Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Όσοι έχουμε ασχοληθεί με κάποια πολεμική τέχνη , έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές αλλά επαναλαμβάνουμε και εμείς οι ίδιοι, πως η ενασχόληση με αυτές μας καλλιεργεί ως ανθρώπους και μας βελτιώνει ως προσωπικότητες. Ισχύει σε μεγάλο βαθμό.

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Η πολεμική τέχνη είναι ένα άθλημα με στέρεο φιλοσοφικό υπόβαθρο που συντελεί στην πνευματική καλλιέργεια του ατόμου. Όμως, δεν ισχύει πάντοτε και ούτε με όλους τους ανθρώπους.

Ένα δάσκαλος πολεμικών τεχνών έχει τις ίδιες πιθανότητες να είναι ηθικός, όπως ένας μανάβης, ένας δάσκαλος, ένας μπακάλης ή ένας γιατρός. Και, φυσικά, μπορεί να είναι και το ίδιο ανήθικος, κακότροπος ή βίαιος. Διότι μπορεί πριν από την ενασχόλησή του αυτή να διεπόταν από τα ίδια γνωρίσματα, απλώς να επέλεξε τον συγκεκριμένο χώρο για να τα εκφράσει και να τα βγάλει στην επιφάνεια. Δ

εν είναι όλοι οι άνθρωποι των πολεμικών τεχνών καλλιεργημένοι, σωστοί ή μετριόφρονες.

Αντιθέτως, μέσα σε αυτό το χώρο έχω συναντήσει, ουκ ολίγες φορές, τόσο αθλητές όσο και δασκάλους, τόσο μεθυσμένους από την αλαζονεία και την έπαρση, που εν τέλει , να είναι και η αιτία που πολλοί άνθρωποι που είναι εκτός του χώρου αυτού να αντιμετωπίζουν με φόβο και δυσπιστία την εξάσκηση σε αυτές.

Ναι, η πολεμική τέχνη μπορεί να σε βελτιώσει και να σε κάνει έναν καλύτερο άνθρωπο. Αρκεί και εσύ να έχεις την κατάλληλη πρόθεση, υποδομή και τα επαρκή ψήγματα παιδείας και καλής διάθεσης.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter