Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Στην ανανεωμένη ηλεκτρονική σελίδα της ΕΛΟΤ στην αρχική σελίδα διαβάζουμε:

«Σήμερα, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ) απαριθμεί περισσότερα από 430 σωματεία στη χώρα μας. Ο αριθμός των σωματείων μέρα με την μέρα αυξάνεται, γεγονός που αποδεικνύει την λαμπρή πορεία του αθλήματος τα τελευταία 30 χρόνια.»

Πηγή: www.tkdgr.eu


1.- Η ένστασή μας.

Ο κάθε λογικός νους αναρωτιέται τι σημαίνει το «περισσότερα από 430 σωματεία», μπορεί δηλαδή να είναι 432 ή 435 ή 438. Προφανώς ο συγγραφέας της ΕΛΟΤ βάλθηκε να μας τρελάνει. Δεν γνωρίζει ακριβώς πόσα είναι σήμερα τα εγγεγραμμένα σωματεία στην Ομοσπονδία;

Πριν γίνει ανέκδοτο αλλάξτε την διατύπωση, η Ομοσπονδία είναι ο φορέας όπου εγγράφονται τα σωματεία και επιβάλλεται στις ανακοινώσεις της να γνωστοποιεί με σαφήνεια πόσα είναι τα μέλη της όταν αναφέρεται στο σήμερα.

2.- Η πορεία του Αθλήματος και οι παραλήψεις του συντάκτη.

Στην κορυφή της αρχικής σελίδας εναλλάσσονται φωτογραφίες αθλητών που με τις διακρίσεις τους έκαναν περήφανους όλους τους Έλληνες. Παρακάτω όμως το μόνο που μνημονεύεται ως απόδειξη για την λαμπρή πορεία του αθλήματος είναι η αύξηση του αριθμού των σωματείων. Θεωρούμε λοιπόν ότι αποτελεί σοβαρή παράληψη του συντάκτη της ανακοίνωσης να μην κάνει αναφορά στους πρωταγωνιστές του Αθλήματος που είναι οι Έλληνες Αθλητές. Λάμπει ένα άθλημα όταν οι αθλητές του φωτίζουν και τιμούν τη χώρα τους με τις αγωνιστικές τους προσπάθειες, με τις διακρίσεις και τις κοινωνικές συμπεριφορές τους.

Δεν θα διαφωνήσουμε με το σκεπτικό της ανακοίνωσης που έχει να κάνει με την δυναμική ανάπτυξης του Αθλήματος στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με μια σημαντική όμως επισήμανση, ο αριθμός και μόνο των σωματείων δεν συνεπάγεται και λαμπρότητα. Στα λογιστικά για παράδειγμα, ο αριθμός των σωματείων αποδεικνύει την αύξηση των συνδρομών: ήτοι 200 Χ πάνω από 430 = πάνω από 86000 ευρώ ετησίως.

Όταν οι Αθλητές μπαίνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τότε και όλοι εμείς (παράγοντες, προπονητές, διαιτητές, φίλοι του Αθλήματος) θα φωτιστούμε από την λάμψη τους. Αλίμονο εάν ξεχάσουμε ότι η προϋπόθεση για την λαμπρή πορεία του αθλήματος είναι οι μεν γονείς να καταθέτουν τον «οβολό»* τους, οι δε αθλητές να καταθέτουν την ψυχή τους.

Προτείνουμε λοιπόν να αναφερθούν διαχρονικά:
– η αύξηση του αριθμού των εγγεγραμμένων αθλητών
– τα ονόματα των ολυμπιονικών
– ο αριθμός μεταλλίων σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Επίσης επιβάλλεται στην αρχική σελίδα να γίνει μια σύντομη αναφορά για την καθοριστική παρέμβαση της WTF στην διαχρονική εξέλιξη του Ταεκβοντό. Με τις αλλαγές που προώθησε κατάφερε να παραμείνει το Άθλημα στον πυρήνα των Ολυμπιακών Αγώνων και όχι μόνο, συνεχίζει την προσπάθεια αναβάθμισης με νέους κανονισμούς από το 2017 για ένα ποιο δίκαιο, θεαματικό και δημοφιλές άθλημα.

Αγαπητοί αναγνώστες, δεν θα διαφωνήσουμε για την τεχνολογία, είναι πολύ καλή η προσπάθεια ανανέωσης της ηλεκτρονικής σελίδας της ΕΛΟΤ, υπάρχει όμως κατά την άποψή μας ένα θέμα αισθητικής. Ελπίζουμε να γίνουν οι δέουσες διορθώσεις μιας και η νέα σελίδα αναφέρεται ως beta version.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter