Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Τα δυνατά τους έβαλαν ο Διονύσης Ραψομανίκης και η Βαρβάρα Αποίκου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Ανδρών/Γυναικών που διεξάγεται στην Κορέα στο Muju. Και οι δυο συνάντησαν μεγάλα ονόματα στις κατηγορίες του και δυστυχώς, δεν κατάφεραν να μπουν στα μετάλλια.

Ο έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να περάσει στους 16 της κατηγορίας των -54 κιλών των ανδρών.

Στον πρώτο του αγώνα, πέρασε με DSQ τον Srdan Gurtgeldiyev από το Τουρκμενιστάν ενώ στο δεύτερο ξεπέρασε το εμπόδιο του Edward Espinosa από τον Άγιο Δομίνικο νικώντας τον με 20 – 13.

Στο γύρο των 16, ο Διονύσης Ραψομανίκης έπαιξε με το “χρυσό” Πρωταθλητή Ευρώπης, το Βέλγο Mourad Laachroui. Ο Laachraoui επικράτησε στο δυνατό ματς με 9-5, αφήνοντας έξω από το γύρο των 8 τον Έλληνα πρωταθλητή.

Από το νούμερο 1 έχασε η Βαρβάρα Αποίκου

Η Βαρβάρα Αποίκου προκρίθηκε στο γύρο των 32 νικώντας στο γύρο των 64 την Μαροκινή Oumaina Aichouche με 9-7.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια στο δεύτερό της αγώνα συνάντησε το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία των -46 κιλών, την Κυριακή Κουττούκη από την Κύπρο.

(Το TkdMag.gr έχει μιλήσει με την Κυριακή, διαβάστε τη συνέντευξη εδώ)  

Η Βαρβάρα Αποίκου έχασε με σκορ 12-5 και έτσι δεν προκρίθηκε στο γύρο των 16. Σημειώνεται πως η Βαρβάρα έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Νέων U21 στο Γκρόζνυ της Ρωσίας. (Διαβάστε τη συνέντευξή της στο TkdMag.gr εδώ)

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο αθλητές μας, παρά το ότι δεν κατάφεραν να μπουν στα μετάλλια, αποκόμισαν τεράστιες εμπειρίες από τη μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Ανδρών/Γυναικών: Με ποιους παίζουν οι έλληνες αθλητές


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


 

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter