Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Απόφαση για την αγωγή του ΣΠΟΤΕ κατά της ΕΛΟΤ εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Διαβάστε αναλυτικά τις ανακοινώσεις των δυο πλευρών.

ΕΛΟΤ: Απορρίφθηκε στο σύνολό της και επί της ουσίας ως αβάσιμη η αγωγή του ΣΠΟΤΕ

Σας ενημερώνουμε ότι με την υπ’ αριθμ. 3223/2017 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, απορρίφθηκε στο σύνολό της και επί της ουσίας ως αβάσιμη η από 30-5-2016 Αγωγή του «Συνδέσμου Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντό Ελλάδος» (Σ.Π.Ο.Τ.Ε.) κατά των:

1.- Της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ (ΕΛ.Ο.Τ.)

2- Του ΘΩΜΑΪΔΗ Νικολάου του Κωνσταντίνου, Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ.),

3- Του ΦΥΣΕΝΤΖΙΔΗ Μιχαήλ του Μενελάου, Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ.),

4- Του ΜΑΝΩΛΗ Χρήστου του Αθανασίου, Ταμία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ.),

5- Του Σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδας», (Ε.ΤΑ.ΝΕ),

6- Του ΚΑΡΑΝΤΑΓΛΗ Γεράσιμου, Προέδρου του Σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδας» (Ε.ΤΑ.ΝΕ),

7- Του ΖΗΝΕΛΗ Θεόδωρου του Σπυρίδωνος, Προπονητή Ολυμπιακών Ομάδων Ταεκβοντό,

8- Της ΔΡΟΣΙΔΟΥ Μόρφως του Χρήστου, Ολυμπιονίκου και προπονήτριας Ταεκβοντό,

Με την εν λόγω Αγωγή, η οποία και συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 8 Δεκεμβρίου 2016, ο «Σ.Π.Ο.Τ.Ε.» αξίωνε από όλους τους προαναφερόμενους αποζημίωση 50.000 ευρώ, για τις δήθεν τελεσθείσες αδικοπραξίες σε βάρος του (συκοφαντική δυσφήμηση, απάτη), με αφορμή τις διοργανώσεις «Το ελληνικό Ταεκβοντό στο πλευρό των προσφύγων», «1ο Διεθνές Σεμινάριο για τεχνικούς Αγώνες ΠΟΥΜΣΕ» και «Θερινό Σχολείο Προπονητών Ταεκβοντό 2015».

Με την υπ’ αριθμ. 3223/2017 Απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι «δεν θεμελιώνεται καμία παράνομη συμπεριφορά σε βάρος του «ΣΠΟΤΕ» και συγκεκριμένα οι διοργανώσεις της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ (ΠΕΔΠΤΑ)», δεν θίγουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την προσωπικότητα του ενάγοντος σωματείου και συγκεκριμένα οι πράξεις αυτές δεν θίγουν καμία των εκφάνσεων της προσωπικότητας αυτού και ιδίως την πίστη, την υπόληψη, την φήμη, το κύρος, το επάγγελμα και το μέλλον αυτού».

Η απόρριψη της ψευδούς και συκοφαντικής Αγωγής του «ΣΠΟΤΕ» από την Ελληνική Δικαιοσύνη, συνιστά μία μεγάλη δικαίωση για την ΕΛΟΤ, που εξαρχής είχε γνωστοποιήσει με Δελτία Τύπου το σύνολο των παράνομων ενεργειών και «πρακτικών» του «ΣΠΟΤΕ», που διαρκώς δυσφημούσαν το Άθλημα του Ταεκβοντό στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται δε σε όλους, ότι ήδη από τις 23 Ιουνίου 2016, η ΕΛ.Ο.Τ. δια του Προέδρου της κ. Ν. Θωμαΐδη και του Γενικού Γραμματέα της κ. Μ. Φυσεντζίδη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα και κατά παντός υπευθύνου μέλους του Δ.Σ. του «Συνδέσμου Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντό Ελλάδος» (Σ.Π.Ο.Τ.Ε.) για τις παράνομες ενέργειες που έχουν τελεστεί σε βάρος της Ομοσπονδίας μας, του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΕΛ.Ο.Τ. και επιπλέον και για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα που περιήλθαν σε γνώση μας.

Για ακόμη μία φορά πρέπει να τονιστεί ότι η Ομοσπονδία μας δεν κατανοεί τις «πρακτικές» που ακολουθούνται από τον «Σ.Π.Ο.Τ.Ε.», ο οποίος με μοναδικό σκοπό να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο, έχει υποβάλει σε βάρος της ΕΛ.Ο.Τ, διάφορες καταγγελίες ενώπιον της Γ.Γ.Α. και άλλων φορέων, οι οποίες στο σύνολό τους δεν είχαν καμία ουσιαστική ή νομική βασιμότητα.

Η Ομοσπονδία μας, με την προσφυγή της στην Ελληνική Δικαιοσύνη, απέδειξε ότι δεν ανέχεται καμία παρέκκλιση, παράνομες ενέργειες και «πρακτικές» που ευθέως δυσφημούν το Άθλημα του Ταεκβοντό στην Ελλάδα, δεδομένου ότι καταστατικός σκοπός της ΕΛ.Ο.Τ., ως ανώτατης οργάνωσης αθλητικών σωματείων Ταεκβοντό στην Ελλάδα, είναι η καλλιέργεια και η διάδοση του Ολυμπιακού Αθλήματος του Ταεκβοντό στη Χώρα μας.

Διαβάστε ακόμη: Η ΕΛΟΤ κατέθεσε μήνυση κατά του ΣΠΟΤΕ 

ΣΠΟΤΕ: Η απόφαση μπορεί να απορρίπτει την απαίτηση αποζημίωσης αλλά επιβεβαιώνει το Σύνδεσμο

Ο ΣΠΟΤΕ με την από 30-5-2016 αγωγή του ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις της ΕΛΟΤ, της ΕΤΑΝΕ, Θεοδώρου Ζηνέλη, Μόρφως Δροσίδου, Γεράσιμου Καρανταγλή, Νικολάου Θωμαΐδη, Μιχαήλ Φυσεντζίδη και Χρήστου Μανώλη, οι οποίοι εμφανιζόμενοι από κοινού σε συνεντεύξεις, εκδηλώσεις κλπ. εμφάνιζαν ως ενεργό το σωματείο με την επωνυμία ΠΕΔΠΤΑ ενώ γνώριζαν:

α) ότι ουδέποτε από την σύσταση του το 2001 και μέχρι την διάλυση του είχε συγκροτηθεί σε σώμα το Δ.Σ. του ως άνω σωματείου, ουδέποτε συνεπώς είχε συνεδριάσει, δεν υπήρχαν επομένως καταστατικά όργανα και επανειλημμένα η δήλωση τους, ότι εκπροσωπούν με τις ιδιότητες αυτές το ανωτέρω σωματείο, ήταν ψευδής.

β) ότι αν και ουδέποτε θεωρήθηκαν βιβλία του ανωτέρω σωματείου και συνεπώς δεν υπήρχε ούτε ήταν δυνατόν να υπάρξει εκπροσώπηση, εντούτοις δήλωναν, ότι υπογράφουν για λογαριασμό του ανύπαρκτου σωματείου μνημόνια συνεργασίας κλπ.

γ) ότι το ανωτέρω σωματείο είχε εγκαταλείψει από την αρχή της συστάσεως του τον σκοπό του και είχε περιπέσει σε αδράνεια.

δ) ότι τα μέλη του σωματείου είχαν μειωθεί κάτω του αριθμού μελών, τον οποίον επιβάλλει ο νόμος.

ε) ότι ουδέποτε το ανωτέρω σωματείο εναρμόνισε το καταστατικό του με την ισχύουσα νομοθεσία.

στ) ότι άπαντες οι εναγόμενοι, αν και γνώριζαν την έκδοση της υπ’ αριθ. 1357/2015 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών, με την οποία διετάχθη η διαγραφή του ανωτέρω σωματείου ΠΕΔΠΤΑ και ότι αυτή δεν έχει προσβληθεί με κανένα ένδικο μέσο, εντούτοις συμμετείχαν ως εκπρόσωποι του ανωτέρω σωματείου σε αθλητικές εκδηλώσεις.

ζ) ότι η ΕΛ.Ο.Τ. ανήρτησε στην ιστοσελίδα της ανακοίνωση προς τα σωματεία – μέλη της, με την οποίαν τα ενημέρωνε, ότι πιστοποιημένος φορέας του αθλήματος είναι το ανωτέρω διαλυθέν σωματείο και επιπλέον η ΕΛ.Ο.Τ. μαζί με την ΕΤΑΝΕ κατόπιν συναποφάσεως με τους λοιπούς εναγομένους, συνεργάσθηκαν με το διαλυθέν σωματείο στην δημιουργία Θερινού Σχολείου Προπονητών Ταεκβοντό περί τα μέσα Αυγούστου του 2015 και ενώ είχε ήδη δημοσιευθεί η ως άνω απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που διέτασσε την διάλυση του σωματείου.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο με την υπ΄ αριθ. 3223/2017 απόφαση του εδέχθη, ότι πράγματι οι εναγόμενοι προέβησαν στις καταγγελθείσες μεθοδεύσεις και ψευδείς παραστάσεις, όμως θεώρησε, ότι δικαιούχοι ενδεχομένως αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης είναι μόνον οι εξαπατηθέντες από τις ενέργειες αυτές προπονητές.

Παρατίθεται το σχετικό απόσπασμα της απόφασης:
”Εξάλλου, η συμπεριφορά των εναγομένων με την οποία εμφανίζουν το ανωτέρω σωματείο να είναι ενεργό παρά την έκδοση της υπ’ αριθ. 1357/2015 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών περί λύσεως του, όπως να περιλάβει η δευτέρα εναγομένη κατά την χορήγηση υποτροφιών τον τέταρτο και πέμπτη των εναγομένων στην Επιτροπή Αξιολόγησης υπό την ιδιότητα τους ως προέδρου και γενικού γραμματέως του λυθέντος σωματείου, και να περιλάβει στους πιστοποιημένους φορείς του αθλήματος το σωματείο αυτό, καθώς και η διοργάνωση από το ανωτέρω σωματείο Θερινού Σχολείου Προπονητών ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ με την συνεργασία των εναγομένων, που είχαν ως αποτέλεσμα την παραπλάνηση όσων έλαβαν μέρος στις διοργανώσεις αυτές, μπορεί, ενδεχομένως, να συνιστά αδικοπραξία τελούμενη δια της παραστάσεως ψευδών γεγονότων ως αληθών, σε κάθε περίπτωση όμως, ζημιωθέντες της συμπεριφοράς αυτής είναι αποκλειστικώς τα πρόσωπα , τα οποία εξαπατώνται από την παράσταση των ψευδών γεγονότων”

Με την απόφαση αυτή που επιδέχεται εφέσεως, μπορεί να απορρίπτεται η απαίτηση αποζημίωσης από τον ΣΠΟΤΕ αλλά επιβεβαιώνεται αυτό το οποίο υποστηρίζει ο ΣΠΟΤΕ, ότι όλες οι ενέργειες των εναγόμενων προσώπων και φορέων ΕΛΟΤ, ΕΤΑΝΕ κ.λ.π. ήταν παράνομες και εξαπάτησαν του προπονητές, οι οποίοι με την σειρά τους έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν αποζημιώσεις.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


 

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter