Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Σπουδαίες ημέρες για το ελληνικό ταεκβοντό καθώς πριν τη σημαντική επιτυχία των ελλήνων νέων αθλητών μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 στο Γκρόζνυ της Ρωσίας όπου επέστρεψαν έχοντας στις βαλίτσες τους εννέα συνολικά μετάλλια, η εθνική μας ομάδα Κωφών είχε κατορθώσει να κατακτήσει οκτώ μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών που διεξήχθη στη Σαμψούντα της Τουρκίας. Περήφανη δηλώνει στο TkdMag.gr η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Ζωή Κακαρέλη.

Η εθνική μας ομάδα Κωφών γύρισε από την Τουρκία έχοντας στις αποσκευές της οκτώ συνολικά μετάλλια. Ένα χρυσό, ένα ασημένιο και έξι χάλκινα.

Χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παύλος Λιότσος ενώ ασημένια η Δήμητρα Πασχάλη.

Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι εξής: Κώστας Καλαϊτζής (δυο χάλκινα στο αγωνιστικό και στα πούμσε), Χάρης Κουτσουβέλης, Σπύρος Πετράκης, Σταύρος Ρενιέρης (πούμσε) και Μαρία Φουλεδάκη.

«Είναι τεράστια επιτυχία για το ταεκβοντό. Είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα και όλα τους αθλητές, οι οποίοι κάτω από την πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατούσε, πήγαμε στην Τουρκία και γυρίσαμε πίσω με οκτώ μετάλλια», δήλωσε στο TkdMag.gr, η ομοσπονδιακή προπονητήρια, Ζωή Κακαρέλη.

«Έγινε πάρα πολύ καλή προετοιμασία. Όλοι είχαν προπονηθεί αρκετά καλά και πολύ καιρό πριν. Εμείς μαζευτήκαμε τις τελευταίες δυο εβδομάδες και προπονούμασταν μαζί. Προσπαθήσαμε για το καλύτεορ δυνατό αποτέλεσμα και το καταφέραμε με αυτές τις πολύ σημαντικές διακρίσεις», πρόσθεσε η κ. Κακαρέλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγώνες διεξήχθησαν λίγες ημέρες μόλις μετά το ανεπιτυχές πραξικόπημα στην Τουρκία.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου και τελείωσε στις 24 Ιουλίου. Το άθλημα του Ταεκβοντό «έπαιζε» στις 20 Ιουλίου.

Το 2017, θα διεξαχθεί στην Τουρκία οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών.

Την ελληνική αποστολή εκτός των αθλητών και της προπονήτριας, πλαισίωναν η Τόνια Σμαργιανάκη στο ιατρικό προσωπικό, ο Γιώργος Μελάς, φυσικοθεραπευτής και ο Νίκος Βραίλας, παθολόγος.


 Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter