Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Μετά τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με το ζήτημα αναγνώρισης των πτυχίων των σχολών προπονητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η ΕΛΟΤ απέστειλε εξώδικο στον ΣΠΟΤΕ κάνοντας λόγο για «παρατυπίες» και «παράνομες ενέργειες» εις βάρος της.

Ειδικότερα, με το συγκεκριμένο εξώδικό της η ΕΛΟΤ, καλεί τον Σύνδεσμο Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντό να δηλώσει την έδρα του, καθώς μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει, να σταματήσει να διαδίδει ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος της, να απέχει από τις παράνομες ενέργειες που έχει προβεί σε βάρος της.

Αν δεν πράξει τα ανωτέρω ο ΣΠΟΤΕ, τότε η ΕΛΟΤ θα ασκήσει, όπως επισημαίνει, τα νόμιμα των δικαιωμάτων της.

 

Οι παρανομίες του ΣΠΟΤΕ

Σύμφωνα πάντα με το εξώδικο της ΕΛΟΤ, το οποίο υπογράφει ο Πρόεδρος της ΕΛΟΤ, Νίκος Θωμαΐδης, ο ΣΠΟΤΕ στις 15 Ιανουαρίου του 2015 κοινόποιησε στην ίδια και στη ΓΓΑ την ίδρυσή του.

«Με το ίδιο έγγραφο», συνεχίζει η ΕΛΟΤ, «μας γνωστοποιήσατε την επιθυμία σας να διοργανώσετε ένα επιμορφωτικός σεμινάριο προπονητών Ταεκβοντο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έκπληξή μας, δεδομένου ότι, όπως πολύ καλά γνωρίζεται αποκλειστικά αρμόδια για τη διενέργεια σεμιναρίων προπονητών Ταεκβοντό είναι στην ελληνική επικράτεια βάσει της κείμενης νομοθεσίας η ΕΛΟΤ|.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΛΟΤ, ουδέποτε ο ΣΠΟΤΕ ζήτησε την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό ούτε προσκόμισε το καταστατικό του. Επιπλέον, «δεν είναι ούτε αναγνωρισμένος ούτε εγκεκριμένος από την ΕΛΟΤ μέχρι και σήμερα, σε αντίθεση με άλλους συνδέσμους προπονητών, οι οποίοι έχουν προσκομίσει όλα τα έγγραφα που τους ζητήθηκαν και οι οποίοι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με την Ομοσπονδία μας, είναι δε οι πλέον αντιπροσωπευτικοί, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των προπονητών Ταεκβοντό αποτελούν μέλη αυτών».

 

Ο «κανονισμός» για τη ρύθμιση της άσκησης επαγγέλματος προπονητών Ταεκβοντό

Σύμφωνα πάντα με το εξώδικο της ΕΛΟΤ, ο ΣΠΟΤΕ με έγγραφο που κοινοποίησε στην ίδια την ομοσπονδία, τη ΓΓΑ και τον υφυπουργό Αθλητισμού, ζητούσε να ρυθμιστούν άμεσα «οι όροι και οι προϋποθέσεις άσκησης του επαγγέλματος του Προπονητή Ταεκβοντό στην Ελλάδα» σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες.

«Είχατε την επιθυμία αυτός ο δήθεν Κανονισμός να λάβει ισχύ υπουργική απόφασης, -χωρίς να έχετε καμία αρμοδιότητα να καταρτίζετε κανονισμούς-, επιβάλλοντας τον ΣΠΟΤΕ ως σωματείο με κανονιστικές – διοικητικές αρμοδιότητες, που θα χορηγεί τις άδειες προπονητών, θα λαμβάνει κρατική επιχορήγηση και θα αποτελεί τον αποκλειστικό εκφραστή των προπονητών του αθλήματος στη χώρα», συνεχίζει η ΕΛΟΤ.

 

«Παράνομο» το σήμα του ΣΠΟΤΕ

Μια ακόμη παράνομη ενέργεια στην οποία περιέπεσε ο ΣΠΟΤΕ σύμφωνα με το εξώδικο της ΕΛΟΤ, είναι η χρησιμοποίηση των ολυμπιακών κύκλων στο σήμα του Συνδέσμου αλλά και η χρήση του όρου «ολυμπιακό» στο όνομά του.

Αυτό έγινε κατά «παράβαση της νομοθεσίας, αφού η χρήση των συγκεκριμένων συμβόλων και όρων ανήκουν αποκλειστικά στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Βάσει διεθνών συμβάσεων που έχουν κυρωθεί από τη χώρα μας και έχουν αυξημένη υπερνομοθετική ισχύ κατ’ άρθρον 28 του Συντάγματος, απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε αυτά τα σύμβολα και τους όρους, η δε Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σας έχει ήδη οχλήσει για τις συγκεκριμένες παράνομες ενέργειές σας.

 

Οι καταγγελίες εις βάρος της ΕΛΟΤ

 eksodiko elot2PNG

 

Για την έδρα του ΣΠΟΤΕ

 eksodiko elot3PNG

Ο σκοπός του ΣΠΟΤΕ

 eksodiko elot4PNG

 

Τα μέσα επίτευξης των σκοπών του ΣΠΟΤΕ

 eksodiko elot55

 

«Μη αναγνωρισμένοι προπονητές» μέλη του ΣΠΟΤΕ

Καταγραφή

 Ολόκληρο το εξώδικο

 EKSODIKO_ELOT_PROS_SPOTE

 


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


 

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter