Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Τη διαγραφή της Σουηδικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό από μέλος της αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ETU, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε να ανακαλέσει άμεσα τη συμμετοχή ως μέλους της, τη Σουηδική Ομοσπονδία , βασισμένη στα όσα ορίζονται στο άρθρο 15 του καταστατικού της ETU.

Από τις αρχές του 2014, η Σουηδική Ομοσπονδία δεν είναι εναρμονισμένη με τα όσα ορίζονται στα καταστατικά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό και της ETU.

Η ETU συζήτησε το θέμα με τη Σουηδική Ομοσπονδία αρχικά, αλλά όταν δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος, ενεπλάκη στην υπόθεση η WTF. Σε μια τριμερή συνάντηση παραλίγο να επιτευχθεί λύση αλλά την τελευταία στιγμή η Σουηδική Ομοσπονδία έκανε πίσω. Από το 2014 και μετά, τρεις διαφορετικοί πρόεδροι έχουν ηγηθεί της Σουηδικής Ομοσπονδίας. Τον Οκτώβριο του 2014 η ETU διέγραψε πρώτη φορά λόγω των παραβάσεών της τη Σουηδική Ομοσπονδία.

Τον Οκτώβριο του 2015 ο πρόεδρος της ETU, Σάκης Πραγαλός, συναντήθηκε με τον Σουηδό πρόεδρο ώστε να λυθεί το θέμα και όταν επετεύχθη λύση σαν σημάδι καλή πίστης ανακάλεσε τη διαγραφή.

Το διοικητικό συμβούλιο της Σουηδικής Ομοσπονδίας δεν έχει κάνει τίποτα για σχεδόν 2 χρόνια για την επίλυση της κατάστασης. Και οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν.

Με βάση τα παραπάνω επιχειρήματα και με βάση το άρθρο 15.5 και 15.3 του καταστατικού ETU, το Συμβούλιο ETU:

– Αποφάσισε να ανακαλέσει την ένταξη της Σουηδικής Ομοσπονδίας Taekwondo, με άμεση ισχύ,

– εξασφαλίζει ότι οι αθλητές της Σουηδίας που προκρίθηκαν ή βρίσκονται στη διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα παραμείνουν εντός και θα είναι σε θέση να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις, είτε υπό τη σημαία της WTF ή της ETU,

– εγγυάται ότι όλοι οι αθλητές της Σουηδίας με ΔΟΕ ή NOC υποτροφία θα παραμείνουν ως έχουν και θα είναι σε θέση να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις, είτε υπό την αιγίδα της WTF ή της ETU.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter