Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Με… μαύρη ζώνη τελειώνουν από την εκπαίδευσή τους ως αεροσυνοδοί νεαρές γυναίκες στην Κίνα. Από τις αρχές του 2012 αρκετές αεροπορικές εταιρίες της Κίνας διδάσκουν πολεμικές τέχνες στις αεροσυνοδούς τους προκειμένου αυτές να αντεπεξέλθουν σε πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες ή… σε κάποιο «άγριο» ξέσπασμα ενός αγανακτισμένου πελάτη.

Εκατοντάδες κινέζες οι οποίες φιλοδοξούν να κατακτήσουν ή έχουν ήδη κατακτήσει τους… αιθέρες, προπονούνται στις πολεμικές τέχνες. Όπως αναφέρουν κινεζικά πρακτορεία ειδήσεων, οι όμορφες αεροσυνοδοί εκπαιδεύονται μεταξύ άλλων στο Κουνγκ Φου και στο Γουίν Τσούν.

Η εκπαίδευση αφορά γενικότερα την αυτοάμυνα αλλά και ειδικότερα το πώς ακριβώς πρέπει να πράξουν και να ανταπεξέλθουν σε πιθανό κίνδυνο στον αέρα.

«Η απειλή μιας τρομοκρατικής ενέργειας έχει αυξηθεί έτσι το προσωπικό πρέπει να είναι πλήρως εξοπλισμένο ώστε να ανταπεξέλθει σε καταστάσεις ζωής και θανάτου σε χιλιάδες πόδια στον αέρα», είχε δηλώσει σε τοπικό κινεζικό site, ένας εκ των εκπαιδευτών.

«Επειδή είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσουν κάποιο όπλο στον αέρα πρέπει να μάθουν βασίζονται στην ευστροφία και τις δυνάμεις τους. Τους προπονώ για να γίνουν “επαγγελματίες” μαθητές των πολεμικών τεχνών», συμπλήρωνε τότε ο ίδιος εκπαιδευτής.

Συγκεκριμένα για το Γουίν Τσουν, ο εκπαιδευτής είχε υπογραμμίσει πως αποτελεί την ιδανική πολεμική τέχνη για να μάθουν οι αεροσυνοδοί αφού είναι κατάλληλη για το «στενό περιβάλλον» του αεροπλάνου.

aerosinodoi kina polemikes texnes10

aerosinodoi kina polemikes texnes11

Εξασκώντας τις πολεμικές τέχνες στα… βουνά

Μαγικές φωτογραφίες έχουν δημοσιευτεί και από την προπόνηση αεροσυνοδών στα… βουνά. Ντυμένες με την επίσημη μπλε στολή τους χωρίς όμως τα ψηλοτάκουνά τους οι νεαρές γυναίκες προπονούνται σκληρά.

Οι αεροσυνοδοί μαζί με το συγκεκριμένο Master του Κουνγκ Φου, βρίσκονται στην κορυφή του γνωστού όρους «Laojun», στην πόλη της Luoyang της κεντρικής επαρχίας της χώρας Henan.

Μάλιστα το συγκεκριμένο όρος από το 2003 ανήκει στα παγκόσμια μέρη φυσικής κληρονομιάς της UNESCO.

aerosinodoi kina polemikes texnes12

aerosinodoi kina polemikes texnes13

aerosinodoi kina polemikes texnes14

aerosinodoi kina polemikes texnes16

aerosinodoi kina polemikes texnes15

 

Δείτε και άλλες φωτογραφίες

aerosinodoi kina polemikes texnes9

aerosinodoi kina polemikes texnes8

aerosinodoi kina polemikes texnes7

aerosinodoi kina polemikes texnes6


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


aerosinodoi kina polemikes texnes5

aerosinodoi kina polemikes texnes17

aerosinodoi kina polemikes texnes

aerosinodoi kina polemikes texnes1

aerosinodoi kina polemikes texnes3

aerosinodoi kina polemikes texnes4


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter