Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Με κλήρωση έγινε η επιλογή των συλλόγων που προσκλήθηκαν από την ΕΤΑΝΕ για να λάβουν μέρος στο 5ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim & Liu “Ευ αγωνίζεσθαι”, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο TkdMag.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος, Μάκης Καρανταγλής.

Του Νίκου Σπυρόπουλου


Συγκεκριμένα, μια «μικρή» αναστάτωση προέκυψε ύστερα από την ανακοίνωση της ΕΤΑΝΕ πως οι συμμετοχές των συλλόγων στο 5ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim & Liu “Ευ αγωνίζεσθαι”, που θα διεξαχθεί από τις 13 έως και τις 15 Μαΐου στο Ολυμπιακό Άνω Λιοσίων θα γίνει με προσκλήσεις.

Η ΕΤΑΝΕ είχε ανακοινώσει με σχετικό της Δελτίο Τύπου (διαβάστε το ολόκληρο ΕΔΩ), πως θα προσκαλέσει συλλόγους της ΕΤΑΒΕ στη διοργάνωση.

Αναλυτικά: «Για το 5ο Kim e Liu λοιπόν, η Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδας, θα προσκαλέσει έναν αντιπροσωπευτικό αριθμό συλλόγων που ανήκουν στη δύναμη της ΕΤΑΒΕ, ανοίγοντας τους ορίζοντες μιας διοργάνωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί για τρίτη σερί χρονιά και είναι βέβαιο πως θα είναι και πάλι υπέρλαμπη».

Σχετικά με τους συλλόγους της ΕΤΑΝΕ το Δ/Τ της Ένωσης έγραφε τα εξής: «Με αφορμή δε, τη νέα τάξη πραγμάτων, η συμμετοχή των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στα γεωγραφικά όρια της ΕΤΑΝΕ, θα γίνει αποκλειστικά με πρόσκληση, η οποία και θ` αποσταλεί τις προσεχείς εβδομάδες».

Όπως προέκυπτε ξεκάθαρα από την ανακοίνωση, η ΕΤΑΝΕ θα έστελνε προσκλήσεις σε συλλόγους της προκειμένου αυτοί να λάβουν μέρος στο αγωνιστικό τουρνουά.

Η ΕΤΑΝΕ προέταξε ως αιτία της «νέας αυτής τάξης πραγμάτων», όπως την χαρακτήρισε η ίδια, το μεγάλο όγκο συμμετοχών.

Έγραφε συγκεκριμένα: «Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που λόγω του μεγάλου όγκου συμμετεχόντων, η ροή του πρωταθλήματος κινδύνευε να μην είναι η δέουσα».

Εκείνο που δεν λύθηκε από το Δ/Τ της ΕΤΑΝΕ ήταν με ποια κριτήρια θα γινόταν η επιλογή των συλλόγων που θα λάμβαναν προσκλήσεις.

karantaglis

Καρανταγλής: «Τυχαία η επιλογή»

Το TkdMag.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΤΑΝΕ, κ. Μάκη Καρανταγλή ο οποίος αφού ενημέρωσε ότι οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 1500 με αποτέλεσμα να «κλείσει το σύστημα» γνωστοποίησε ότι η επιλογή των συλλόγων που προσκλήθηκαν έγινε τυχαία.

«Οι σύλλογοι επιλέχτηκαν εντελώς τυχαία. Μας δήλωσαν από τη Βόρεια Ελλάδα οι σύλλογοι που ήθελαν να πάρουν μέρος στο φεστιβάλ και μπήκαν στην κληρωτίδα. Και η επιλογή των συλλόγων της ΕΤΑΝΕ έγινε τυχαία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρανταγλής.

Όπως μας είπε, όλοι οι σύλλογοι που ανήκουν στην ΕΤΑΝΕ συμμετείχαν στην τυχαία επιλογή. Από αυτούς λοιπόν βγήκαν και εκείνοι στους οποίους στάλθηκε η πρόσκληση.

Η επιλογή της ΕΤΑΝΕ να προχωρήσει σε κλήρωση για το ποιοι σύλλογοι θα λάβουν μέρος στο Kim & Liu ναι μεν φέρει ως αιτία τον όγκο των συμμετοχών που θα υπήρχαν, αλλά προκαλεί και ορισμένες “παράβλεπες” απώλειες.

Για παράδειγμα, μερικοί σύλλογοι οι οποίοι δεν έλαβαν πρόσκληση, δεν έχουν τη δυνατότητα να “κατεβάσουν” αθλητές στη διοργάνωση, με αποτέλεσμα “χαμένοι” στην υπόθεση να είναι οι τελευταίοι. “Χαμένοι” όσον αφορά τις εμπειρίες που αποκομίζουν οι μικροί αθλητές από τέτοιου είδους επίσημες και μεγάλες διοργανώσεις.

Η ΕΤΑΝΕ, θα μπορούσε να επιλέξει και μια άλλη λύση, η οποία και πάλι θα “έκοβε” μερικούς αθλητές. Θα μπορούσε για παράδειγμα, να βάλει “όριο” στο σύνολο των αθλητών που κάθε σύλλογος θα μπορούσε να κατεβάσει στους αγώνες. Έτσι, περισσότεροι σύλλογοι θα συμμετείχαν στους αγώνες.

Βέβαια, και με αυτόν τον τρόπο ο αριθμός των αθλητών θα έμενε ο ίδιος. Απλά θα διαμορφωνόταν από περισσότερους συλλόγους.

Υπενθυμίζεται πως το Φεστιβάλ Kim & Liu τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter