Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Οι πολεμικές τέχνες είναι τρόπος ζωής για τους ανθρώπους που έχουν εμπλακεί από μικρή ηλικία. Ένα μικρόβιο αξεπέραστο, που θα σε τονώνει ψυχολογικά και σωματικά. Αυτά είναι τα φαινομενικά οφέλη που λίγο- πολύ γνωρίζουν όλοι. Ψάχνοντας εις βάθος όμως, τα οφέλη είναι πολλά περισσότερα και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να στραφεί ένας γονιός μαζί με το παιδί του σε μία σχολή. Δυστυχώς συμβαίνει συχνά αν δεν έχει καμία επαφή η οικογένεια με τις πολεμικές τέχνες να τις αντιμετωπίσει με προκατάληψη.

Γράφει ο Κίμωνας Οζζ

Όταν όμως επιλέξεις την σωστή σχολή αυτή δεν θα έχει στόχο μόνο να σε κάνει όμορφο σωματικά αλλά να σε διαμορφώσει και σαν άνθρωπο, κάτι το οποίο δύσκολα μπορείς να βρεις σε άλλα αθλήματα. Πάμε να δούμε μερικούς από τους λόγους που θα σε οδηγήσουν στο κατώφλι μίας σχολής πολεμικών τεχνών.

Δραστήριοι… οικογενειακώς

Τα ποσοστά παχυσαρκίας αυξάνονται καθημερινά και όχι μόνο παγκοσμίως, αλλά εδώ στην χώρα μας, καθώς είμαστε στις πρώτες θέσεις αυτής της μάστιγας. Η απόφαση να ενσωματωθεί ένα νεαρό παιδί σε μία σχολή, σίγουρα θα το κάνει πιο δραστήριο και θα το καθοδηγήσει προς την σωστή κατεύθυνση, να κινείται, να τρώει σωστά και επιτέλους να σηκωθεί από την καρέκλα και τον υπολογιστή. Νους υγιής εν σώματι υγιεί … Τον νου τον δουλεύεις, ώρα να δουλέψεις και το σώμα!

Πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση

Δεν το βλέπουμε ούτε στους γονείς πλέον. Είναι κάτι που αν δεν μάθεις σε μικρή ηλικία, δεν θα μάθεις ποτέ. Βλέπεις ένα απλό περιστατικό στον δρόμο με τον γονιό να βρίζει τον διπλανό οδηγό και τα παιδιά να παρακολουθούν αυτή την συμπεριφορά. Δεν λέμε ότι η σχολή μπορεί να διαμορφώσει 100% έναν άνθρωπο, διότι η οικογένεια παίζει πρωταρχικό ρόλο. Όμως σίγουρα μπορεί να δώσει το πάτημα να αποκτήσει ένα παιδί πειθαρχία, από την ώρα που πρέπει να προσέλθει στην σχολή, τις οδηγίες που πρέπει να ακούσει και να εκτελέσει μέχρι και τον σεβασμό που θα τρέφει για τον δάσκαλο.

Διαβάστε τους υπόλοιπους λόγους στο fightsports.gr


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter