Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Λίγες εβδομάδες έμειναν μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών στην Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό. Οι εκλογές στις ενώσεις της (ΕΤΑΝΕ και ΕΤΑΒΕ) αναβλήθηκαν και αναμένεται η ανακοίνωση νέας ημερομηνίας.

Η εκλογική αναμέτρηση στην ΕΛΟΤ θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Μαρτίου του 2021 και σίγουρα πρόκειται για την πιο ενδιαφέρουσα αλλά και την πιο σημαντική που έχει γίνει ποτέ. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα τελευταία 25 και πλέον χρόνια.

Γιατί;

Διότι είναι η πρώτη φορά που διεκδικεί την προεδρία της ΕΛΟΤ ένα όνομα πέρα των γνωστών ονομάτων που εναλλάσσονται σε διάφορες θέσεις του Δ.Σ της Ομοσπονδίας τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο λόγος για τον Χρυσό Ολυμπιονίκη μας, Μιχάλη Μουρούτσο. Η ανακοίνωση του 41άχρονου προπονητή και διακεκριμένου επί πολλών ετών αθλητή στη σελίδα του στο Facebook συνοδεύτηκε από τεράστια ανταπόκριση και μηνύματα στήριξης.

Μεγάλα και γνωστά ονόματα του χώρου και άνθρωποι που έχουν χαράξει τη δική τους πορεία στο ταεκβοντό εδώ και δεκαετίες στάθηκαν στο πλευρό του Μουρούτσου για τη διεκδίκηση της προεδρίας. Διεκδικούν και αυτά την ψήφο των μελών – σωματείων για να μετουσιωθεί σε πράξη η «ανανέωση», όπως άλλωστε έγραψε και υποσχέθηκε  στην ανακοίνωσή του και ο Μ. Μουρούτσος.

Και όλα αυτά εν μέσω μιας τρομερά δύσκολης συγκυρίας και με τους συλλόγους να παραμένουν ακόμη κλειστοί με τεράστια οικονομικά προβλήματα και φυσικά ψυχολογικά των όσων βρίσκονται από πίσω τους. Αθλητές και προπονητές.

Η ανάρτηση από τις 27 Ιανουαρίου του χρυσού ολυμπιονίκη στο Σίδνεϊ συνεχίζει να αποσπά likes, σχόλια και κοινοποιήσεις. Μέχρι στιγμής, κανένα άλλο όνομα δεν έχει θέσει δημόσια την επιθυμία του να κατέβει υποψήφιος για την προεδρία της Ομοσπονδίας.

Δείτε την πρόσκληση:

ekloges elot 2021

Εδώ και δυο δεκαετίες τα ίδια πρόσωπα

Ο νόμος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του υφυπουργού Αθλητισμού, Ν. Αυγενάκη για τις εκλογικές διαδικασίες στις ομοσπονδίες και τα σωματεία ήρθε να ταράξει τα νερά της ιδιότυπης μονιμότητας που επικρατούσε όχι μόνο στο Δ.Σ της ΕΛΟΤ αλλά και σε αυτά των άλλων ομοσπονδιών.

Ο νόμος Αυγενάκη, όπως βαφτίστηκε, που πολεμήθηκε πολύ σκληρά, αν και κουτσουρεμένα κάπως, θέτει επιτέλους ένα όριο στις θητείες. Κάτι που εδώ και χρόνια μονοπωλούσε τη συζήτηση κυρίως στον ερασιτεχνικό αθλητισμό αφού όπως προαναφέραμε τα ίδια πρόσωπα στελέχωναν τις ομοσπονδίες των αθλημάτων επί δεκαετίες.

Σύμφωνα λοιπόν με τον εν λόγω Νόμο και το άρθρο 22 της 7ης παρ.:

«Δεν επιτρέπεται να εκλεγεί πρόεδρος του Διοικητικού Συµβουλίου αθλητικής οµοσπονδίας όποιος έχει συµπληρώσει τρεις (3) συνολικά πλήρεις ή µερικές θητείες στο αξίωµα αυτό.

Δεν επιτρέπεται να εκλεγεί αντιπρόεδρος, γραµµατέας ή ταµίας του Διοικητικού Συµβουλίου αθλητικής οµοσπονδίας όποιος έχει εκλεγεί σε οποιοδήποτε από τα αξιώµατα αυτά δύο (2) συνεχόµενες φορές για πλήρη ή µερική θητεία.

Πρόσωπο που έχει υπηρετήσει επί δύο (2) συνεχόµενες θητείες σε οποιοδήποτε από τα αξιώµατα του προηγούµενου εδαφίου, δύναται να επανεκλεγεί σε τέτοια θέση εφόσον µεσολαβήσει χρονική περίοδος δύο (2) ετών.

Μετά τη συµπλήρωση του εβδοµηκοστού (70ου) έτους της ηλικίας του ουδείς δύναται να εκλεγεί σε οποιαδήποτε θέση του Διοικητικού Συµβουλίου αθλητικής οµοσπονδίας».

Τι σημαίνει αυτό ως προς τις επικείμενες εκλογές της ΕΛΟΤ;

Όπως τα παρέθεσε και το tkdgr.eu πριν λίγο καιρό, ο νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας και των τελευταίων 13 χρόνων, Ν. Θωμαΐδης δεν μπορεί να εκλεγεί ξανά πρόεδρος αλλά μπορεί (αν εκλεγεί) να παραμείνει στο Δ.Σ της ομοσπονδίας ως αντιπρόεδρος, γεν. γραμματέας ή Ταμίας.

Ο Χ. Μανώλης δεν μπορεί να διατελέσει ταμίας, θέση την οποία κατέχει και αυτός τα τελευταία 13 χρόνια ενώ υπήρξε και πρόεδρος για μια θητεία.

Τέλος, ο “αιώνιος” γεν. γραμματέας της ΕΛΟΤ με θητεία που μετρά 25 ολόκληρα χρόνια και ξεκίνησε από το 1996 δεν μπορεί να επανεκλεγεί στην ίδια θέση. Βέβαια, ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να εκλεγεί ακόμη και πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

 

Εν αναμονή ημερομηνίας στις εκλογές των Ενώσεων 

Την ίδια στιγμή, οι εκλογές των Ενώσεων της Ομοσπονδίας που είχαν προγραμματιστεί για το τέλος Μαρτίου αναβάλλονται και αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ΕΤΑΝΕ και ΕΤΑΒΕ, οι τακτικές γενικές συνελεύσεις αναβάλλονται λόγω

α) της τρέχουσας επιδημιολογικής επιβάρυνσης της χώρας και τα ισχύοντα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγεία από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας

β) της παράτασης της θητείας των μελών των Δ.Σ. και κάθε άλλου καταστατικού οργάνου των αθλητικών ενώσεων έως την 30η.6.2021, με την διάταξη της παρ.5 του άρθρου 45 του Ν4778/2021

Οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν πριν της 30ης Ιουνίου του 2021.


 Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


 

 

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter