Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Στα… «μαχαίρια» για ακόμη μια φορά βρίσκονται η ΕΛ.Ο.Τ και ο Σ.Π.Ο.Τ.Ε. Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντό Ελλάδος  αναφορικά με την ίδρυση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σχολή προπονητών Ταεκβοντό WTF.

Του Νίκου Σπυρόπουλου

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που έβγαλε ο ΣΠΟΤΕ (7 Αυγούστου 2016) πληροφορεί, όπως αναφέρει άλλωστε, τους υποψήφιους προπονητές και μέλη του Συνδέσμου πως η Γ.Γ.Α προχωρά στην ίδρυση Σχολής Προπονητών Ταεκβοντό WTF «μετά από πολλές εισηγήσεις και προσπάθειες» που έκανε ο Σύνδεσμος.

Ο ΣΠΟΤΕ παραθέτει έγγραφο της κοινοποίησης της Γ.Γ.Α  προς τον ίδιο στην οποία γνωστοποιείται πως βάσει προγραμματισμού η Σχολή Προπονητών θα πρέπει να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2017 και πως η Γ.Γ.Α έχει καλέσει σε συνάντηση όλες τις Ομοσπονδίες προκείμενου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τις Σχολές Προπονητών.

Κατόπιν αυτής της κοινοποίησης, ο ΣΠΟΤΕ, όπως γράφει πάντα στην ανακοίνωσή του, «κατάθεσε προτάσεις  (με αριθμό πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΓΑ/250445/1799) οι οποίες αφορούν  τη διοργάνωση και τη λειτουργία  της  σχολής προπονητών.

«Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Σύνδεσμο Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντό Ελλάδος  (Σ.Π.Ο.Τ.Ε.)», καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Σημειώνεται πως ο ΣΠΟΤΕ είχε βγάλει ανακοίνωση και τον Απρίλιο, όταν η ΓΓΑ ανακοίνωνε το νέο πλαίσιο λειτουργίας Σχολών Προπονητών (Διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ)

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΠΟΤΕ

Δ.Τ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (Σ.Π.Ο.Τ.Ε.)

“Αγαπητοί υποψήφιοι προπονητές Ταεκβοντο WTF, προπονητές και μέλη του συνδέσμου Σ.Π.Ο.Τ.Ε.
Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι μετά από πολλές εισηγήσεις και προσπάθειες του Συνδέσμου μας για την Ίδρυση Σχολής Προπονητών Ταεκβοντο WTF, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α), προχωράμε στην Ίδρυση Σχολής Προπονητών του αθλήματος μας.
Σας παραθέτουμε την κοινοποίηση της Γ.Γ.Α προς το Σύνδεσμο μας, ο οποίος κατόπιν αυτού, κατάθεσε προτάσεις ( με αριθμό πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΓΑ/250445/1799) οι οποίες αφορούν τη διοργάνωση και τη λειτουργία της σχολής προπονητών.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Σύνδεσμο Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντο Ελλάδος (Σ.Π.Ο.Τ.Ε.).
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6948705329″


ΕΛ.Ο.Τ: Καμία σχέση με τη Σχολή Προπονητών ο ΣΠΟΤΕ – Παραπλανητική η ανακοίνωσή του

Στην «αντεπίθεση» πέρασε μετά από μια εβδομάδα της ανακοίνωσης του ΣΠΟΤΕ, 16 Αυγούστου 2016, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό. Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, κάνει λόγο για «παραπλανητική» ανακοίνωση του ΣΠΟΤΕ ο οποίος θέλει «αφενός να οικειοποιηθεί το αποτέλεσμα των θεσμικών ενεργειών της ΕΛΟΤ, αφετέρου να προσελκύσει, με τρόπο αθέμιτο και αντιαθλητικό την προσοχή του κοινού του αθλήματος».

Την ίδια στιγμή η ΕΛ.Ο.Τ ξεκαθαρίζει πως ο ΣΠΟΤΕ δεν έχει καμία σχέση με τη Σχολή Προπονητών WTF της Γ.Γ.Α.

Ολόκληρο το Δ.Τ της ΕΛ.Ο.Τ 

“Με αφορμή πρόσφατη καταχώρηση ανακοίνωσης του σωματείου με την επωνυμία ΣΠΟΤΕ, σχετικά με την ίδρυση σχολής προπονητών Ταεκβοντο WTF και την πρόσκληση των ενδιαφερομένων να απευθυνθούν προς το ΣΠΟΤΕ, η ΕΛ.Ο.Τ. ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο και ανακοινώνει τα εξής:

1) Αποδεχόμενη τα εκκρεμή και επαναλαμβανόμενα επί εννέα (9) έτη αιτήματα της ΕΛ.Ο.Τ. για ίδρυση Σχολής Προπονητών Ταεκβοντό WTF, η Γ.Γ.Α. έχει συμπεριλάβει στον ενδεικτικό προγραμματισμό την ίδρυση Σχολής Προπονητών WTF για το 2ο τρίμηνο του 2017 (σχετικά τα υπ’ αριθ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΕΑΕΑ/ΤΕΑΣΠ/133562/9344/1772/1404-21/4/2016 και ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΕΑΕΑ/ΤΕΑΣΠ/135941/9478/1792/1417-22/4/2016 έγγραφα ΓΓΑ, τα οποία απευθύνονται στις Αθλητικές Ομοσπονδίες και την ΕΛ.Ο.Τ.!)

2) Η απόφαση της ίδρυσης της Σχολής θα εκδοθεί και οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σε συνεργασία της ΓΓΑ με την ΕΛ.Ο.Τ., ως αρμόδια για την υποβολή προτάσεων για την οργάνωση, λειτουργία, προγραμματισμό, ορισμό εκπροσώπων, προϋποθέσεων συμμετοχής κλπ. 

3) Ουδεμία σχέση ή οποιαδήποτε συμμετοχή ή εμπλοκή έχει ο ΣΠΟΤΕ με την οργάνωση, λειτουργία και προγραμματισμό Σχολών Προπονητών Ταεκβοντό WTF. 

4) Η δε ανάρτηση από το ΣΠΟΤΕ εγγράφου με το οποίο το τμήμα σχολών προπονητών της ΓΓΑ ενημερώνει τον ΣΠΟΤΕ ότι για την κατάρτιση της απόφασης ίδρυσης Σχολής Προπονητών θα συνεργαστεί με την αρμόδια αθλητική ομοσπονδία (εν προκειμένω την ΕΛ.Ο.Τ.), υπό καμία εκδοχή δεν καθιστά το ΣΠΟΤΕ εμπλεκόμενο φορέα, ώστε να καλεί το κοινό να απευθύνεται σε εκείνο για τις λεπτομέρειες της λειτουργίας της Σχολής! 

5) Πρόκειται για παραπλανητική ανακοίνωση με την οποία ο ΣΠΟΤΕ επιδιώκει αφενός να οικειοποιηθεί το αποτέλεσμα των θεσμικών ενεργειών της ΕΛΟΤ, αφετέρου να προσελκύσει, με τρόπο αθέμιτο και αντιαθλητικό την προσοχή του κοινού του αθλήματος. 

6) Τέλος υπενθυμίζουμε ότι η ΕΛ.Ο.Τ., ως η εκ του νόμου ανώτατη συλλογική οργάνωση του αθλήματος, αναγνωρίζει με βάση τα τηρούμενα στοιχεία ως «αντιπροσωπευτικότερα σωματεία προπονητών του αθλήματος που καλλιεργείται από την ΕΛ.Ο.Τ., κατά την έννοια του άρθρου 31 του ν.2725/1999, ως ισχύει, τα σωματεία α) με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ» (ΠΑ.Σ.Π.Ο.Α.Τ.) και β) με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ» (Π.Ε.Δ.Π.Ο.Τ.), εκ των οποίων η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αποδέχθηκε αντιπροσωπευτικότερο σύνδεσμο προπονητών του οικείου αθλήματος, καλώντας εκπρόσωπο του πρώτου συνδέσμου στην επιτροπή του ΕΚΑΕΤ σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 31 ν.2725/1999
ΕΚ ΤΗΣ ΕΛ.Ο.Τ.”


exodiko-se-spote-apo-elot-fisentzidis

Το χρονικό της «κόντρας»

Υπενθυμίζεται πως ΕΛ.Ο.Τ και ΣΠΟΤΕ βρίσκονται στα «μαχαίρια» εδώ και πάρα πολύ καιρό. Μάλιστα, μετά το «χαμό» που έγινε με αφορμή το ζήτημα αναγνώρισης των πτυχίων των σχολών προπονητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η ΕΛΟΤ απέστειλε εξώδικο στον ΣΠΟΤΕ κάνοντας λόγο για «παρατυπίες» και «παράνομες ενέργειες» εις βάρος της (Διαβάστε ΕΔΩ).

Ο ΣΠΟΤΕ είχε απαντήσει στις κατηγορίες και τις καταγγελίες που εξαπέλυσε εις βάρος του η ΕΛΟΤ βάζοντας στο στόχαστρο τον «πανταχού παρών» γενικό γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό και της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Μιχάλη Φυσεντζίδη (Διαβάστε ΕΔΩ).

Στα τέλη Ιουνίου και συγκεκριμένα στις 23 Ιουνίου (σ.σ την ίδια ημέρα με την κυκλοφορία του τεύχος 104 του Hot Doc στο οποίο εμπεριέχεται ρεπορτάζ για τα «κακώς κείμενα» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό κατά τα έτη 2002 – 2006, Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ), η ΕΛΟΤ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του ΣΠΟΤΕ.

«Σας ενημερώνουμε ότι εχθές 23 Ιουνίου 2016, η ΕΛ.Ο.Τ. δια του Προέδρου της κ. Ν. Θωμαΐδη και του Γενικού Γραμματέα της κ. Μ. Φυσεντζίδη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα και κατά παντός υπευθύνου μέλους του Δ.Σ. του “Συνδέσμου Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντό Ελλάδος” (Σ.Π.Ο.Τ.Ε.) για τις παράνομες ενέργειες που έχουν τελεστεί σε βάρος της Ομοσπονδίας μας, του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΕΛ.Ο.Τ. και επιπλέον και για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα που περιήλθαν σε γνώση μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό στο σχετικό της Δελτίο Τύπου (Διαβάστε ΕΔΩ).


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


 

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter