Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

«Εμπάργκο» στην επίσημη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο χώρο του ελληνικού ταεκβοντό έχει επιβάλλει η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό στο TkdMag.gr, το μοναδικό ηλεκτρονικό περιοδικό που ασχολείται αποκλειστικά με το ολυμπιακό άθλημα.

Του Νίκου Σπυρόπουλου

Η διοίκηση της ΕΛΟΤ καθώς και η γραμματεία της εδώ και μήνες είτε αρνούνται είτε αποφεύγουν να δώσουν την όποια επίσημη πληροφόρηση στο TkdMag.gr. Συνήθως, επισημαίνουν στη δημοσιογραφική ομάδα του ηλεκτρονικού περιοδικού πως δεν γνωρίζουν τίποτα και για κανένα ερώτημα, παραπέμποντάς την, συνήθως, για απαντήσεις σε κάποιο μέλος της Διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό.

Και εκεί βέβαια, το TkdMag.gr, πέφτει σε «τοίχο» καθώς τα μέλη του Δ.Σ της ΕΛΟΤ δεν δίνουν καμία πληροφόρηση στο περιοδικό.

Ένα παράδειγμα της επιλογής αυτής εκ των διοικούντων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό που εφαρμόζει και η γραμματεία, αποτέλεσε η άρνησή τους να απαντήσουν στα τηλεφωνήματα ή στα μηνύματα που έστειλε η δημοσιογραφική μας ομάδα προκειμένου να ενημερωθεί για τα ονόματα των αθλητών που πήραν την πρόκριση για το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων από τους αγώνες στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε αυτήν την περίπτωση και ενώ αρκετοί ήταν οι αναγνώστες μας που ζήτησαν να ενημερωθούν για τους προκριθέντες αθλητές, δεν μπορούσαμε να παρέχουμε ενημέρωση, καθώς παρά τις προσπάθειές μας η ΕΛΟΤ δεν μας παρείχε αυτήν την πληροφορία.

Μετά την ολοκλήρωση και των προκριματικών αγώνων της Νοτίου Ελλάδος για Διασυλλογικό και Πανελλήνιο πρωτάθλημα, η ΕΛΟΤ με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε τα ονόματα των προκριθέντων αθλητών. Βέβαια, φαίνεται να μην υπάρχουν στο PDF με τα ονόματα των αθλητών από τους προκριματικούς της Βορείου Ελλάδος αυτά των προκριθέντων για το διασυλλογικό πρωτάθλημα. Κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για ένα εκ παραδρομής λάθος.

Ακόμη ένα παράδειγμα ήταν η προσπάθειά μας να «τρέξουμε» ρεπορτάζ για το πρόγραμμα «Υποστηρίζω τον αθλητή μου» της ΕΤΑΝΕ. Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως την εβδομάδα που μας πέρασε αρκετοί ήταν οι σύλλογοι οι οποίοι ανέβασαν στο Facebook φωτογραφία αθλητή ή αθλήτρία τους που επιλέχτηκε στην ομάδα της ΕΤΑΝΕ μέσω του εν λόγω προγράμματος και θα αγωνιστεί σε διεθνή διοργάνωση στο Βέλγιο το Δεκέμβριο. Σκοπός του TkdMag.gr ήταν να προβάλλει τη σημαντική αυτή ενέργεια της ΕΤΑΝΕ αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τους 50 αθλητές που επιλέχτηκαν. Όμως και εδώ κανείς δεν έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματά μας ούτε μας παρείχε, ως όφειλε άλλωστε, τις απαραίτητες πληροφορίες για να ενημερώσουμε όλους εσάς για το πρόγραμμα.

Άλλο ένα παράδειγμα της “πόρτας” που τρώει το ηλεκτρονικό περιοδικό μας αποτελεί και το ρεπορτάζ που προσπαθούσαμε να “βγάλουμε” για τις κινήσεις της Ομοσπονδίας μας όσον αφορά την Επιτροπή που έχει συστήσει για να εφαρμόσει το ανθρωπιστικό πρόγραμμα της WTF “Taekwondo Humanitarian Foundation” για τους πρόσφυγες. Υπάρχουν εξελίξεις; Δεν υπάρχουν εξελίξεις; Το πρόγραμμα έχει “παγώσει”; Περιμένει η Ομοσπονδία κάποια ενημέρωση από τη WTF; Δυστυχώς, ούτε το TkdMag.gr ούτε και εσείς πρόκειται να μάθετε κάτι, αφού το δημοσιογραφικό μας έργο παρακωλύεται. Βέβαια η Ομοσπονδία ίσως να βγάλει κάποιο σχετικό Δελτίο Τύπου γι΄αυτό στο μέλλον αλλά και πάλι, θα έχει την ίδια προβολή που θα είχε σε ένα εκτενές ρεπορτάζ; Να υπενθυμίσουμε πως η Επιτροπή έχει συσταθεί από το Φεβρουάριο του 2016 (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).

Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στους αγώνες πρόκρισης της Νοτίου Ελλάδος για το Διασυλλογικό και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Εκεί, τόσο ο Γενικός Γραμματείας της ΕΛΟΤ, κ. Μιχάλης Φυσεντζίδης, όσο και ο πρόεδρός της, κ. Νίκος Θωμαΐδης δήλωσαν επίσημα όχι μόνο ότι δεν πρόκειται ποτέ ξανά να απαντήσουν σε καμία ερώτηση του TkdMag.gr και δική μου, αλλά μας είπαν να μην τους θέσουμε ποτέ ξανά την οποιαδήποτε ερώτηση.

Διερωτόμαστε λοιπόν. Ποιοι οι λόγοι που η ΕΛΟΤ και οι διοικούντες της πήραν μια τέτοια απόφαση; Γιατί δεν στηρίζουν την προσπάθεια για μια καλύτερη ενημέρωση για το αγαπημένο μας άθλημα; Γιατί γυρνούν την πλάτη σε ένα μέσο που έχει αποκλειστικό σκοπό να προβάλλει το Ταεκβοντό και κάθε του δράση; Μήπως πίσω από αυτήν τη συμπεριφορά κρύβεται κάτι άλλο; Μήπως σχετίζεται το ρεπορτάζ που υπογράφω στο Hot Doc το οποίο αναφέρει τα αποτελέσματα της Έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα πεπραγμένα παλαιότερων διοικήσεων;

Ό,τι και να ευθύνεται για τον αποκλεισμό του TkdMag.gr από κάθε επίσημη ενημέρωση το αποτέλεσμα είναι ένα και βλάπτει στο τέλος το ίδιο το Ταεκβοντό. Τη στιγμή που υπάρχει ένα μέσο αποκλειστικά για το άθλημα, το οποίο έχει αποδείξει ότι μπορεί να “τρέξει” ρεπορτάζ, να αναδείξει το έργο αθλητών, αθλητριών, συλλόγων και προπονητών, να αντεπεξέλθει όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα στο ρόλο που έχει αναλάβει, η επίσημη αρχή του αθλήματος αρνείται για τους δικούς της λόγους να προσφέρει ενημέρωση και πληροφορίες για τα αυτονόητα. Αρνείται στην ουσία να διατελέσει έναν εκ των κεντρικών της ρόλων. Αυτόν της προβολής και της ανάδειξης του αθλήματος του Ταεκβοντό. Αν δεν παρέχει ενημέρωση στα ΜΜΕ και ειδικότερα σε ένα μέσο αποκλειστικά για το άθλημα, τότε πως ακριβώς επιτελεί ορθά το ρόλο της;

ΥΓ: Να μου πείτε εδώ δεν υπάρχει αναρτημένο το Κατασταστικό και οι Εσωτερικοί Κανονισμοί, εμείς προσπαθούμε να κάνουμε ρεπορτάζ για το “Υποστηρίζω τον Αθλητή μου” και τις πρωτοβουλίες για τους πρόσφυγες;


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter