Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Σε μείζον θέμα για το ελληνικό ταεκβοντό αναδεικνύεται η απόφαση της ETU να «πετάξει» την ΕΛΟΤ από μέλος της λόγω της απόφασης της ΓΓΑ να μην αναγνωρίσει την ισοτιμία των διπλωμάτων προπονητών της ETU.

Ως αποτέλεσμα οι έλληνες αθλητές δεν μπορούν να λάβουν μέρος σε καμία διεθνής διοργάνωση.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του προέδρου της ETU, Σάκη Πραγαλού

*«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα.

Η ETU έχει αποφασίσει να αναστείλει άμεσα την ιδιότητα μέλους της Ελληνικής  Ομοσπονδίας Taekwondo.

Ως αυτόνομη οργάνωση, η Ε. Ένωση Ταεκβοντό  έχει τη διακριτική ευχέρεια να προωθεί την ανάπτυξη, την εκπαίδευση και να καθιερώνει δικό της σύστημα επιπέδων της άδειας προπονητή. Επιπλέον, είναι στη διακριτική ευχέρεια της ETU να αποφασίζει τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι προπονητές στην επικράτειά της. Το κάθε κράτος και  Εθνική Ομοσπονδία μέλος της ETU, έχει διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα.  Η ETU αποφάσισε να καθιερώσει ένα σύστημα προσόντων, το οποίο είναι ίδιο για κάθε προπονητή στο εσωτερικό των κρατών και των Εθνικών Ομοσπονδιών.  Αυτά τα προσόντα είναι μέρος του συστήματος ETU  Coach License System, καθώς το Ελληνικό Υπουργείο Αθλητισμού δεν αναγνωρίζει το σύστημα της ETU   συνεπάγεται παραβίαση των εσωτερικών κανονισμών της Ένωσης.

Εφ’ όσον το Ελληνικό Υπουργείο Αθλητισμού δεν αναγνωρίζει το σύστημα άδειας προπονητή (Coach License System), όλοι οι αθλητές, προπονητές και παράγοντες  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό αναστέλλονται από την Ένωση. Η απόφαση τίθεται άμεσα σε ισχύ και δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε εκδήλωση που προωθείται από την Ευρωπαϊκή  Ένωση Ταεκβοντό».

*Μετάφραση επιστολής από tkdgr.eu

 

Διαβάστε την επιστολή στα αγγλικά

Letter_HTF_25022016

 


Διαβάστε την απόφαση της ETU ΕΔΩ

Διαβάστε την απόφαση της ΓΓΑ ΕΔΩ


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter