Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Τη διαβεβαίωση πως ο πολυαναμένος εκλογικός νόμος που θα πάει στη Βουλή προς ψήφιση θα διαφέρει από το σχέδιο Νόμου το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση στο opengov έδωσε στο koutipandoras.gr, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Ειδικότερα, ο Ιούλιος Συναδινός αναφερόμενος σε ένα από τα φλέγοντα θέματα του αθλητισμού, αυτό των εκλογών στις Ομοσπονδίες αθλημάτων, διαβεβαίωσε πως η “απλή αναλογική” αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης η οποία και πρόκειται να τηρηθεί.

«Αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να μπει τάξη στον αθλητισμό. Με σταθερά βήματα αυτό υλοποιείται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Συναδινός για να επισημάνει πως ο τελικός εκλογικός νόμος που θα ψηφιστεί από τη Βουλή θα περιλαμβάνει την απλή αναλογική. «Είναι δέσμευση της κυβέρνησης», δήλωσε ξανά ο Γενικός Γραμματείας Αθλητισμού προσθέτοντας πως ο εκλογικός νόμος θα μελετηθεί ξανά, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων που έγιναν στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης. Αλλαγές, σύμφωνα με τον κ. Συναδινό θα υπάρξουν και ως προς την εκλογή των μελών του Δ.Σ μιας Ομοσπονδίας και ειδικά του Προεδρείου, του Γενικού Γραμματέα, του Ταμία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μη υιοθέτηση της απλής αναλογικής στις εκλογές των ομοσπονδιών, όπως έχει αποδειχτεί στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια, επιτρέπει στο να δημιουργηθούν «αιώνιοι άρχοντες» στις εκάστοτε Ομοσπονδίες οι οποίοι όχι μόνο εκμεταλλεύονται προς ίδιον όφελος το αξίωμά τους αλλά τείνουν να συνθλίβουν το ίδιο το άθλημα καταστρέφοντας αθλητές και προπονητές που προσπάθησαν κάποια στιγμή να αλλάξουν τις «αιώνιες» αυτές ισορροπίες.

 


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter