Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την έναρξη των αγώνων του Ταεκβοντό στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Η Carioca Arena 3, το στάδιο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες είναι πανέτοιμο. ΟΙ αθλητές ανυπομονούν να αγωνιστούν και ελπίζουν για μια θέσης το βάθρο.

Την παραμονή της έναρξης των αγώνων του Ταεκβοντό, δηλαδή την Τρίτη 16 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, Chungwon Choue παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Τον Choue πλαισίωναν ο γενικός γραμματέας της WTF Hoss Rafaty, ο τεχνικός υπεύθυνος της WTF για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, Philippe Bouedo, ο αμερικανός αθλητής – θρύλος με τα δυο χρυσά μετάλλια και τις πέντε συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Steven Lopez , η βραζιλιάνα αθλήτρια Julia Vasconcelos και ο πρόεδρος της Βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, Carlos Luiz Pinto Fernandes.

Όπως είπε ο Choue, 128 αθλητές από 63 χώρες από πέντε ηπείρους θα παλέψουν για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Μεταξύ των αθλητών, βρίσκονται αθλητές που για πρώτη φορά θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Aruba, Belarus, Cape Verde, DR. Congo, Moldova, Mongolia and Tonga).

Chungwon Choue rio

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, Chungwon Choue

Αυτό ακριβώς, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της WTF, αποδεικνύει τη συνεχή εξάπλωση του Ταεκβοντό στον κόσμο.

Για πρώτη φορά οι αθλητές θα φορέσουν έγχρωμα παντελόνια με τα χρώματα των χωρών τους, αλλάζοντας κατά πολύ την εμφάνιση των αγώνων. Κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, οι αθλητές θα «συντροφεύονται» από μουσική, την οποία οι ίδιοι θα έχουν επιλέξει.

Για πρώτη φορά επίσης σε Ολυμπιακούς Αγώνες, οι αθλητές θα αγωνιστούν σε οκτάγωνο τερέν και θα φορούν ηλεκτρονικές κάσκες.

Αυτές οι αλλαγές και ακόμη άλλες, προσθέτουν περισσότερη ενέργεια και ζωντάνια στο άθλημα.

«Το Ταεκβοντό είναι ένα αρχαίο άθλημα το οποίο όμως εξελίσσεται με την πάροδο των ετών. Προσπαθούμε να βρούμε την ισσοροπία, τιμώντας την παράδοση και αγκαλιάζοντας το μέλλον», δήλωσε ο Chungwon Choue.

«Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, θα δούμε για πρώτη φορά μια σειρά τεχνολογικών αλλαγών οι οποίες έγιναν με στόχο οι αγώνες να γίνουν πιο δίκαιοι. Κάθε ολυμπιακοί αγώνες είναι διαφορετικοί και σε αυτούς του Ρίο, θέλουμε να αγκαλιάσουμε τη ζωντάνια και τη χαρά του “καρναβαλιού” δημιουργώντας ένα φεστιβάλ μάχης το οποίο θα απολαύσουν όλοι», κατέληξε ο πρόεδρος της WTF.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter