Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Στο πλευρό των προσφύγων βρίσκεται έμπρακτα εδώ και πάρα πολύ καιρό η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό η οποία με ανάρτησή της σήμερα στην επίσημη σελίδα της ΜΚΟ της για τους πρόσφυγες, τίμησε με τον τρόπο της τους ξεριζωμένους όλου του κόσμου.

Η ΜΚΟ Taekwondo Humanitarian Foundation, που έχει ως στόχο να στηρίξει τα εκατομμύρια προσφυγόπουλα που ζουν στους διάφορους καταυλισμούς ανά τον κόσμο, έδειξε μέσα σε 4 φωτογραφίες την αλληλεγγύη της.

Photo Credits: François Grunberg/Mairie de Paris

Η ανάρτηση:

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων καθιερώθηκε για πρώτη φορά με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 4 Δεκεμβρίου του 2000 και πρωτογιορτάσθηκε στις 20 Ιουνίου 2001, με αφορμή τα 50 χρόνια από την υπογραφή της «Συνθήκης για το καθεστώς των προσφύγων».

 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, πως έχει ανακοινωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό πως η Ελλάδα θα λάβει ενεργό μέρος στο πρόγραμμα της WTF. Και με πρωτοβουλία της ETU τη συνεργασία της ΕΛΟΤ και τη συμβολή της WTF, το Παγκόσμιο Ανθρωπιστικό Κίνημα Ταεκβοντό θα εφαρμοστεί και στους καταυλισμούς των προσφύγων που εδρεύουν προσωρινά στη χώρα μας.

Από τότε έως και σήμερα δεν έχουμε μάθει τίποτα σχετικό. Μάλιστα το TkdMag.gr προσπάθησε να «τρέξει» σχετικό ρεπορτάζ, αλλά όπως σας έχουμε γράψει παλαιότερα, «Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό και Ενημέρωση: Κάτι πάει… στραβά».

Έχει ιδρυθεί και Επιτροπή από την ΕΛΟΤ η οποία, όπως έγραφε σε σχετική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία, θα ήταν υπεύθυνη για την εφαρμογή του ανθρωπιστικού προγράμματος Taekwondo Humanitarian Foundation. (διαβάστε σχετικά: Το ελληνικό Tαεκβοντό στο πλευρό των προσφύγων).


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter