Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Στην εποχή μας  παρατηρούμε ακόμα και τώρα αντιλήψεις για τις ικανότητες και την ενασχόληση των γυναικών με πολλούς και διάφορους τομείς. Ένας από αυτούς είναι και οι πολεμικές τέχνες.

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Οι γυναίκες που ασχολούνται με μία πολεμική τέχνη, πολλές φορές γίνονται αποδέκτες προκαταλήψεων που αφορούν την ικανότητα αλλά και τη σωματική αρτιότητα που χρειάζεται για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις προσδοκίες που απαιτεί μία πολεμική τέχνη.

Οι γυναίκες που ασχολούνται με την τέχνη του Tae Kwon Do, έχουν ασχοληθεί με μία πολεμική τέχνη η οποία ευεργετεί όχι μόνο την ψυχή αλλά και το σώμα τους. Και αυτό διότι το σώμα των γυναικών έχει μεγαλύτερη λεκάνη- λόγω του γεγονότος ότι αυτό βοηθάει στη γέννα και τον τοκετό- που καθιστά τη γυναίκα ικανή να εκτελεί μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά λακτίσματα, που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της συγκεκριμένης πολεμικής τέχνης. Άρα, η συγκεκριμένη πολεμική τέχνη ταιριάζει απόλυτα σε μία γυναίκα.

διαβάστε ακόμη: Θρησκεία και Πολεμικές Τέχνες

Η ενασχόληση με το Tae Kwon Do καλλιεργεί τα ψυχικά χαρίσματα μίας γυναίκας, βελτιώνει την κοινωνικοποίηση και την αυτοπεποίθησή της. Ένας υγιές και γυμνασμένο σώμα είναι αξιοζήλευτο και καθιστά μία γυναίκα ποθητή και εξωτερικά εντυπωσιακή. Επιπλέον, η ενασχόληση με μία πολεμική τέχνη δίνει στη γυναίκα τη δυνατότητα να μάθει καλύτερα το σώμα της και να μπορέσει να υπερασπιστεί τη ζωή της όταν η ίδια απειληθεί. Καθώς οι επιθέσεις σε γυναίκες αυξάνονται συνεχώς, θεωρώ ότι πλέον είναι και υποχρέωση της καθεμίας , να ασχοληθεί με μία πολεμική τέχνη ή με μαθήματα αυτοάμυνας.

Το Tae Kwon Do όχι μόνο δεν ωθεί μία γυναίκα να απαρνηθεί τη θηλυκή της πλευρά, αλλά αντιθέτως καλλιεργεί σε εκείνη που θα εμβαθύνει στο πραγματικό νόημα της τέχνης το σεβασμό προς το ανθρώπινο πρόσωπο και την αρετή της ταπεινότητας.

Η τέχνη του Tae Kwon Do έχει ανεξάντλητα οφέλη τόσο για τη γυναίκα, όσο και για κάθε άνθρωπο. Ο δρόμος της βελτίωσης, ο καθημερινός αγώνας, η σωματική και πνευματική εγκράτεια θα μας οδηγήσουν σε καλύτερη ζωή και μεγαλύτερη αυτογνωσία.

Καλή επιτυχία σε κάθε γυναίκα  αθλήτρια!


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter