Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Μια από τις σπουδαιότερες και πιο συμβολικές επιτυχίες για το ελληνικό ταεκβοντό έφεραν ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, Μιχάλης Μουρούτσος και η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ζωή Κακαρέλη.

Και οι δυο, επιτυχημένοι προπονητές πλέον, φόρεσαν μετά από χρόνια θώρακες, έβαλαν κάσκες και μπήκαν με τεράστια δύναμη ψυχής και θάρρος στο τατάμι για να κάνουν ξανά αυτό που λατρεύουν. Να αγωνιστούν.

Ο Μιχάλης Μουρούτσος και η Ζωή Κακαρέλη καθώς και άλλοι έλληνες προπονητές, πήραν την απόφαση να λάβουν μέρος σε μια πρωτότυπη διοργάνωση. Ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για Master άνω των 35 ετών, που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό.

«Χρυσός» ο Μουρούτσος

Ο μεγάλος αυτός αθλητής του ελληνικού ταεκβοντό, ανέβηκε έπειτα από χρόνια ξανά στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτήν τη φορά, στην κατηγορία των -68 κιλών (35 – 39 ετών) στους Master. Ο Μιχάλης Μουρούτσος έδειξε τα… δόντια του και πήρε με το σπαθί του το χρυσό μετάλλιο ανάμεσα σε 7 συνολικά master που συμμετείχαν στην κατηγορία.

Μετά το «χρυσό» Μιχάλη Μουρούτσο, το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ισπανός, Jacobo Rios Cortegoso ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι: Hans Zohin (Γαλλία) και ο Bekir Turk (Τουρκία).

«Ασημένια» η Κακαρέλη

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των -57 κιλών (35 – 44 ετών) ανέβηκε η Ζωή Κακαρέλη. Η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια και επί μια δεκαετία μέλος της Εθνικής Ομάδας Ταεκβοντό, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο το οποίο μάλιστα, όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις της στα social media, το… καταχάρηκε!

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της Ζωής Κακαρέλη, κατέκτησε η Magda Brytanczyk-Koloczek από την Ολλανδία. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Viktoria Krastev από τη Γερμανία.

Η πανευρωπαϊκή διοργάνωση αυτή για τους Master γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του Ταεκβοντό. Διεξάγεται στο Λουξεμβούργο.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter