πολλούς Έλληνες, αλλά πάνω απ’ όλα την οικογένειά μου, τους προπονητές μου και τους ανθρώπους που με στηρίζουν τόσα χρόνια και είναι δίπλα μου και δέος γιατί πραγματοποίησα έναν από τους στόχους μου.

Πίστευες πως θα έφερνες μια τόσο σπουδαία επιτυχία; Ήσουν καλά προετοιμασμένος;

Ήμουνα όσο προετοιμασμένος μπορούσα. Έδωσα το 100% του εαυτού μου. Ήθελα να φέρω ένα μετάλλιο στην Ελλάδα.

Στερήθηκες κάτι για να «παλέψεις» στους αγώνες και να διακριθείς μάλιστα; (π.χ εξόδους, φαγητά, χρήματα κτλπ.)

Φυσικά και στερήθηκα όλα τα παραπάνω που ανέφερες. Τις εξόδους μου γιατί έπρεπε να είμαι ξεκούραστος, χρήματα που ξόδεψε οικογένεια μου για να μπορώ να κάνω την προετοιμασία που χρειαζόταν και φυσικά τα φαγητά που μου αρέσουν γιατί έπρεπε να κρατηθώ στα κιλά της κατηγορίας μου. Ευτυχώς όμως με τη βοήθεια διατροφολόγο μου Στέλλας Σαρρηπαναγιώτου κατάφερα να έχω τα κιλά που έπρεπε.

Ήταν η δεύτερη συμμετοχή σου σε Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών. Πρώτη φορά ειχες λάβει μέρος το 2013. Θεωρείς ότι το επίπεδο ήταν ανεβασμένο στους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών;

Το επίπεδο φυσικά και ανεβαίνει. Το άθλημα μας εξελίσσεται συνεχώς, οπότε εξελίσσεται και η τεχνική των αθλητών.

Αισθάνεσαι ίσως «αδικημένος», ή απογοητευμένος με τη βοήθεια που σας προσέφερε η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών;

Μια απογοήτευση υπάρχει είναι η αλήθεια. Δεν πήραμε την βοήθεια που περιμέναμε δυστυχώς, ούτε την στήριξη και την συνεργασία που έπρεπε. Η ΕΟΑΚ με τα όπλα που είχε προσπάθησε να μας στηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο, τους αθλητές. Όμως με την κρίση που υπάρχει στη χώρα μας δεν μπορούσε να μας στηρίξει όσο θα ήθελε. Από τους ανθρώπους του ΔΣ δεν έχουμε κανένα παράπονο. Προσπάθησαν να κάνουν ό,τι καλύτερο για μας.

Όσον αφορά τη δική μας Ομοσπονδία, την ΕΛΟΤ, ο συναθλητής σου, Σταύρος Ρενιέρης όπως και ο ομοσπονδιακός σας προπονητής, Ξενοφών Σταύρακας τόνισαν σε συνεντεύξεις του στο TkdMag.gr ότι δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Δηλαδή, δεν σας παρείχε καμία βοήθεια στον αγώνα σας. Εσύ αισθάνεσαι πως έπρεπε να υπάρξει μια αναγνώριση, μία ίσως κάποια έμπρακτη βοήθεια από την ΕΛΟΤ; Εάν ναι, με ποιον τρόπο και ποια θα ήταν αυτή;

Δεν θέλω να αναφερθώ στην ΕΛΟΤ. Δεν έχει σχέση με την Ελληνική Ομοσπονδία Κωφών. είναι άλλη Ομοσπονδία.

Τέλος, θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιους ή να αφιερώσεις κάπου αυτό το μετάλλιο;

Στην οικογένειά μου, στην προπονήτρια μου Άννα Παπαϊωάννου, στο σύλλογο μου ΑΣ Άλμπατρος, στην διατροφολόγο μου Στέλλα Σαρρηπαναγιώτου, στους ομοσπονδιακούς μου προπονητές το κ.Ξενοφων Σταυρακα και το Γιώργο Σταυρακα, και σε όλους αυτούς που πίστεψαν σε μένα.

Ευχαριστώ πολύ Παύλο που μίλησες στο TkdMag.gr. Εύχομαι από την καρδιά μου ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και να μη σταματήσεις ποτέ να κάνεις αυτό που αγαπάς, ακόμα και εάν πρέπει να ανέβεις ολόκληρα βουνά μόνος σου!

Ένα ρητό λέει όταν όλα φαίνονται σαν δύσκολη ανηφόρα, σκέψου την θέα από την κορυφή, αυτό κάνω και εγώ μαζί με την προπονήτρια μου Άννα Παπαϊωάννου. ευχαριστώ πολύ να είστε καλά.


 Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter