Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Στην κορυφή της Ευρώπης ανέβηκε ο Αργύρης Σοφοτάσιος. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -68 κιλών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Εφήβων – Νεανίδων που διεξήχθη στην Κύπρο.

Ο αθλητής της Δύναμης Πατρών έφτασε στον τελικό της κατηγορίας του έπειτα από σπουδαίους αγώνες. Ειδικότερα, στα προκριματικά νίκησε 10-6 τον Βέλγο Ατσάμπ και 27-6 τον Βούλγαρο Ζντραβκόφ.

Στα προημιτελικά, πέρασε νικηφόρα από τον ουκρανό αντίπαλό του ενώ στον ημιτελικό νίκησε τον Αρμένιο πρωταθλητή με σκορ 24-9. Στον τελικό, νίκησε 18-13 τον Κροάτη Γκόλουμπιτς.

Η ανάρτηση στο Fb της Δύναμης Πατρών:

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΣΟΦΟΤΑΣΙΟΣ
Πρωταθλητής Ευρώπης 2017 ο αθλητής της Δύναμης Πατρών Αργύρης Σοφοτάσιος!
Ο Σοφοτάσιος στάθηκε αντάξιος των υψηλών προσδοκιών, τη στιγμή που χρειάστηκαν πέντε εντυπωσιακοί αγώνες για να σφραγίσει την κυριαρχία του στην κατηγορία -68kg και να έρθει έτσι το μοναδικό χρυσό μετάλλιο της ελληνικής αποστολής, και τέταρτο συνολικά, σε Πατραϊκά χέρια.
Η επιτυχία του αυτή αποτελεί δικαίωση τόσο για τον ίδιο ως μεγάλου αθλητή όσο και των προπονητών του Σταύρακα Γιώργο και Ξενοφών οι οποίοι τον μύησαν στον χώρο του Tαεκβοντο και τον προετοίμασαν σε υψηλό επίπεδο φτάνοντας σήμερα να κάνει περήφανη την Ελλάδα.
Πολλά συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στην οικογένεια του για τη στήριξη και τις θυσίες της καθώς και στον υπεύθυνο ενδυνάμωσης του αθλητή Κοτσίρη Δημήτρη.
Πολλά συγχαρητήρια μας έκανες όλους περήφανους!

Την τέταρτη και τελευταία ημέρα των αγώνων από ελληνικής πλευράς αγωνίστηκε και η Ανθούλα Σινάνη η οποία κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία των -49 κιλών.

Η ελληνική αποστολή συνολικά κατέκτησε τέσσερα μετάλλια. Εκτός από τον «χρυσό» Σοφοτάσιο, στο βάθρο ανέβηκαν οι Επαμεινώνδας Τριανταφύλλου (ασημένιο), Φανή Τζέλη (χάλκινο) και Σταύρος Τσιπούνης (χάλκινο).

Την 5η θέση εκτός της Ανθούλας Σινάνη, κατέκτησαν οι Κυριακή Μάτου (-73 κιλά) και Ελένη Τελιοπούλου (-52 κιλά).


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


 

Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter