Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Γράφει ο Μαυρουδής Πεχλιβάνης*

Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μου μια συνέντευξη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, στο ειδησεογραφικό-αθλητικό δίκτυο Al Jazeera-beIN SPORTS. 

mouroudisΕντύπωση προκάλεσε η τελευταία φράση της απάντησης, στην ερώτηση: «πως θα θέλατε να σας θυμούνται από τη θητεία σας;»  Απ: « Έτσι θέλω να με θυμούνται… Ως κάποιον που προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις».

Αυτή η φράση πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει το «σύνθημα» για όλους εμάς που μετά από χρόνια, συνηθίσαμε να ακούμε την λέξη «δάσκαλε». Το ερώτημα που θα πρέπει να θέσει ο καθένας στον εαυτό του, είναι εάν θα μας θυμούνται ως δασκάλους που συμβιβάστηκαν αποδεχόμενοι την προσωπική ευημερία ή ως δασκάλους που προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις για ένα καλύτερο άθλημα;

Αφύπνιση και αλλαγή δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη βίαιες ανατροπές, εξυβρίσεις και δικαστικές μάχες, η αληθινή επανάσταση θα ξεκινήσει όταν ο καθένας από εμάς προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις γι΄αυτό που πιστεύει.

Ισότητα στη μεταχείριση σωματείων, αξιοκρατία μεταξύ αθλητών, διοίκηση του Αθλήματος με διαφάνεια και ενημέρωση.

Επανάσταση για το ελληνικό Ταεκβοντό θα είναι η προσπάθεια όλων μας, να διαγραφούν από την επικοινωνία μας οι χαρακτηρισμοί : «φίλοι» , «κουμπάροι» , «δικοί μας», «οι άλλοι» και να παραμείνει μόνο ένας  χαρακτηρισμός που θα μας ξεχωρίζει και συνάμα θα μας ενώνει : « Ελληνική» Ομοσπονδία, «Ελληνικά» Σωματεία, «Έλληνες» Αθλητές , «Έλληνες» Προπονητές και «Έλληνες» Φίλαθλοι».

Ευχές  σε όλους  για  ένα «Ελληνικό» 2016.

*Προπονητής Taekwondo


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Πηγή: tkdgr.com

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter