Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Συνολικά έξι μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Π/Κ (cadet) 2017 που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό δεν συγκρότησε Εθνική Ομάδα. Μάλιστα, μέχρι σήμερα, η ΕΛΟΤ δεν έχει βγάλει κάποια ανακοίνωση στην οποία να εξηγεί το λόγο που δεν έστειλε επίσημη αποστολή στο πρωτάθλημα.

Έτσι, παραπάνω από μια ντουζίνα αθλητές έχασαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε μια κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που έλαβαν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είχαν λάβει την πρόκριση από το 2nd President’s Cup Europe που έγινε στην Αθήνα.

Συνολικά αγωνίστηκαν 477 αθλητές και αθλήτριες από 42 χώρες. Μάλιστα, αγωνίστηκαν και με ηλεκτρονικές κάσκες με μάσκα προστασίας. Χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε επίσημο διεθνές πρωτάθλημα.

 

1 χρυσό, 1 ασημένιο, 4 χάλκινα

Στην κορυφή της Ευρώπης σκαρφάλωσε η Δήμητρα Σωτηρία Μπιτσικώκου. Η αθλήτρια του Α.Σ Θησέας Αιτωλοακαρνανίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -55 κιλών.

Τo ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των -61 ετών κατέκτησε ο Ανδρέας Ροδόπουλος του Α.Σ Αττική Δύναμη Σεπολίων.

Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν η Αρετή Τσίγκα (Α.Σ Θησέας Αιτωλοακαρνανίας) στην κατηγορία των -29 κιλών, ο Φίλιππος Κούνουπας (Α.Σ TKD Keumgang) στην κατηγορία των -53 κιλών, η Αντωνία Ιωάννου Α.Σ Ποσειδώνας Άνω Τούμπας στην κατηγορία των -51 κιλών και ο Σωτήρης Μιχόπουλος της Α.Σ Έκρηξη Πατρών στην κατηγορία των -57 κιλών.

Υπενθυμίζεται για ακόμη μια φορά πως οι έξι αθλητές μετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μέσω του «εισιτηρίου» που εξασφάλισαν από το 2nd President’s Cup της Αθήνας.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter