Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Πριν πιστέψεις ότι τα αναβολικά είναι μία από τις ανώδυνες μεθόδους για να φουσκώσεις τους μυς σου, ρίξε μια ματιά στα σοβαρά προβλήματα που θα σου δημιουργήσουν.

Αν συχνάζεις στα γυμναστήρια κάμποσο καιρό, οι πιθανότητες να έχεις ακούσει τύπους να μιλάνε για κάποια «φοβερά» στεροειδή που παίρνουν -και που θέλουν να σου τα πλασάρουν κι εσένα-, είναι μεγάλες. Και αν είσαι από εκείνους τους σωματότυπους που δεν μπορούν να φτιάξουν ευμεγέθη όγκο όσο κι αν πλακώνεσαι στα βάρη, τότε μπορεί και να το πιστέψεις.

Η αλήθεια είναι πως στην κλειστή κοινωνία των γυμναστηρίων, το deal αναβολικών στεροειδών δεν διαφέρει σε τίποτε από εκείνο των ναρκωτικών -στη ζούλα. Επίορκοι γιατροί και φαρμακοποιοί μαζί με «τσακάλια» προπονητές και αθλητές αποτελούν το κύκλωμα της ντόπας. Και κάτι τύποι σαν εσένα, τα θύματα.

Το μαύρο χρήμα για αυτούς, πολύ -στην Ελλάδα ο τζίρος από παράνομη διακίνηση στεροειδών ξεπερνά το 1 δις. Οι κίνδυνοι, για σένα, περισσότεροι.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι σχεδόν πάντα δεν ξέρεις τι παίρνεις. Θεωρείς πως είναι απλά κάτι σαν ένα δυνατό χάπι-συμπλήρωμα που θα αυξήσει το μυϊκό ιστό σου ή κάποιο δραστικό φάρμακο που θα το πάρεις μερικές φορές για να φουσκώσεις το ισχνό στέρνο σου και καθάρισες. Όμως, δεν είναι καθόλου έτσι.

Για να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου όλες τις φήμες και τις τυχάρπαστες πληροφορίες που έχεις ακούσει για τα στεροειδή, μιλήσαμε με δυο εμπειρογνώμονες, τον Dr Ed Sebanegh, καθηγητή ουρολογίας και πρόεδρο του τμήματος ουρολογίας στην Cleveland Clinic στο Οχάιο και τον Dr Stuart Weinerman, ενδοκρινολόγο και πρόεδρο του οργανισμού υγείας Northwell Health, με 21 κλινικές στη Νέα Υόρκη.

Τους ζητήσαμε να ρίξουν φως και σε πολλές ενοχλητικές ερωτήσεις που θα ρωτούσες κι εσύ, με σκοπό να αντιληφθείς από πρώτο χέρι τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η υγεία και η ζωή σου από τη χρήση αναβολικών στεροειδών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gr.askmen.com


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter