Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Βροντερό «παρών» και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι θα δώσει το Ταεκβοντό. Αυτό επισημοποίησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το άθλημά μας έτσι θα συμμετέχει για 6η συνεχή φορά στο ύψιστο αθλητικό γεγονός. Η πρώτη συμμετοχή του Ταεκβοντό σε Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε το 2000 στο Σίδνεϊ. Εκεί, ο Μιχάλης Μουρούτσος έγινε ο πρώτος χρυσός ολυμπιονίκης του Ταεκβοντό και φυσικά ο πρώτος έλληνας ολυμπιονίκης ταεκβοντίστας.

Το Ταεκβοντό θα συμπεριληφθεί στο βασικό «κορμό» των ολυμπιακών αθλημάτων στους αγώνες του Παρισιού.

«Μας τιμά η είδηση πως το ταεκβοντό θα λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, Chungwon Choue.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ο “πύργος” της elit του Ταεκβοντό. Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στο έργο της ΔΟΕ και του Ολυμπιακού Κινήματος», συμπλήρωσε ο Choue ενώ κατέληξε: «Οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Ρίο το 2016 στέφθηκαν από επιτυχία και εργαζόμαστε σκληρά για την ίδια επιτυχία σε αυτούς του Τόκιο το 2020. Με την επιβεβαίωση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα γίνουν στο Παρίσι ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους για τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες Ταεκβοντό».


Ακολουθήστε μας

#tkdmag

facebook  twitter  instagram

YouTube


Μοιράσου το
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter