Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη να λάβει χώρα η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΛΟΤ στη Θεσσαλονίκη. Τα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι είναι συνολικά οκτώ. Μεταξύ αυτών, και η διαγραφή σωματείων.

Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε σε σχετικό έγγραφο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό το οποίο αναρτηθηκε στη «Διαύγεια», το «Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 2 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας και μετά από απόφασή του, καλεί τα μέλη με δικαίωμα ψήφου της ΕΛ.Ο.Τ. σε Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 16η Μαρτίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος, Μοναστηρίου 202 και Σεφέρη 4, στην Θεσσαλονίκη.

Τα θέματα είναι τα εξής:

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.

2. Επικύρωση πρακτικών προηγούμενων Γ.Σ.

3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

4. Οικονομικός Απολογισμός έτους 2017.

5. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.

6. Τοποθετήσεις επί του Οικονομικού Απολογισμού έτους 2017.

7. Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού έτους 2017 και απαλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής από κάθε ευθύνη.

8. Διαγραφή σωματείων για παράβαση άρθρου 3 παρ. 6 περ. Ι, ΙΙ του καταστατικού ΕΛ.Ο.Τ.

Όπως συνεχίζει η ΕΛΟΤ, σε περίπτωση που δεν υπάρχει απαρτία, η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την 17η Μαρτίου 2018, ημέρα Σάββατο, στον ίδιο χώρο, στις 11:00 π.μ., με τα ίδια θέματα.

Ως προς τη διαγραφή σωματείων

Σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο προκύπτει πως τα σωματεία παραβίασαν το άρθρο 3 παρ. 6 περ. Ι, ΙΙ του καταστατικού ΕΛ.Ο.Τ. Ποιο είναι αυτό;

Η πληροφορία δεν προέρχεται από το επίσημο site της ΕΛΟΤ. Αν και βρίσκεται στο διαδικτυακό αέρα από τον Ιανουάριο του 2017, έναν ολόκληρο χρόνο τώρα η Ομοσπονδία δεν έχει αναρτήσει ακόμα πουθενά καταστατικό αλλά και εσωτερικούς κανονισμούς.

Διαβάστε σχετικά: Η ΕΛΟΤ έφτιαξε νέο site μετά από δημοσίευμα του TkdMag.gr – Πουθενά Καταστατικό και Εσωτερικοί κανονισμοί

Τι ακριβώς λέει το άρθρο 3 για τις διαγραφές; Σύμφωνα με έγγραφο του tkdgr.eu στο εν λόγω άρθρο αναφέρεται το εξής:

Το θέμα της διαγραφής Σωματείων της ΕΛΟΤ είχε απασχολήσει αρκετά τον τελευταίο χρόνο. Τον Μάρτιο του 2017 αν και στη λίστα διαγραφής είχαν μπει αρκετά Σωματεία τελικώς, η Ομοσπονδία αποφάσισε να μην διαγραφούν.

Η ΕΛΟΤ έδωσε τότε μια περίοδο χάριτος στα Σωματεία ώστε να συμμορφωθούν σε αυτά που ορίζει το καταστατικό της και οι εσωτερικοί κανονισμοί της.

Διαβάστε σχετικά: Γιατί η ΕΛΟΤ έκανε πίσω στη διαγραφή σωματείων;

Αξίζει τέλος να σημειωθεί για ακόμη μια φορά πως τον Οκτώβριο του 2017 με επίσημο έγγραφο στη «Διαύγεια» ενημερωθήκαμε ότι η ΕΛΟΤ σκόπευε να προβεί στην τροποποίηση του καταστατικού της και του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας της. Αυτό και έγινε.

Ποτέ βέβαια δεν ανήρτησε ούτε τα προηγούμενα άρθρα ούτε τα άρθρα που τροποποιήθηκαν.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter