Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Η ανακοίνωση της ETU σχετικά με τη συμμετοχή προπονητών, αθλητών και διαιτητών σε διοργανώσεις μη πιστοποιημένων φορέων του αθλήματος του Ταεκβοντό είναι σαφής και πλήρως λογική, υπογράμμισε στο TkdMag.gr, ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό και της ΕΛΟΤ, Μιχάλης Φυσεντζίδης.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε στα τέλη Φεβρουαρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό (διαβάστε την ΕΔΩ), δημιούργησε έντονη συζήτηση στο χώρο του αθλήματος.

Αρκετοί προπονητές μιλώντας στο TkdMag.gr ανέφεραν πως υπήρχε ασάφεια στην ανακοίνωση της ETU και την χαρακτήρισαν μπερδεμένη. Άλλοι πάλι, τόνισαν πως υπάρχει βάση σε αυτήν.

«Η ανακοίνωση είναι απολύτως σαφής. Αναφέρεται αποκλειστικά σε αθλητικές διοργανώσεις που αφορούν το άθλημα του Ταεκβοντό και γίνονται από φορείς οι οποίοι είναι μη πιστοποιημένοι. Είναι απολύτως λογική και βασίζεται στο καταστατικό», διευκρίνισε ο κ. Φυσεντζίδης στο TkdMag.gr.

«Εάν δείτε καλά στην ανακοίνωση, υπάρχει σαφέστατη αναφορά για το άθλημα του Ταεκβοντό. Η ανακοίνωση αναφέρεται αποκλειστικά σε διοργανώσεις που σχετίζονται με το Ταεκβοντό και διοργανώνονται από φορείς οι οποίοι δεν είναι πιστοποιημένοι», πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε ο κ. Φυσεντζίδης, η ανακοίνωση της ΕΛΟΤ (διαβάστε την ΕΔΩ) που έγινε σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ETU, είναι πλήρως κατατοπιστική και απολύτως σαφής.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα διευκρίνισε η ΕΛΟΤ, «η συμμετοχή σε κάθε μορφής διοργάνωση σχετικά με το ολυμπιακό άθλημα του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο όταν συντρέχουν σωρευτικά οι δύο παρακάτω προϋποθέσεις:

(α) διοργανώνονται από οργανισμούς αναγνωρισμένους και εγκεκριμένους από την ΕΛ.Ο.Τ. (Ενώσεις, Συνδέσμους, Συλλόγους κλπ)

(β) έχει δοθεί γραπτή έγκριση της ΕΛ.Ο.Τ. με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της».


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


 

 

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter