Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ένα τριήμερο γεμάτο δράση, χαμόγελα, στενοχώριες και πολύτιμες εμπειρίες αφήσαμε πίσω μας. Ο λόγος για το διασυλλογικό αγωνιστικό και τεχνικό πρωτάθλημα της ΕΤΑΝΕ που διεξήχθη από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Μαρτίου.

Του Νίκου Σπυρόπουλου

diasyllogiko protathlima reportaz tkdmag martios (9)

Το διασυλλογικό αγωνιστικό και τεχνικό (Πούμσε) πρωτάθλημα της ΕΤΑΝΕ διοργανώθηκε με επιτυχία. Η πλειοψηφία μικρών και μεγαλύτερων σε ηλικία αθλητές έφυγαν ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση, η οποία είχε μια πολύ καλή οργάνωση, χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις και κανένα σπουδαίο «ευτράπελο».

Οι συμμετοχές, οι οποίες συνολικά ξεπέρασαν τις 1500, αντικατοπτρίζουν την αποδοχή μιας διοργάνωσης από το χώρο. Τα επίσημα διασυλλογικά της Ένωσης αποτελούν σαφώς ένα από τα «καλύτερα τεστ» για μικρούς και μεγάλους «μαχητές». Οι αθλητές έχουν ανάγκη από τέτοιους αγώνες καθώς μέσα από τη διαδικασία αυτή «ψήνονται» και διαμορφώνουν την «αγωνιστική τους ταυτότητα».

«Περισσότεροι από 1500 αθλητές συμμετείχαν στο αγωνιστικό πρωτάθλημα, ενώ 150 περίπου ήταν οι συμμετοχές στο τεχνικό πρωτάθλημα. Και τις τρεις ημέρες όλα κύλισαν ομαλά. Πάρα πολύ ωραία όλα», δήλωσε στο TkdMag.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοτίου Ελλάδος Ταεκβοντό, Μάκης Καρανταγλής.

Από τη μεριά του ο γενικός γραμματέας της ΕΛΟΤ και της ETU, κ. Φυσεντζίδης σχολίασε: «Είναι ένα δυναμικό πρωτάθλημα. Το επίπεδο έχει ανέβει. Είναι μια πολύ καλή διοργάνωση».

diasyllogiko protathlima reportaz tkdmag martios (2)

Δυναμικό “comeback” για Πούμσε

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, τα Πούμσε συμπεριλήφθηκαν σε επίσημο διασυλλογικό πρωτάθλημα της ΕΤΑΝΕ. Το συγκεκριμένο μόνο θετικά μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού η χώρα μας έχει μείνει πάρα πολύ πίσω στο συγκεκριμένο τομέα του αθλήματος. Χωρίς επίσημες διοργανώσεις τα Πούμσε δεν γίνεται να προχωρήσουν όπως πρέπει και όπως προχωρούν και εξελίσσονται στις υπόλοιπες χώρες.

«Όλα πήγαν πολύ καλά στα Πούμσε. Μετά το σεμινάριο (σ.σ 1ο Διεθνές Σεμινάριο Πούμσε) που κάναμε, το επίπεδο έχει ανέβει αρκετά. Μέλημά μας είναι να γίνει και ένα ξεχωριστό διασυλλογικό πρωτάθλημα Πούμσε», τόνισε ο κ. Καρανταγλής.

Στα αρνητικά σημεία όσον αφορά το πρωτάθλημα Πούμσε ήταν πως η βαθμολόγηση δεν γινόταν ηλεκτρονικά. Στο 1ο Διεθνές Σεμινάριο Πούμσε είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σύστημα ηλεκτρονικής βαθμολόγησης. Στο διασυλλογικό που διοργάνωσε η ΕΤΑΝΕ δεν υπήρχε το εν λόγω σύστημα και η βαθμολογία γινόταν με τον «παραδοσιακό» τρόπο. Δηλαδή, με τα πινακάκια με τις βαθμολογίες.

Το πρωτάθλημα είναι δεδομένο πως θα διεξαγόταν καλύτερα εάν υπήρχε το ηλεκτρονικό σύστημα βαθμολόγησης. Αλλά έστω και με τον «παραδοσιακό» τρόπο, έγινε ένα πολύ θετικό βήμα για να έρθουν στο προσκήνιο ξανά τα πούμσε.

«Θα πρέπει να γίνει πανελλήνιο πρωτάθλημα για να πάρουμε το σύστημα. Είναι στόχος μας αυτός και πιστεύουμε μακροπρόθεσμα θα πραγματοποιηθεί. Όλα μαζί δεν γίνονται», επισήμανε στο TkdMag.gr ο κ. Καρανταγλής.

«Θα ήθελα να πω πως όλοι οι Διαιτητές είναι διαπιστευμένοι. Παρακολούθησαν το πρόσφατο σεμινάριο Διαιτησίας για τα Πούμσε και είναι πλήρως ενημερωμένοι για τους κανόνες του αγωνιστικού Πούμσε», πρόσθεσε τέλος, ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΕ.

diasyllogiko protathlima reportaz tkdmag martios (5)

Πώς είδαν το πρωτάθλημα οι προπονητές

Ως μια καλή διοργάνωση με σωστό ρυθμό και χωρίς καθυστερήσεις χαρακτηρίστηκε το διασυλλογικό πρωτάθλημα από την πλειοψηφία των προπονητών που μίλησαν στο TkdMag.gr.

«Όπως όλες οι τελευταίες διοργανώσεις, οι αγώνες “τρέχουν” αρκετά καλά. Το επίπεδο αγώνων είναι πολύ καλό ενώ και οι αθλητές βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Γενικά, είναι μια καλή διοργάνωση», σχολίασε ο προπονητής του Α.Σ Αλαίσκας Team, Βασίλης Αλαίσκας ενώ πρόσθεσε πως η ομάδα του συλλόγου τα πήγε εξαιρετικά κατακτώντας αρκετές διακρίσεις και μετάλλια.

«Τα παιδιά είναι ευχαριστημένα. Γενικότερα η οργάνωση είναι αρκετά καλή», δήλωσε ο προπονητής του Α.Ο Νέας Αμπλιανης στη Λαμία, Γιώργος Σταμέλος. Κληθείς να σχολιάσει το διασυλλογικό πρωτάθλημα Πούμσε, υπογράμμισε ότι είναι βασικό να στηριχθεί από όλους η προσπάθεια αυτή.

Με τη σειρά του, το πρωτάθλημα σχολίασε θετικά και ο προπονητής του Α.Σ Ανδρεία της Πάτρας, Γιώργος Ανδριανός. «Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Είναι καλά οργανωμένο από την ΕΤΑΝΕ. Οι αγώνες τρέχουν με κανονική ροή χωρίς προβλήματα. Καλό θα ήταν να έχουμε και περισσότερα τέτοια πρωταθλήματα, με τα οποία εξελίσσονται τόσο οι αθλητές όσο και το ελληνικό ταεκβοντό».


Διαβάστε τους νικητές των αγώνων:

Νικητές διασυλλογικού αγωνιστικού πρωταθλήματος Άνω Λιόσια (Παρασκευή 4 Μαρτίου)

Νικητές διασυλλογικού αγωνιστικού πρωταθλήματος Άνω Λιόσια (Σάββατο 5 Μαρτίου)

Νικητές διασυλλογικού αγωνιστικού πρωταθλήματος Άνω Λιόσια (Κυριακή 6 Μαρτίου)


«Είναι καλά στημένο το πρωτάθλημα από πλευράς οργάνωσης. Υπάρχει καλό επίπεδο», δήλωσε ο προπονητής του Α.Σ Περιστερίου, Κυριάκος Παρασίδης. Μάλιστα, και εκείνος χαρακτήρισε σωστή και θετική την επιλογή να συμπεριληφθεί το πρωτάθλημα Πούμσε στους διασυλλογικούς αγώνες.

«Είναι σημαντικά αυτά τα πρωταθλήματα και κυρίως για τις έγχρωμες ζώνες. Παίρνουν πολύτιμες εμπειρίες», τόνισε ο προπονητής του Α.Σ Νίκη Ιλίου TaeKwonDo, Γιάννης Χανιαδάκης.

«Όσο πάνε οι διοργανώσεις ανεβαίνουν. Το βλέπουμε από τον κόσμο που υπάρχει. Αυτό σίγουρα σημαίνει κάτι», είπε ο προπονητής του Α.Ο Άνω Λιοσίων Ευριπίδαι, Στέλιος Κουκέλης.

«Πολύ καλή η διοργάνωση και ελπιδοφόρα. Κυλάει καλά. Πολύ θετικό που έχουμε και τερέν για πούμσε», δήλωσε στο TkdMag.gr ο προπονητής του Α.Σ Θησέα 2003, Φίλιππος Βαλατσούκης. «Το δουλεύουμε χρόνια το Πούμσε. Πλέον μας δίνεται η δυνατότητα να δουλεύουμε ακόμη καλύτερα το αγωνιστικό Πούμσε από τη στιγμή που γίνονται επίσημες διοργανώσεις», πρόσθεσε.

Αυτού του είδους οι αγώνες είναι ό,τι καλύτερο για την ανάδειξη του αθλήματος αλλά και για την προετοιμασία των αθλητών για τα πανελλήνια πρωταθλήματα. Η οργάνωση πήγε αρκετά καλά», είπε με τη σειρά του ο γνωστός δάσκαλος του χώρου και προπονητής του ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Κώστας Τσιδημόπουλος.

«Το όλο στήσιμο των αγώνων ήταν αρκετά καλό. Στα αποδυτήρια η οθόνη που ενημερώνει τους αθλητές για τους επόμενους αγώνες είναι πολύ καλό. Σε κατατοπίζει. Ξέρεις πότε να κάνεις ζέσταμα και γενικά πότε να είσαι έτοιμος. Γίνεται καλή δουλειά τόσο από τους συλλόγους όσο και για τη διοίκηση», δήλωσε ο προπονητής του Α.Γ.Σ Βύρωνα Κωνσταντίνος Καπάνης.

Τέλος, την ίδια άποψη με τους υπόλοιπους προπονητές είχε και ο ομοσπονδιακός προπονητής και δάσκαλος του Α.Σ Άτλαντα Περιστερίου, Νίκος Παπαδεάς. «Είναι μια πολύ καλή διοργάνωση με σωστή οργάνωση και ρυθμό».


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


 

 

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter