Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Λίγες ώρες πριν ανεβεί στο αεροπλάνο μαζί με τους συναθλητές του που αποτελούν την προολυμπιακή ομάδα Ταεκβοντό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Απόστολος Τεληκωστόγλου άνοιξε τα… χαρτιά του στο TkdMag.gr. 

Ο έλληνας πρωταθλητής της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης, δηλώνει χαρούμενος για τη συμμετοχή του στην προολυμπιακή ομάδα λέγοντας πως αυτό είναι το βήμα. Ο στόχος του δεν έχει επιτευχθεί ακόμη. Και δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συνέντευξη στον Νίκο Σπυρόπουλο

Συγχαρητήρια Αποστόλη. Άλλος ένας στόχος στην καριέρα του επιτεύχθηκε με τη συμμετοχή σου στην προολυμπιακή ομάδα;

Στην ουσία είναι ένας σημαντικός τίτλος αυτός, δηλαδή το να ανήκεις σε μια προ ολυμπιακή ομάδα. Νομίζω πως είναι ένα βήμα που επιτεύχθηκε. Ο στόχος δεν έχει επιτευχθεί ακόμα. Δεν έχει αξία να πάμε στην πρόκριση και να μην την πάρουμε. Είναι ένα μικρό ακόμη βήμα προς τον στόχο. Ο τελικός στόχος που σκέφτομαι και πρέπει να ολοκληρωθεί είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πώς ένιωσες όταν ανακοινώθηκε και το δικό σου όνομα στην προολυμπιακή ομάδα;

Λόγω και των διακρίσεών μου, του παγκόσμιου πρωταθλήματος και γενικά λόγω βαθμολογίας το είχα στο μυαλό μου ότι θα πήγαινα. Ότι θα ήμουν μέσα. Περίμενα την επίσημη ανακοίνωση. Όταν είδα τα ονόματα και ήταν και το δικό μου μέσα ένιωσα φυσικά χαρούμενος. Περήφανος για την αναγνώριση των αγώνων όλων μας. Η τετράδα είναι άξια. Να έχουμε καλή επιτυχία εύχομαι όλοι.

Σωματικά είσαι έτοιμος;

Νιώθω έτοιμος σωματικά. Θα κάνουμε μεγάλη προετοιμασία. Δυο μηνών. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Τότε θα είμαι έτοιμος. Την κατάλληλη στιγμή δηλαδή. Πιστεύω βέβαια και ότι αύριο λόγω χάρη θα ήμουν έτοιμος. Πρέπει ακόμη να βελτιώσουμε τα χαρακτηρισιτκά μας. Κάποια λάθη.

Ψυχολογικά;

Νιώθω έτοιμος ψυχικά. Σίγουρα βέβαια νιώθω και άγχος. Η πρόκριση έχει αποδείξει πολλές φορές ότι το άγχος μπορεί να καταβάλλει εκείνη την ημέρα. Αρκετοί αθλητές καταβάλλονται. Αθλητές όχι τόσο που λέμε υψηλού επιπέδου το διαχειρίζονται καλύτερα και βάζοντας ό,τι έχουν παίρνουν εκείνοι την πρόκριση.

Πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις;

Ναι. Το πιστεύω. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Έχω δείξει ότι μπορώ να διαχειριστώ και να ανταπεξέλθω στα μεγάλα ραντεβού. Είναι πραγματικά η ώρα μου. Τώρα είναι η ώρα και της Ελλάδας. Να ξαναδεί αθλητές του Ταεκβοντό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η στήριξη της ομοσπονδίας μας είναι πολύ σημαντική. Μας δείχνει ότι μας πιστεύουν όλους. Θέλουν να μας βοηθήσουν και αυτό είναι σημαντικό.

Αγωνίζεσαι σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία.

Η κατηγορία μου τα θέλει όλα. Ταχύτητα, δύναμη, ολοκληρωμένους αθλητές. Δεν πρέπει να υστερείς σε κάτι. Κάθε κατηγορία βέβαια έχει τις δικές της δυσκολίες. Θέλουμε πριν πάμε στην πρόκριση να βελτιώσουμε και άλλο τη θέση μας. Σχεδόν με όλους που θα συναντήσω έχω αγωνιστεί κάποια στιγμή στο παρελθόν. Με μια καλή ημέρα δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε! Δεν υπάρχει κάποιο “μεγαθήριο” να πεις ας πούμε πως δεν νικιέται!

Αν σου έλεγα να διαλέξεις έναν αγώνα, τον πιο σημαντικό για σένα, ανεξαρτήτως νίκης ή ήττας, ποιός θα ήταν;

Θα διάλεγα νομίζω τον ημιτελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η ατμόσφαιρα ήταν μαγική, πρωτόγνωρη για εμένα. Με έκανε να νιώσω ξεχωριστός. Όλα αυτά τα φώτα. Η προσοχή. Τα μάτια όλα στο τερέν που έπαιζα. Ήταν τρελό συναίσθημα. Μπήκα στα μετάλλια και χάρηκα. Θα κάνω τα πάντα να ξανανιώσω έτσι. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες τώρα, αν με το καλό περάσουμε.

Στήριγμα σου στην πορεία σου;

Ο δάσκαλός μας, ο Χρήστος Αλμασίδης, ο σύλλογος μου και η οικογένειά μου. Είμαι ευγνώμων στον προπονητή μου. Είναι πάντα δίπλα μου και τον ευχαριστώ. Ευχαριστώ όλους στον σύλλογό μου. Τους συναθλητές, τους συνεργάτες, τους φυσικοθεραπευτές. Η οικογένειά μου βρίσκεται πίσω από κάθε μου επιλογή και με στηρίζει.

Σε ευχαριστώ Αποστόλη για την κουβέντα και εύχομαι ό,τι καλύτερο. Να σε καμαρώσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε ευχαριστώ Νίκο. Καλή συνέχεια και σε εσένα.


 Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


 

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter