Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει για το ταξίδι της προετοιμασίας μαζί με τους υπόλοιπους τρεις αθλητές που αποτελούν την προολυμπιακή ομάδα, ο έλληνας πρωταθλητής του Ταεκβοντό, Κώστας Χαμαλίδης, μίλησε στο TkdMag.gr.

Ο αθλητής του Α.Σ Φιλίππου Αλεξάνδρειας που βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της καριέρας του έχοντας περάσει από μια τρομερή τετραετία με μεγάλα ευρωπαϊκά μετάλλια, διακρίσεις και μια πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο, δήλωσε έτοιμος να κατακτήσει το πολυπόθητο εισιτήριο που θα τον στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Συνέντευξη στον Νίκο Σπυρόπουλο

Συγχαρητήρια Κώστα για τη συμμετοχή σου στην προολυμπιακή ομάδα. Τεράστια επιτυχία.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Πίστευες πως θα τα κατάφερνες;

Όλα αυτά τα χρόνια κυνηγούσα τους βαθμούς για να είμαι σε καλή θέση στην κατηγορία μου. Κυνηγούσα να βγάλω διακρίσεις. Έβγαλα μετάλλια. Είχα την πέμπτη θέση και στο Παγκόσμιο. Θεωρούσα τον εαυτό μου μέσα στην ομάδα, βλέποντας τη βαθμολογία μου. Όταν ανακοινώθηκαν τα ονόματα και επίσημα, χάρηκα. Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου.

Σκέφτεσαι την πρόκριση; Νιώθεις έτοιμος;

Κάθε βράδυ που πέφτω για ύπνο, κάθε πρωί που ξυπνάω. Νιώθω έτοιμος. Ότι μπορώ να το κάνω, να τα καταφέρω και να πάρω την πρόκριση. Το μόνο που λείπει πλέον είναι να περάσω το στάδιο της προετοιμασίας σωστά, χωρίς τραυματισμούς. Όλα μετά είναι εφικτά.

Παίζεις σε μια κατηγορία (-68 κιλά), πραγματικά «φωτιά». Με πολλούς και δυνατούς αθλητές.

Με τους περισσότερους που θα βρεθώ απέναντι έχω παίξει. Από κάποιους έχω χάσει, κάποιους έχω κερδίσει. Με αρκετούς ο αγώνας ήταν στο νήμα. Θα παιζόταν στον πόντο. Θα παίξει πολύ ρόλο η ημέρα. Το πώς θα είμαι. Πιστεύω ότι αν βρίσκομαι σε καλή μέρα δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρω την πρόκριση. Τα «μεγάλα» ονόματα της Ευρώπης στην κατηγορία μου, έχουν ήδη πάρει απευθείας την πρόκριση.

Πάμε στο επόμενο βήμα. Απομένουν λίγοι μήνες ακόμη. Ποιο είναι το πλάνο;

Να κάνουμε μια σωστή προετοιμασία με προγραμματισμό. Να εμπεριέχει και αγώνες μέσα ώστε να είμαστε μέσα στο κλίμα. Ο στόχος, δηλαδή η πρόκριση θα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Τον Απρίλιο στο Μιλάνο. Θα είμαι έτοιμος 100 τοις 100. Οι επόμενοι μήνες βέβαια θα είναι δύσκολοι. Από άποψη προπονήσεων αλλά και από πλευράς άγχους. Το πώς να διαχειριστούμε όλο αυτό το βάρος. Έχουμε φτάσει πια στην τελική ευθεία.

Μίλησες στην αρχή για κόπους και τώρα για δύσκολους μήνες. Κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό. Εδώ και χρόνια βρίσκεσαι σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Μπορώ να φανταστώ πόσο κουραστικό είναι.

Έχω ορίσει προτεραιότητες τη ζωή μου. Έχω αφήσει τη σχολή λίγο πίσω. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ζωή μου έχει διαμορφωθεί γι΄αυτό ακριβώς. Πώς να πάρω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι προπονήσεις μου, ο τρόπος που ζω συνολικά. Το έχω συνηθίσει. Δεν είναι κάτι που το ζω και το αντιμετωπίζω το τελευταίο καιρό. Έχω πρόγραμμα εδώ και χρόνια. Ξέρω πότε να ξεκουράζομαι. Πότε να χαλαρώνω. Ελέγχω τη διατροφή μου, τα κιλά. Τα πάντα.

Έχεις μπουχτίσει ποτέ;

Κοίταξε. Σίγουρα έχουν έρθει αυτές οι στιγμές. Αλλά με το που χαλαρώνω λίγο θέλω να ξαναμπώ σε όλο αυτό το τρυπάκι. Χωρίς αδρεναλίνη δεν μπορώ Θέλω να είμαι στην τσίτα. Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχω κάτσει.

Σίγουρα στην όλη προσπάθειά σου έχεις στηρίγματα. Ποια είναι αυτά;

Η οικογένειά μου, ο σύλλογός μου, οι φίλοι μου. Παίρνω δύναμη και συνεχίζω να παλεύω.  Έχω δίπλα μου ανθρώπους που με στηρίζουν και με καταλαβαίνουν.

Κώστα, εύχομαι καλή χρονιά, καλή δύναμη, καλό κουράγιο και φυσικά με την πρόκριση.

Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο. Καλή χρονιά και με υγεία.


 Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter