Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Την ελπίδα του ότι θα υπάρξει ένα καλύτερο αύριο στο οποίο η προσφυγιά θα είναι μια κακή ανάμνηση και δεν θα αποτελεί μια θλιβερή πραγματικότητα, εξέφρασε ο ολυμπιονίκης του Taekwondo, Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Γιορτή της Παράδοσης» που είχε ως στόχο της τη συζήτηση και επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τη νεολαία του Ποντιακού Ελληνισμού ανά την υφήλιο, ο δυο φορές ασημένιος ολυμπιονίκης υπογράμμισε πως «το ζήτημα της προσφυγιάς των Ποντίων είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Αν υπάρχει ένας λαός που μπορεί να καταλάβει αυτές τις μέρες τον πόνο και την αγωνία των προσφύγων που στοιβάζονται στις βάρκες και πνίγονται στις θάλασσες τότε αυτοί είμαστε εμείς, οι Πόντιοι».

«Δυστυχώς, η ανθρωπότητα δεν αλλάζει με τα χρόνια πάντα γίνονται πόλεμοι, πάντα θα γίνονται γενοκτονίες, πάντα κάποιοι θα ξεριζώνονται από τα σπίτια τους και θα μοιράζονται σε διάφορα μέρη του πλανήτη αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο» είπε ενώ πρόσθεσε «Γι΄αυτό είμαι περήφανος που είμαι Πόντιος γιατί όπου κι αν βρισκόμαστε έχουμε μέσα μας βαθιά ριζωμένο το αίσθημα της αλληλεγγύης. Αυτό μας κράτησε όρθιους , δυνατούς κι ενωμένους, και αυτό αποδείχθηκε ακόμη μια φορά μέσα από το 2ο Συνέδριο Ποντιακής Νεολαίας. Ελπίζω σε ένα καλύτερο αύριο όπου η λέξη προσφυγιά θα είναι μια κακή ανάμνηση κι όχι μια θλιβερή πραγματικότητα».

Η εκδήλωσε πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Πηγή: toxwni.gr

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter