Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Σε μια έντονη συγκινησιακά εκδήλωση, η Πρόεδρος της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Ελπίδα», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τίμησε τους Παραολυμπιονίκες του Ρίο 2016 (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ).

Η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, αναφέρθηκε στους «ήρωες της Βραζιλίας, οι οποίοι τίμησαν την Ελλάδα, εμπνέοντας ένα ολόκληρο έθνος με τον αγώνα που έδωσαν». Τόνισε ακόμη ότι οι αθλητές αυτοί «αποτελούν παράδειγμα θέλησης, πείσματος και υπομονής, δεδομένου ότι καθημερινά πρέπει να ξεπερνούν πολλά προβλήματα μέχρι να φτάσουν στο στόχο τους».

Η κα. Βαρδινογιάννη πριν απονείμει τις τιμητικές πλακέτες στους πρωταγωνιστές του Ρίο, τίμησε και τον «μαέστρο» των επιτυχιών, τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργο Φουντουλάκη.

Ο ισχυρός άνδρας του Παραολυμπιακού Κινήματος, στη σύντομη ομιλία του ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι από τη νέα χρονιά θα γίνουν ενέργειες ώστε «οι Παραολυμπιονίκες μας να γίνουν πρεσβευτές της συλλόγου Ελπίδα» με στόχο να «διαδώσουμε την ενίσχυση της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Γιατί, ένας από εμάς, μπορεί να σώσει μια ζωή. Δεν είναι υπερβολή ότι κάθε χρόνο, από μια μεταμόσχευση μυελού των οστών, θα μπορούσαν να σωθούν περίπου 100 ασθενείς, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά. Έχουμε όλοι υποχρέωση να σταθούμε δίπλα στο σπουδαίο έργο της κας Βαρδινογιάννη και του συλλόγου Ελπίδα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι Παραολυμπιονίκες που διαμένουν στην Αθήνα, οι οποίοι αμέσως μετά, παρόντος και του κ. Φουντουλάκη, μοίρασαν δώρα στα παιδιά που βρίσκονται στην Ογκολογική Μονάδα. Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί με τα μικρά παιδιά και τους συγγενείς τους, δίνοντάς τους το μήνυμα ότι τα εμπόδια είναι για να ξεπερνιούνται.


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter