Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Να αναστείλει, τουλάχιστον προσωρινά, τον αποκλεισμό των ελλήνων αθλητών από τις διεθνείς διοργανώσεις Ταεκβοντό αποφάσισε ο αρμόδιος ευρωπαϊκός φορέας του αθλήματος.

Μετά το σάλο και τις εκατέρωθεν «βολές» που εξαπέλυσαν η αθλητική ηγεσία με την ηγεσία της ETU (Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό) φαίνεται πως η δεύτερη αποφάσισε να ρίξει νερό στο κρασί της.

Η αφορμή στον «πόλεμο» που ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες ανάμεσα σε υπουργείο Αθλητισμού, γενική γραμματεία αθλητισμού, Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό και Ελληνικής Ομοσπονδίας ήταν η μη αναγνώριση των σχολών προπονητικών της ETU από την ΓΓΑ.

Η κόντρα είχε φουντώσει πάρα πολύ έπειτα από τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς είχε «προειδοποιήσει» μεταξύ άλλων τον πρόεδρο της ETU, Σάκη Πραγαλό ότι δεν είναι υπεράνω των νόμο αλλά και την ΕΛΟΤ με «λουκέτο».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό απαντώντας σε αυτές τις δηλώσεις είχε καταγγείλει «άγνοια» της αθλητικής ηγεσίας για το ζήτημα καθώς και παρανομίες της Επιτροπής Ισοτιμιών της ΓΓΑ.

Εντωμεταξύ, «έρμαιο» αυτής της διαμάχης ήταν οι έλληνες αθλητές αφού μετά την αναστολή της ιδιότητας μέλους της Ελληνικής Ομοσπονδίας από την ETU, δεν μπορούσαν να λάβουν μέρος σε καμία διεθνής διοργάνωση.

Επιπλέον, «μπαλάκι» φαίνεται πως έχουν γίνει και οι προπονητές οι οποίοι είχαν πληρώσει αρκετά χρήματα (περίπου 1000 ευρώ) προκειμένου να συμμετέχουν στις σχολές της ETU ώστε να πάρουν διπλώματα προπονητών και κατ’ επέκταση άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

 

Το αίτημα της ΕΛΟΤ

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ΕΛΟΤ, η ομοσπονδία κατάφερε να εξασφαλίσει από «την ΕΤU προσωρινή αναστολή του αποκλεισμού της από διεθνείς διοργανώσεις, ύστερα από σχετικό αίτημα της με στόχο να μη διαταραχθεί ο προ πολλού έγκαιρος και ακριβής προγραμματισμός της συμμετοχής Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο WorldTaekwondoPRESIDENTSCUP που πρόκειται να διεξαχθεί στις 7-10 Απριλίου στη Βόννη της Γερμανίας».

Όπως συνεχίζει η ΕΛΟΤ, «απέστειλε το αίτημα της για άμεση αναστολή του αποκλεισμού που έχει προκύψει από τη μη αναγνώριση διπλωμάτων προπονητών της ETUαπό την ΓΓΑ».

Στο ίδιο έγγραφο της, «η ελληνική ομοσπονδία εκφράζει για μία ακόμα φορά τον προβληματισμό της αλλά και την ελπίδα της για αποκατάσταση σχέσεων με μια εφικτή λύση του προβλήματος ώστε να επανέλθουμε εκ νέου στις διεθνείς διοργανώσεις».

«Η ΕTU ανταποκρίθηκε αμέσως και έκανε δεκτό το αίτημα της ΕΛΟΤ με προσωρινή και μεμονωμένη ωστόσο αναστολή της αποβολής της Ελλάδος από τις διεθνείς διοργανώσεις και μόνο για τους αγώνες της Βόννης», καταλήγει η ανακοίνωση της ελληνικής ομοσπονδίας.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


 

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter